بررسی بازی ریبو و رابی؛ آموزش و سرگرمی برای کودکان
خودتان را جای بچه ها بگذارید؛ آموزش خالی یا آموزش + سرگرمی؟ روش های مستقیم همیشه بهترین راه برای پرورش کودکان نیستند و بعضی وقت ها می توانند نتیجه عکس داشته باشند؛ کودک خسته می ...
خودتان را جای بچه ها بگذارید؛ آموزش خالی یا آموزش + سرگرمی؟ روش های مستقیم همیشه بهترین راه برای پرورش کودکان نیستند و بعضی وقت ها می توانند نتیجه عکس داشته باشند؛ کودک خسته می شود، احتمال دارد لجبازی کند و به چیزهایی که بزرگترها به او می گویند اهمیتی ندهد.
ریبو و رابی عنوانی «فقط» مناسب برای کودکان است
اینجاست که روش های غیر مستقیم به کمک والدین می آیند و «ریبو و رابی» یکی از گزینه های خوب در همین بخش است. بازی با وجود اینکه بیشتر از بعضی نمونه های مشابه بازار، توجه زیادی به بخش سرگرمی داشته اما به همان اندازه هم سعی کرده مقوله آموزش را در لا به لای بازی های مختلف جای دهد که تا حدودی هم به هدفش رسیده است.
ساخته جدید «تیم آرمیک» به سه موضوع الفبا، اعداد ریاضی و اشکال هندسه پرداخته و هر کدام از آن ها دارای چند مینی گیم (بازی های کوچک) آموزشی مربوط به خود هستند. در واقع توسعه دهنده به کمک مینی گیم های مختلف سعی کرده هم تنوع را حفظ کند و هم متمرکزتر، نکات گوناگون را به کودک یاد دهد.
اگر از مینی گیم های شبیه به یکدیگر فاکتور بگیریم، تک تک بازی ها یک نکته جدید برای ارائه دارند و همدیگر را تکمیل می کنند. مثلا در بخش اشکال هندسی، در مینی گیم های حباب کودک با نام شکل های مختلف آشنا می شود و سپس در قسمت گذاشتن سنگ ها روی تراکتور و خوردنی خودش باید آن ها را تشخیص دهد.
در نهایت هم در مینی گیم ماشین با ترکیبی از تمام نکات آموزشی مواجه می شود. نکته مثبت اینجاست در تک تک موضوعات این پیوستگی وجود دارد و بازی ها تنها برای گسترده تر کردن گیم پلی قرار داده نشده اند. با این حال، دو سوال مهم وجود دارد: یکی اینکه چرا بعضی بازی ها شبیه به هم هستند؟
مینی گیم سفینه در هر سه موضوع حضور دارد و به غیر از تغییر ظاهر شکل هایی که به پایین می آیند، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. در گفت و گو با دیجیاتو، تیم آرمیک دلیل این تصمیم را اینگونه پاسخ داد:
برای بازی های ویدیویی، والدین ابتدا باید بازی را تجربه کند و سپس اگر تایید شد آن را به فرزندش بدهد تا سرگرم شود. ما موضوعات را تفکیک بندی کردیم تا محصول بهتر به چشم بیاید. از قصد این اتفاق افتاد و می خواستیم کسی که بازی را دانلود می کند [اولیا] بخش های مختلف را به خوبی تشخیص دهد.
همچنین در بازی نه پیشرفتی وجود دارد، نه برای جواب های درست جایزه ای داده می شود و نه بابت اشتباهات مخاطب تنبیه می گردد. کودک فقط یک سری بازی انجام می دهد، نکات لازم را یاد می گیرد و می تواند با گوش دادن به قصه های صوتی و تماشای انیمیشن ها بیشتر سرگرم شود.
حالا پرسش اینجاست: نبود سیستم پاداش و تنبیه با وجود مینی گیم های فراوان بازی را خسته کننده می کند، چرا چنین چیزی را شاهد هستیم؟ تیم آرمیک در ادامه صحبت هایش را دیجیاتو می گوید:
برخلاف بازی هایی که برای درجه سنی بالاتر طراحی می شوند، در درجه سنی پایین تر فهماندن بعضی مسائل سخت تر است. به همین خاطر دست بسته تر بوده و بعضی کارها را نمی توان انجام داد. اما در آپدیت های بعدی در نظر داریم یک اتاق اسباب بازی اضافه کنیم که وقتی کاربر به سطحی از موفقیت رسید به او اسباب بازی هایی داده شود و بتواند با آن ها بازی کرده یا کارهای مختلف انجام دهد.
البته در کنار بخش اسباب بازی، سازنده شصت ویژگی مختلف در نظر گرفته که در آپدیت های بعدی به بازی اضافه می شوند و یکی از جالب ترین آن ها به اتاق خواب ریبو و رابی باز می گردد. در واقع همانند عناوین Pet Games (همانند بازی پو) می توانید با کاراکترهای داستان تعامل برقرار کنید. چیزی که احساس مسئولیت را در کودکان افزایش می دهد.
ریبو و رابی هر چند در ابتدای راهش قرار دارد ولی در دسته بندی «آموزش کودکان» یک محصول نسبتا کامل است. هم به والدین توضیحات کامل را می دهد، هم بدون پیچیدگی و با استفاده از صدا قوانین بازی ها را توضیح می دهد و هم با یار کمکی اش که قصه های صوتی و انیمیشن ها هستند، ذات خسته کننده بعضی قسمت ها را کمی می پوشاند.
یکی از بزرگترین نگرانی های دنیای تکنولوژی امروزی، آثار سرگرمی هستند. محصولاتی که شاید بعضی از آن ها آموزنده باشند ولی از طرفی می توانند تاثیرات مخرب روی مخاطب بگذارند. ریبو و رابی در دسته اول قرار دارد. اگر فرزند دارید بازی را دانلود کرده و با یک تیر دو نشان بزنید: آموزش + سرگرمی.
ریبو و رابی
سازنده: تیم آرمیک | قیمت: رایگان با پرداخت درون برنامه ای | دسته بندی: — |
سیستم عامل: اندروید | حجم: 38.9 مگابایت | زبان: — |
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.