ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لینک
آموزش

پنج سایتی که می‌شود با آن‌ها از امنیت لینک‌ها اطمینان حاصل کرد

تا حالا شده که فردی برایتان یک لینک بفرستد و از ترس مسائل امنیتی جرات نکنید روی آن کلیک کنید؟ این مسئله‌ایست که همه ما کم و بیش با آن‌ دست و پنجه نرم کرده‌ایم. ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۴ تیر ۱۳۹۷ | ۲۰:۰۰

تا حالا شده که فردی برایتان یک لینک بفرستد و از ترس مسائل امنیتی جرات نکنید روی آن کلیک کنید؟ این مسئله‌ایست که همه ما کم و بیش با آن‌ دست و پنجه نرم کرده‌ایم. به هر حال فهمیدن اینکه چه لینکی امن است و چه لینکی ناامن، کار آسانی نیست و نمی‌شود به راحتی هم بی‌گدار به آب زد.

اما در دنیای بزرگ وب، سایت‌های بسیاری هستند که می‌شود با آن‌ها امنیت لینک‌ها را مورد بررسی قرار داد. در ادامه به سراغ پنج مورد از این سایت‌ها می‌رویم و سعی‌ می‌کنیم شما را با آن‌ها آشنا کنیم.

چرا باید از این وبسایت‌ها استفاده کنیم؟


‌در کل ما دو نوع URL داریم. دسته اول URL‌هایی با طول استاندارد هستند که با .www شروع و به عباراتی همچون com. یا org. ختم می‌شوند. دسته دوم هم که URL‌های کوتاه نام دارند و این شکلی هستند: http://dgto.ir/zlp.

البته نوع URL‌ها مشخص نمی‌کند که آن لینک مشکلی دارد یا نه. پس دلیل نمی‌شود به دیگران بگوییم که مثلا لینک‌های کوتاه امن نیستند و نباید رویشان کلیک کرد. بلکه برعکس ممکن است یک لینک کوتاه شما را به وبسایتی ایمن ارجاع دهد اما یک URL با طول استاندارد کامپیوترتان را گرفتار باج افزارها کند.

پس با این اوصاف بررسی لینک‌های مشکوک و ناشناس امری اجتناب ناپذیر است. برای همین هم بهتر است که کار بررسی را به دست وبسایت‌های متخصص این حوزه بسپاریم و از آن‌ها بخواهیم که در مورد امنیت لینک‌ها برایمان تحقیق کنند. این سایت‌ها هم انصافا برای کاربرانشان کم نمی‌گذارند و به محض دریافت لینک‌ها سریعا شما را از وضعیت امنیتی وبسایت مقصد با خبر می‌کنند.

۱) AVG Threatlabs

لینک


AVG Threatlabs شاید بهترین سایتی باشد که می‌توان از آن برای بررسی لینک‌ های مشکوک استفاده کرد. به هر حال AVG نام بزرگی است و این شرکت برای حفظ امنیت کاربران سرگردان در فضای وب قدم‌های بزرگی برداشته.

پس با این اوصاف می‌شود به وبسایت این شرکت اطمینان کرد و لینک‌های مشکوکی که هر از گاهی به دستمان می‌رسد را با آن مورد بررسی قرار داد.

۲) Kaspersky VirusDesk

لینک


با اینکه AVG نام معتبری است اما اگر به دنبال توصیه‌های امنیتی کسپرکسی مشهور هستید، بهتر است بیخیال AVG Threatlabs شوید و یک راست به سراغ Kaspersky VirusDesk بروید.

جالب اینجاست که بدانید Kaspersky VirusDesk تک بعدی نیست و می‌تواند در کنار بررسی امنیت لینک‌ها، به اسکن فایل‌های مشکوک نیز بپردازد. پس اگر فایل مشکوکی دانلود کردید و خواستید امنیت آن را بررسی کنید، یادتان نرود که Kaspersky VirusDesk می‌تواند این کار را برایتان انجام دهد.

۳) ScanURL

لینک


برخلاف گزینه‌های قبلی که هر دو نام‌های آشنایی در حوزه امنیت سایبری را یدک می‌کشیدند، ScanURL از داده‌های پلتفرم‌های مختلفی همچون Google Safe Browsing، فیش‌تانک و Web of Trust استفاده می‌کند تا از کاربرانش در مقابل ویروس‌ها، فیشینگ و حتی سایت‌های نامعتبر حفاظت کند.

۴) PhishTank

لینک


PhishTank نیز یکی دیگر از وبسایت‌هاییست که می‌شود از آن در مورد اعتبار و امنیت یک لینک سوال کرد. اما تمرکز PhishTank روی شناسایی بدافزارهای موجود در یک وبسایت نیست و فقط می‌شود از آن برای بررسی سایت‌های مشکوک به فیشینگ استفاده کرد.

اگر لینکی که قصد بررسی‌ آن را دارید در لیست بلند بالای PhishTank حضور داشته باشد، این وبسایت شما را از خطرناک بودن آن مطلع می‌کند. البته در صورتی هم که نام آن سایت در لیست PhishTank قرار نداشته باشد، این وبسایت به شما یک کد پیگیری می‌دهد و خودش برای کسب اطلاعات بیشتر اقدام می‌کند.

۵) Google Transparency Report

لینک


در آخرین گزینه این لیست به سراغ گوگلی می‌رویم که نمی‌تواند در هیچ کاری دخالت نکند. به طور کلی گوگل هم سعی دارد با Google Transparency Report به بررسی امنیت سایت‌ها بپردازد و به نوعی می‌خواهد با این کار باری از روی دوش کاربرانش بردارد.

Google Transparency Report نیز همانند مابقی اعضای حاضر در این لیست قادر به شناسایی وبسایت‌های مشکوک به فیشینگ و همچنین آلوده به بدافزار است و کاربران می‌توانند با ورود به این وبسایت از امنیت لینک‌های مشکوکی که به دستشان می‌رسد اطمینان حاصل کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • ?️
    ?️ | ۵ تیر ۱۳۹۷

    Virus total فراموش شد

  • احد وصال
    احد وصال | ۴ تیر ۱۳۹۷

    خوشم میاد که هیچ خبرگذاری ایرانی اعتراضات امروز رو نگفتند ..از صدا و سیما که اخبار رو دنبال کنی ..ایران همیشه مهده تمدنه و همه جا گل و بلبل ..

مطالب پیشنهادی