در الکامپ امسال مطرح شد: توانیابان در ۴۰ استارتاپ مشغول به کار هستند
موسسه خیریه رعد یک مجتمع نیکوکاری آموزشی است که توسط کارآفرینها و موسسان کاملا شخصی و بدون وابستگی به دولت راه اندازی شده و ظهر امروز در نشست خبری خود در الکامپ اعضای این مجموعه ...
موسسه خیریه رعد یک مجتمع نیکوکاری آموزشی است که توسط کارآفرینها و موسسان کاملا شخصی و بدون وابستگی به دولت راه اندازی شده و ظهر امروز در نشست خبری خود در الکامپ اعضای این مجموعه از وجود ۴۰ استارتاپ در کشور گفتند که به نوعی توان یابان یا موسس آنها هستند یا در آنها مشغول به کار هستند. «شاهین طبری» عضو دبیرخانه توان تک ضمن گفتن این حرف از لزوم آگاهی جامعه نسبت به وضیعت توان یابان گفت و تاکید کرد که توسعه فناوری باعث تسهیل ورود توان یابان به حوزه کسب و کار میشود.
طبری در طول این همایش با اشاره به پیشینه تاریخی ایران و وضعیت زنان در زمان قدیم و امروز کشور گفت:
«زنان ما هم در ایران بعد از اینگه به آگاهیهای لازم رسیدند توانستند به جایگاه امروزی برسند به طوری که امروزه زنان ایرانی به فضا می روند و جایزه نوبل می گیرند. آنها در طول تاریخ خود را باور کردند و آحاد جامعه هم به آگاهی های لازم در مورد زنان رسیدند ولی این اتفاق هنوز در جامعه ما رخ نداده است. رییس جمهوری را در نظر بگیرید که در شعارهای تبلیغاتی خود برای قشرهای یک درصدی جامعه هم شعارهای تبلیغاتی دارد ولی برای معلولان که بیش از ۱۱ میلیون جمعیت کشور را تشکیل میدهند، برنامّای ندارد.»
او اشاره دارد که توان یابان امروزه به آن آگاهی رسیدند و جامعه هم نیاز دارد به این آگاهی برسد. به گفته طبری خیلی از مشکلات توان یابان از طریق تکنولوژی حل و فصل شده و پیشرفت فناوری میتواند یک هم افزایی بین توان یابها و کسبوکارهای مبتنی بر فناوری به وجود بیاورد:
«رویداد توان تک اولین قدم این هم افزایی بود که اکثر کسبوکارهای مطرح حوزه دیجیتال همچون اسنپ و دیجیاتو و... در آن شرکت داشتند.حالا توان تک به الکام استارز امسال اضافه شده و باعث تکمیل این مجموعه و به بلوغ رسانیدن الکام استارز شده است.»
منصوره پناهی مدیرعامل رعد نیز با اشاره به تاریخچه این مجموعه و موسان اصلی آن یعنی مهند میرزا خانی و مهندس سلطان زاده گفت که در زمان راه افتادن رعد در سالّهای جنگ ایران و عراق، ۳۲ کارآموز در این مجموعه حضور داشته و حالا این تعداد به بیش از ۳۰۰ نفر رسیده است:
«از سال گذشته نیز اشتغال حمایت شده را راه اندازی کردیم که برای اولین بار در ایران اجرا میشود و این روش نوین که با کمک سازمان بهزیستی اجرایی شده حالا بیش از ۱۷ مرکز دارد و تعداد زیادی را به اشتغال رسانده است. در موسسه رعد در تهران نیز با کمک سازمان فنی حرفهای کلاسهای آموزشی داریم و دانشگاههای علمی کاربردی هم در مجموعه ما وجود دارد که برای توان یابان رایگان است. این یک دانشگاه تلفیقی است، نه اینکه فقط برای معلولان باشد چرا که تفکیک سازی و جداسازی این عزیزان از جامعه اصلا روش درستی نیست.»
پناهی در پاسخ به دیجیاتو از عدم حمایتهای درست دولت نسبت به معلولان گلایه کرد و از اساس بینش دولت به این اقشار را نادرست خواند. او معتقد است قوانین وضع کردن برای اجبار استخدام توان یابان در ادارات و... پاسخ نمیدهد و نمیتوان با اجبار این مسایل را درست کرد بلکه باید با این گروه مثل تمامی افراد جامعه برخورد شود:
«در دنیا تنها در یکی دو کشور مثل هلند و آمریکا چنین قوانینی وجود دارد و در بقیه نقاط جهان اصلا قوانین خاص و اجباری نسبت به اشتعال معلولان تعریف نمیشود چرا که نباید بین این افراد و دیگر مردم تفکیکی قائل شد.»
«میثم ملاشریفی» مدیر مارکتینگ اسنپ و از حامیان مجموعه رعد که سال گذشته هم جایزه این مجموعه را به خاطر همکاریهای بی دریغ خود از آن خود کرد نیز از مسئولیت اجتماعی کسبوکارها گفت که بنا به تعبیر او متاسفانه فراموش شده بااینکه آحاد مردم ایران نسبت به مسئولیتهای اجتماعی ارزش و احترام قائل هستند:
«اسنپ توانسته بیش از ۳ هزار راننده توان یاب در مجموعه خود داشته باشد و تعدادی از این افراد را در تیم اداری و فنی خود نیز به استخدام در بیاورد. در مورد رانندگان کار دیگری که از دست ما برمیآمد این بود که از آنها کمیسیون ۱۳ درصد گرفته نشود، کمیسیونی که جمع آن در ماه گاهی به یک میلیارد تومان در ماه هم میرسد ولی اسنپ این هزینه را تقبل میکند تا قدمی کوچک برای توان یابان برداشته باشد و بلکه دیگر استارتاپها نیز این موضوع را سرلوحه خود قرار دهند.»
او تاکید کرد که اسنپ برای ادامه این کمکها و... باید در فضای جامعه حضور داشته باشد و تهدیدات و سنگاندازیهایی که گاهی به سوی این مجموعه بزرگ حمل و نقل هوشمند میشود را مواردی خواند که باعث دلسردی آنها میشود: «البته ما در تیممان با قدرت به این راه ادامه خواهیم داد.»
مجموعه توان تک در الکامپ امسال حضور پررنگی داشته و مردم هم از غرفه این مجموعه استقبال مناسبی داشتند و افرادی مثل دکتر ستاری نیز در بازدید امروز خود به توان تک سر زدند. گفتنیست گزارش کاملتری از غرفه توانتک در سالن استارتاپهای الکامپ بیست و چهارم در روزهای آتی در دیجیاتو منتشر خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.