چهار هشدار امنیتی که در فضای وب نباید آنها را نادیده بگیرید
آیا تا حالا برایتان پیش آمده که حین گشت و گذار در فضای وب یک هشدار امنیتی از مرورگر خود دریافت کنید؟ مسلما این چیزیست که همه ما حداقل یک بار آن را تجربه کردهایم. ...
آیا تا حالا برایتان پیش آمده که حین گشت و گذار در فضای وب یک هشدار امنیتی از مرورگر خود دریافت کنید؟ مسلما این چیزیست که همه ما حداقل یک بار آن را تجربه کردهایم. اما معنی هر یک از هشدارها چیست و آیا باید به آنها توجه کرد یا نه؟
۱) سایت پیش روی شما حاوی بدافزار است
این هشداری است که به لطف ابزار مرور ایمن گوگل کروم زیاد با آن رو به رو میشویم. پیامد این هشدار هم کاملا واضح است و اگر آن را نادیده بگیرید، کامپیوترتان به سادهترین شکل ممکن به بدافزارها آلوده میشود.
پس به همین خاطر، اگر روزی با چنین هشداری رو به رو شدید، خیلی راحت تب مربوط به آن وبسایت را ببندید و در جای دیگر به دنبال محتوایی که دنبالش هستید بگردید. البته بگذارید همین جا این را هم بگویم که این هشدار فقط متعلق به کروم نیست.
مرورگرهای دیگر هم امنیت شما را نادیده نمیگیرند و اگر حس کنند که سایت مقابلتان امن نیست شما را با هشدارهایی همچون «براساس گزارشها این وبسایت امن نیست» (در اینترنت اکسپلورر و مایکروسافت اج) یا «مقابلتان یک وبسایت مشکوک قرار دارد» (در موزیلا فایرفاکس) رو به رو خواهید شد.
۲) مشکلی در گواهی امنیتی این وبسایت دیده میشود
اگر وبسایتی گواهی امنیتیَش باطل شده باشد، با این هشدار رو به رو خواهید شد. یعنی ممکن است که با ورود به این وبسایت مشکلاتی برایتان پیش آید که گاها میتوانند جبران ناپذیر باشند.
چراکه سایتها باید بستری امن برای اطلاعاتی که ما به دستشان میسپاریم فراهم کنند. اطلاعاتی همچون نام کاربری و رمز عبور شبکههای اجتماعی مختلف، مشخصات حسابهای بانکی و خیلی چیزهای دیگر که اگر امنیتشان حفظ نشود، دیگران میتوانند از آنها سواستفادههای جبران ناپذیری بکنند.
پس اگر با چنین هشداری رو به رو شدید و پا به آن گذاشتید، احتمال این را بدهید که ممکن است تمام اطلاعات مهمتان در دست اشخاصی قرار بگیرد که صلاحیت مراقبت از آنها را ندارند.
۳) فایروال ویندوز تعدادی از ویژگیهای این اپ را مسدود کرد
بلاک شدن ویژگیهای یک اپ توسط فایروالها هم چیز جدید نیست و تقریبا در هفته چندین و چند بار با آن رو به رو میشویم. هشدار مذکور فقط هم مختص فایروال ویندوز نیست و ممکن است آن را در هر فایروال دیگری هم شاهد باشیم.
این هشدار زمانی به شما داده میشود که یک برنامه بخواهد به اینترنت دسترسی پیدا کند. چیز عجیبی هم نیست و ممکن است آن برنامه یک اپ جدید باشد که هنوز نام آن در لیست سفید فایروالی که استفاده میکنید قرار نگرفته.
البته این بدان معنا نیست که این هشدار اهمیت چندان ندارد. بلکه کاملا برعکس این قضیه صادق است و نمایش این هشدار میتواند نشانی از فعالیتهای یک بدافزار یا هکرها باشد.
پس همیشه به جزئیات ارائه شده در هشدار فایروال خوب توجه کنید و ببینید که این محدودیت روی چه نرمافزاری اعمال شده. سپس به سراغ مرورگر محبوب خود بروید و کمی بیشتر در مورد هشداری که به دستتان رسیده و همچنین اپلیکیشن بحث برانگیزتان بخوانید.
۴) آنتی ویروس خود را فعال کنید
این هشدار همانطور که از متن توضیح دهنده آن پیداست، خبر از غیر فعال شدن آنتی ویروس سیستم میدهد. موضوع پیچیدهای هم نیست و خیلی وقتها پیش میآید که مجبور میشویم برای نصب یک نرمافزار برای مدتی آنتی ویروس سیستم را غیرفعال کنیم.
اما به همین راحتی هم از کنار این موضوع نگذرید. چرا که ممکن است غیرفعال شدن آنتی ویروس سیستم، به خاطر چنین موضوعی نباشد و پای خرابکاری یک بدافزار در میان باشد. پس برای مقابله با چنین مشکلی سریع به سراغ ویندوز دیفندر بروید و آن را فعال کنید.
سپس به سراغ آنتی ویروس خود بروید و ببینید که میتوانید آن را فعال کنید یا نه. اما اگر نتوانستید آن را فعال کنید، مطمئنا با ویروسی طرف هستید که دسترسی به آنتی ویروستان را غیرممکن کرده. پس سریعا به سراغ اپلیکیشنی مانند Malwarebytes Antimalware بروید و سیستم خود را با آن اسکن کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
پیشنهاد من به دوستان اینه که آنتی ویروس 360 total security رو که رایگان هست نصب کن و از داخل برنامه موتور آنتی ویروس bitdefender رو هم دانلود کنن من خودم استفاده میکنم و به نظرم عالیه تازه برای مرورگرهای فایرفاکس و opera افزونه هم داره که از ورود شما به سایت های مخرب جلوگیری میکنه برای firewall هم از نرم افزار رایگان comodo استفاده کنید
به نظر من داشتن یک آنتی ویروس مجهز فایروال همیشه آپدیت و صد البته با لاینسنس قانونی (که قیمت خیلی مناسبی هم داره) برای همه ضروریه