دکتر ستاری در پاسخ به دیجیاتو: بازگشت بیش از 1000 نخبه ایرانی از 100 دانشگاه برتر جهان
امروز «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ضمن دیدار از غرفه های استارتاپی به دیجیاتو اعلام کرد: «امروز استارتاپ های موفق ما عمدتا جوانان ایرانی هستند که از خارج کشور به ایران بازگشتهاند.» معاون ...
امروز «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ضمن دیدار از غرفه های استارتاپی به دیجیاتو اعلام کرد: «امروز استارتاپ های موفق ما عمدتا جوانان ایرانی هستند که از خارج کشور به ایران بازگشتهاند.»
معاون رئیس جمهور در سومین روز نمایشگاه الکامپ 97 مهمان غرفههای استارتاپی شد و با فعالان این حوزه گفتگو کرد. غرفه داران سالن های 8 و 9 ، 10 و 11 که مقر استارتاپهاست امروز توانستند از نزدیک با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور دیدار کرده و در مورد شرایط و مشکلاتی که با آن روبرو هستند، صحبت کنند.
در حاشیه این دیدار سورنا ستاری به دیجیاتو در مورد بیم استارتاپها از فیلتر شدن و اقدامات دولت در حمایت از آنها توضیح داد:
«باید به این نکته توجه کرد که چرا استارتاپ فیلتر میشوند؟ قطعا تداخلاتی به وجود میآید که موجب فیلتر شدن استارتاپ ها میشود. ما در دولت مصوبهای داریم که این اتفاق از طرف دولت نیفتد. ولی قطعا در محیط کسب و کار جدید، این کسب و کارها تناقضاتی با شرایط قبلی دارند که باید آنها را به مرور رفع کرد. این روندیست که استارتاپها در تمام دنیا طی میکنند. تمام این دعواها وجود دارد و ما باید آنها را حل کنیم.»
به گفته ستاری در همه جای دنیا شکل گیری استارتاپها این پروسه را طی میکند:
«اول استارتاپها شکل میگیرند، خود را ثابت میکنند و بعد از آن قانون شکل میگیرد. مهم این است که ما به نقطهای برسیم که هیچ کس، کسب و کاری را تعطیل نکند. ما در دولت مصوبه داریم که از سمت دولت شکایتی از استارتاپها نشود، مگر آنکه در کمیتهای مطرح شود. این موضوع به تمام دستگاهها ابلاغ شده و دستگاهها نمیتوانند مستقلا چنین کاری کنند.»
پیش ازین ستاری اعلام کرده بود که دولت رویکرد بازگرداندن نخبگان را پیش رو دارد. اما چنانکه مشخص است تهدید شدن استارتاپ ها از بخش سنتی و بدنه دولت، انگیزه بازگشت به کشور و راه اندازی استارتاپ را برای نخبگان کمرنگتر کرده است. ستاری در مورد تلاشهای دولت برای جذب و بازگردانی نخبگان به دیجیاتو توضیح داد:
«امروز استارتاپ های موفق ما عمدتا جوانان ایرانی هستند که از خارج کشور به ایران بازگشتهاند. ما در سه سال گذشته توانستیم بیش از هزار نخبه را از 100 دانشگاه اول دنیا به کشور بازگردانیم. این عدد قابل توجهی ست با توجه به اینکه این افراد از 100 دانشگاه اول دنیا به کشور بازگردانده شده اند.»
ستاری معتقد است این موضوع که کسی از کشور خارج شود ایرادی ندارد، آمارهای مهاجرت از کشورهای ما خیلی کمتر از میانگین جهانی است:
«اتفاقا ما باید به دنبال این باشیم که جوانان ما به خارج از کشور بروند و آموزش ببینند. یعنی برعکس اینکه ما فکر کنیم این نیروها باید در داخل کشور بمانند. ما باید تشویق کنیم که این اتفاق بیفتد. از سوی دیگر ما باید بر سیاست های برگشت تمرکز کنیم به جای اینکه تنها سیاست های خود را معطوف به ارسال و بورس دانشجویان کنیم. دقیقا این کاری ست که ما در معاونت علمی انجام میدهیم یعنی بر سیاست های برگشت تمرکز کرده ایم.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کاش نخبه باشن. آخه زمان قاجار هم آدمایی رفتن تا بیاموزند ولی برگشتند و به گند کشیدن.
الکی نیست این دوستان همش دنبال فیلتر کردن اینترنتن: ران در زمینه فرار مغزها با خروج سالانه بین ۱۵۰ هزار تا ۱۸۰ هزار متخصص تحصیل کرده، پیشتاز جهان است و رتبه اول را در سطح جهانی دارد.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B1_%D9%85%D8%BA%D8%B2%D9%87%D8%A7_%D8%A7%D8%B2_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86
حالا خوبه آمارش هست و دروغ میگن! ماشالا خبرنگارها هم یه سرچی نمیکنن. طرف رو بگذارن زیر فشار. هر چی میگه عینا نقل قول میکنن و میگن چشم!!
اخه موضوع اینه که اینا خبرنگار نیستن اینا وبلاگ نویسن و اصلا موضوع مهم نیست مهم پر کردن مطالب و رگباری پست دادنه تا یه حقوق بخور نمیری در بیاد همین