کشف فسیل کَنه 99 میلیون ساله در پرهای یک دایناسور
محققان به تازگی قطعه فسیلی یافته اند که در آن یک کنه به همراه پر دایناسور در سنگ کهربا به دام افتاده. این فسیل که 99 میلیون سال قدمت دارد، اطلاعات جالبی در مورد کنه ...
محققان به تازگی قطعه فسیلی یافته اند که در آن یک کنه به همراه پر دایناسور در سنگ کهربا به دام افتاده. این فسیل که 99 میلیون سال قدمت دارد، اطلاعات جالبی در مورد کنه ها را در اختیار محققان قرار داده است.
دانشمندان همواره در پی یافتن نحوه تغذیه کنه ها در گذشته بوده اند
کنه ها که امروزه نیز در میان جوامع بشری و نیز در میان حیوانات یافت می شوند، حشراتی هستند که از خون پستانداران و پرندگان تغذیه می کنند. سوالی که مدت هاست ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده، این است که حشرات مذکور پیش از اینکه از خون پستانداران تغذیه کنند، در گذشته چگونه خود را سیر می کردند؟
علی رغم اینکه امکان استخراج اطلاعات DNA این حشره از داخل کهربا، بدون نابود ساختن آن وجود ندارد ولی محققان به دستاورد مهمی دست یافته اند؛ این اولین باری است که شواهدی از حضور کنه در میان پرهای دایناسور یافت شده و محققان دریافتند این حشرات از خون دایناسورها تغذیه می کردند. همچنین این فسیل اطلاعاتی در خصوص نحوه تکامل کنه ها را در اختیار دانشمندان قرار داده است.
در فسیل مذکور کنه به پرهای یک دایناسور پَر دار چسبیده و به نظر می رسد در حالی جان داده که مشغول نوشیدن قطرات خون میزبان خود بوده. محققان یک کنه دیگر را نیز داخل فسیل در حالی یافته اند که با نوشیدن مقدار زیادی خون جان داده بود. در کنار آنها سوسک هایی به همراه لارو هایشان وجود دارند. تمامی این موجودات از پرهای دایناسور نگون بخت به عنوان پوششی محافظ استفاده کرده اند.
همچنین در این فسیل مویی یافته شده که به نوعی سوسک تعلق دارد که امروزه در لانه پرندگان یافت می شود. بدین ترتیب محتمل ترین سناریو این است که کنه ها در حالی که میان موهای سوسک بوده اند، به واسطه حرکت سوسک، به آشیانه دایناسورها منتقل شده اند.
پیش از این کشف مهم، دانشمندان تصور می کردند که کنه ها در گذشته تنها از خزندگان، دوزیستان یا اجداد پستانداران تغذیه می کردند و احتمال تغذیه آنها از دایناسورها از دید آنها منتفی بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
99 میلیون سال!!!
همش چاخانه