چرا همکاری خلاقیت را کاهش می دهد؟
معمولاً در دنیای کسب و کار این گونه تصور می شود که همکاری، به واسطه خرد جمعی، موجب خلاقیت بیشتر انسان ها می شود. ولی در کمال تعجب، بر اساس پژوهش های محققان، در مورد ...
معمولاً در دنیای کسب و کار این گونه تصور می شود که همکاری، به واسطه خرد جمعی، موجب خلاقیت بیشتر انسان ها می شود. ولی در کمال تعجب، بر اساس پژوهش های محققان، در مورد افراد باهوش یا اجتماع گریز دقیقاً عکس این موضوع صادق است.
بر اساس تحقیقی با مشارکت 15 هزار داوطلب 18 تا 28 ساله مشخص شد افراد باهوش وقتی ارتباطات اجتماعی محدود تر دارند، خوشحال تر هستند. این افراد همچنین هنگامی که در تنهایی کار می کنند، خلاقیت بیشتری از خود بروز می دهند.
همچنین مطالعات پژوهشگران مشخص کرد افرادی که خجالتی، گوشه گیر و مردم گریز هستند، معمولاً از سوی دیگران پذیرفته نمی شوند؛ ولی همین خصوصیات می تواند موجب خلاقیت بیشتر آنها نسبت به سایرین شود.
دلیل افزایش خلاقیت در تنهایی ساده است؛ ما انسان ها هنگامی که در جمع هستیم، نقش های متعددی از جمله دانش آموز، همکار، کارمند، پدر، مادر یا ... را بر عهده داریم. در حالی که در تنهایی از بسیاری از این وظایف و نقش ها [حداقل به صورت موقت] دور می شویم و می توانیم خلاقانه تر تفکر کنیم.
بر اساس این پژوهش ها اگر تعداد زیادی از کارمندان یک شرکت از هوش بالایی برخوردار باشند، در محیط های جمعی (از جمله دفاتر کار جمعی) خلاقیت آنها نسبت به زمانی که در تنهایی کار می کنند، کاهش می یابد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر جلسه طوفان ذهنی brain storming برگزار کنید می توانید خلاقیت بالایی از کارکنان به دست بیاورید.