تلاش پلیس فلوریدا برای باز کردن قفل موبایل با استفاده از اثر انگشت یک جسد
این روزها استفاده از اثر انگشت مردگان برای باز کردن قفل آیفونهایشان دیگر امر شگفت انگیزی به شمار نمیرود چرا که اخیراً پلیس اف بی آی از انگشتان مجرمین کشته شده برای باز کردن قفل ...
این روزها استفاده از اثر انگشت مردگان برای باز کردن قفل آیفونهایشان دیگر امر شگفت انگیزی به شمار نمیرود چرا که اخیراً پلیس اف بی آی از انگشتان مجرمین کشته شده برای باز کردن قفل آیفونشان استفاده میکند. حال به تازگی پلیس ایالت فلوریدا مجبور شده با استفاده از اثر انگشت جسد ، قفل موبایلش را باز کند. مسئلهای که هنوز از لحاظ بسیاری از کارشناسان، اخلاقی و منطقی نیست.
روز سوم فروردین ماه، پلیس ایالت فلوریدا یک مرد ۳۰ ساله به نام لاینس فیلیپ را در یک پمپ بنزین، به ضرب گلوله به قتل رساند چرا که وی پس از دیدن نیروهای پلیس سعی کرده بود با ماشینش از محل حادثه فرار کند. چند روز بعد تعدادی از کاراگاهان اداره پلیس با حضور در مراسم تشییع جنازه او سعی کردند که قفل موبایل را با استفاده از اثر انگشت جسد باز کنند.
این اتفاق درست جلوی چشم نامزد ۲۸ سالهی فیلیپ رخ داد که او را به شدت متاثر و ناراحت کرده تا آنجا که وی، عمللکرد پلیس را بی احترامی و هتک حرمت خواند اما از آنجایی که پلیس این ایالت دستور داشت برای بررسی پروند کشته شدن فیلیپ به محتویات موبایلش دست پیدا کند، پروسهی باز کردن گوشی ادامه پیدا کرد که در پایان موفقیت آمیز هم نبود.
بسیاری از کارشناسان حقوقی معتقدند که عملکرد پلیس ایالت فلوریدا قانونی بوده است و از آنجایی که صاحب تلفن همراه فوت شده بود، بازکردن قفل موبایلش نمی تواند نقض قانون حریم شخصی به شمار آید. به همین دلیل حتی نیاز نبوده که مجوزی برای این پروسه صادر شود.
با این حال پروفسور «چارلی رز» از دانشگاه حقوق استانتون معتقد است که شاید فرد فوت شده دیگر انتظار ندارد حریم شخصیاش حفظ شود اما خانوادهی او هنوز از چنین حقی برخوردارند. به همین دلیل است که وی استفاده از اثر انگشت یک قربانی برای باز کردن قفل موبایلش را غمانگیزترین اتفاقی میداند که ممکن است برای یک خانواده اتفاق بیفتد.
برخی کارشناسان باور دارند که استفاده از اثر انگشت یک فرد مرده برای باز کردن قفل موبایلش، نقص متمم پنجم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا به شمار رود اما یک قاضی ادعای یاد شده را رد میکند. جالب اینجاست که پرسیدن پسورد گوشی از یک شخص جرم به حساب میآید اما استفاده از اثر انگشت وی برای باز کردن موبایلش مشکلی ندارد. تفاوت اینجاست که زمانی که از یک مظنون، پسورد موبایلش را میپرسید، او مجبور است اطلاعاتی از ذهنش در اختیار پلیس قرار دهد اما از آنجایی که حین استفاده از اثر انگشت یک فرد اطلاعاتی جابجا نمیشود، این روند قانونی بوده و پروسهای عادی تلقی میشود.
با این حال به نظر میرسد که قوانین موجود در این زمینه ممکن است تغییراتی پیدا کند چرا که قانونی بودن این پروسه چندان منطقی نبوده و با عقل جور در نمیآید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تو ایران با چک و لقد ازت میگیرن. حقوق مقوق هم کشک
نمیدونم این چیزا چه ارزش خبریایی داره
معلومه هرجای دنیا باشه همین کارو میکنن
با جسد که هیچی، با آدم سالمم همینکارو میکنن اگه همکاری نکنه :|
توی ایران پسوردتو با زبون خوش ندی ازت میکشنش بیرون