هر آنچه که باید در مورد آریو، فروشگاه دیجیتالی و شبکه اجتماعی بازی محور بدانید
همین هفته بود که بنیاد ملی بازی های رایانه ای اعلام کرد که ایران حالا 28 میلیون گیمر دارد و بخش زیادی از جامعه به صورت متداوم مشغول انجام بازیروی موبایل هوشمند یا پی سی ...
همین هفته بود که بنیاد ملی بازی های رایانه ای اعلام کرد که ایران حالا 28 میلیون گیمر دارد و بخش زیادی از جامعه به صورت متداوم مشغول انجام بازیروی موبایل هوشمند یا پی سی خودشان هستند. وجود چنین جامعه کاربری بزرگی باعث شده تا بازی سازی در ایران در طول این سال ها به خصوصروی پلتفرم موبایل رشد قابل ذکری را تجربه کند و از همین سو،نیاز به وجود یک پلتفرم جامع برای گردآوری این بازی ها برای دسترسی آسان مخاطبان داخلی به آن ها بیشتر از همیشه حس شود. اگر از دنبال کنندگان اخبار مرتبط با بازیهای ایرانی باشید، احتمالا با آریو به عنوان فروشگاه دیجیتالی بازی های پی سی و اندروید آشنا هستید. این پلتفرم دیجیتالی که یک سالی از معرفی رسمی آن در رویداد TGC 2017 می گذرد، امکانات متنوعی را اختیار کاربران خود وبازیسازها قرار می دهد که در ادامه این مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
پلتفرمی همه جانبه
برای خرید بازی های پی سی می توانید از وب سایت و اپلیکیشن ویندوز آریو وبرای تهیه بازی های موبایل هم از اپ اندرویدی این فروشگاه استفاده کنید. بازی های هر کدام از پلتفرم ها تنها روی اپ همان پلتفرم موجود هستند اما موارد مربوط به شبکه های اجتماعی را می توانید همزمان از طریق موبایل یا پی سی دنبال کنید.
علاوه بر تعداد زیادی بازی موبایل خارجی، عناوین داخلی زیادی روی هر دو پلتفرم ذکر شده قابل دریافت هستند. برای پیشرفت در بازی ها می توانید از پرداخت های درون برنامه ای استفاده کنید و بعضی از عناوین این سرویس هم از سرویس اچیومنت آریو استفاده می کنند. درضمن برخی از این عناوین داخلی مسابقاتی را به صورت انحصاری برای مشترکین آریو برگزار می کنند که در سایر پلتفرم ها از آن ها خبری نیست.
برای خرید بازی در آریو می توانید از کیف پول مجازی این پلتفرم استفاده کرده یا با پرداخت الکترونیکی، عنوان مورد نظر را دریافت کنید. باید به این نکته اشاره کرد که ویژگیهای اپلیکیشن آریو همانند هر مارکت استاندارد دیگرى بوده و در صفحه دانلود هر کدام از عناوین موجود روی آریو، مواردی همچون تعداد دانلود بازی ها، سیستم امتیاز دهی، نظراتکاربران و فضای مورد نیاز و سبک آن ها درج شده است.
به طور کلی، آریو روی موبایل عملکردی مشابه با سایر مارکت های دیجیتالی موجود در بازار البته با تمرکز روی بازی ها داشته و نسخه پی سی آن نیز همانند فروشگاه های دیجیتالی این پلتفرم مانند استیم و اوریجین عمل می کند.
بیشتر از یک فروشگاه دیجیتال
جدا از امکان خرید بازی های موبایل و پی سی که همگی با اجازه رسمی ناشرین آن ها روی آریو عرضه می شوند، آریو خدماتی را به عنوان یک شبکه اجتماعی بازی محور نیز ارائه می کند. می توانید برای سایر کاربران آریو درخواست دوستی بفرستید، محتوای مورد نظر خودتان را با بقیه به اشتراک گذاشته و بازی خاصی را در بخش فید اپلیکیشن یا وب سایت آریو دنبال کنید.
لیدربود هم یکى از قابلیت هایى است که در بازى هاى رقابتى براى ایجاد کل کل و جذاب کردن مسابقات بین کاربران از آن استفاده مى شود.
جدا از این که کاربران مى توانند امتیازاتشان را به اشتراک گذاشته و با دیگران کل کل کنند، سازندگان بازى ها مى توانند بدون استفاده از لیدربودر در سرور بازى خودشان و از این قابلیت در آریو بهره مند شوند.
در صفحه رسمی هر کدام از بازی ها هم جدا از درج سازندگان، سیستم مورد نیاز برای اجرای بازی، رده بندی سنی و پلتفرم های مقصد، امکان امتیاز دهی به این عناوین هم وجود دارد. در ضمن مانند هر پلتفرم فروش دیجیتالی بازیدیگر، در آریو می توانید عناوینی که در آینده قصد خرید آن ها را دارید را به Wish List خودتان اضافه کنید.
این موقعیت برای توسعه دهندگانی که آریو را به عنوان پلتفرمی برای عرضه بازی خود انتخاب می کنند وجود دارد که به آن ها امکان برگزاری پروموشن یا طراحی اچیومنت برای عنوان مورد نظرشان را می دهد. از آن جهت که آریو یک شبکه اجتماعی بازی محور هم هست، کاربران می توانند برای به دست آوردن امتیازهای بیشتر و باز کردن اچیومنت ها با یکدیگر رقابت کرده و دستاوردهای خود را با بقیه کاربران به اشتراک گذاشته و در نتیجه باعث بیشتر دیده شدن بازی مورد نظر شوند.
برای تشویق بیشتر کاربران به فعالیت در آریو، واحد پول به خصوصی در نظر گرفته شده که با انجام کارهای خاصی مانند لایک گرفتن و مشاهده صفحه بازی ها حاصل می شود. بر اساس این سکه ها، جدول رده بندی به خصوصی در آریو وجود دارد که در آن کاربران بر اساس تعداد سکه های دریافتی رده بندی می شوند.
بازی دو سر برد
آریو اتفاق مثبتی چه برای توسعه دهندگان بازی های ایرانی و چه برای کاربران آن ها فراهم می کند. با توجه به پیشرفت زیرساخت های اینترنت در چند سال اخیر و افزایش آمار کاربرانی که به صورت اینترنتی خرید می کنند، حال سازندگان بازی های پی سی می توانند به دور از دغدغه پیدا کردن ناشر نسخه های فیزیکی و عرضه بازی در خرده فروشی ها، عنوان خود را به راحتی روی پلتفرمی مانند آریو عرضه کرده و جدا از استفاده از امکاناتی نظیر جایگذاری پرداخت های درون برنامه ای در بازی و استفاده از سیستم هایی مانند اچیومنت برای بهتر نتیجه گرفتن از بازی خود، به صورت مداوم از آن ها پشتیبانی کرده و با امکانات آریو به عنوان یک شبکه اجتماعی، بیشتر دیده شوند.
کاربران بازیهای ویدیویی نیز جدا از امکان تهیه بازی های پی سی و موبایل، می توانند در آریو به عنوان یک شبکه اجتماعی بازی محور، تجربه خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و دوستان گیمر جدیدی پیدا کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من برنامه کنسول رو ترجیح میدم