ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

موافقت اعضای سازمان ملل متحد برای محدودسازی ربات های قاتل

در سال های اخیر مسئله توسعه ربات های قاتل موجب نگرانی بسیاری از چهره های سرشناس از جمله ایلان ماسک شده. در این راستا او حتی چندی پیش درخواست جلوگیری از توسعه ربات های قاتل ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | ۱۲:۰۰

در سال های اخیر مسئله توسعه ربات های قاتل موجب نگرانی بسیاری از چهره های سرشناس از جمله ایلان ماسک شده. در این راستا او حتی چندی پیش درخواست جلوگیری از توسعه ربات های قاتل را از سازمان ملل مطرح کرده بود.

در نشستی که با شرکت متخصصان سران 80 کشور عضو سازمان ملل متحد در روز جمعه برگزار شده بود، مقرر شد که وضع محدودیت هایی برای کنترل توسعه ربات های قاتلِ بدون نیاز به دخالت انسان، بررسی شود.

این جلسه به سرپرستی «آماندیپ گیل» (Amandeep Gill)، سفیر هند در سازمان ملل برگزار شد. او در این گردهمایی به حضار اعلام کرد:

«خبر خوبی برایتان دارم؛ در حال حاضر ربات ها جهان را تحت سلطه خود در نیاورده اند و هنوز جهان تحت سلطه انسان ها است؛ .ولی ما نباید این مسئله (موضوع سلطه ربات ها بر جهان) را احساسی یا نمایشی جلوه دهیم».

گفتنی است این جلسه به دنبال بررسی و به روز رسانی معاهدات سازمان ملل برای محدود سازی استفاده برخی از سلاح ها، از جمله «معاهده سلاح های غیر انسانی» که 37 سال پیش وضع شده بود، برگزار گردید. لازم به ذکر است این معاهده قدیمی شامل مقرراتی در خصوص محدودیت استفاده از سلاح هایی نظیر مین، سلاح های لیزری و برخی دام های پنهان است.

از سوی دیگر مقامات آمریکا در این خصوص معتقدند که سلاح های خودکار می توانند کارایی موشک ها و بمب های هدایت شونده به منظور هدف قرار دادن اهداف نظامی را بهبود بخشند و هدف قرار دادن ناخواسته غیرنظامیان را کاهش دهند. همچنین به عقیده آنها سیستم های دفاعی خودکار می توانند به منظور نابودی موشک های دشمن به کار روند.

به گفته یکی از مقامات رسمی سازمان ملل متحد، در حال حاضر ربات های قاتل که بتوانند به صورت کاملاً خودکار و بی نیاز از دخالت انسان ها عمل کنند، هنوز ساخته نشده اند؛ ولی این گردهمایی و جلسات آتی مرتبط با آن قصد دارند از توسعه سلاح های خطرناک مذکور در آینده جلوگیری به عمل آورند و محدودیت هایی را برای تولید آنها و نحوه کارکرد خودکارشان، وضع نماید.

در انتها آماندیپ گیل افزود که امیدوار است نشست بعدی در سال 2018 برگزار شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی