ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تشخیص اوتیسم
علمی

تصویر ساده ای که تشخیص اوتیسم را راحت تر می کند

تشخیص اوتیسم کار بسیاری دشواری است، خصوصا اگر سر و کارتان با کودکان و نوجوانان باشد. با این حال اما جمعی از متخصصان دانشگاه Pisa اقدام به ایجاد تصویری کرده اند که آنها را در تشخیص ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | ۰۰:۰۱

تشخیص اوتیسم کار بسیاری دشواری است، خصوصا اگر سر و کارتان با کودکان و نوجوانان باشد. با این حال اما جمعی از متخصصان دانشگاه Pisa اقدام به ایجاد تصویری کرده اند که آنها را در تشخیص هرچه راحت تر این اختلال یاری می دهد.

اگر مردمک چشم فرد حین مشاهده این تصویر (که الگویی از نقطه های سیاه و سفید را در قالب یک استوانه در حال چرخش یا دو صفحه ثابت که نقطه هایشان مرتبا جابجا می شوند، نشان می دهد) گشاد شود به احتمال زیاد به شکل خفیفی از اوتیسم مبتلا است.

در واقع به همین علت افرادی که اوتیسم دارند در مقایسه با آنها که به این اختلال دچار نیستند درک متفاوتی از دو لایه نقطه های سیاه و سفید دارند.

بنابراین آن دسته از اشخاصی که تصویر را به صورت صفحات دو بعدی و جدا از هم می بینند نمایی مملو از جزئیات را در آن مشاهده می کنند و در نتیجه احتمال آن که به اختلال ASD مبتلا باشند بیشتر است.

 

اما نکته اصلی اینجاست؛ مشاهده تصویر به شیوه ای که برایتان گفتیم همزمان با پلک زدن باعث گشاد شدن مردمک چشم می شود و در نتیجه افرادی که تصویر را به صورت استوانه در حال چرخش و سه بعدی می بینند، کمتر ممکن است به این اختلال دچار باشند. در واقع زمانی که تصویر به شکل یک استوانه یکپارچه دیده می شود مردم چشم از آنجا که روی تک تک رنگ های موجود در آن تمرکز نمی کند، گشاد هم نمی شود.

در اینجا شاید بد نباشد اشاره کنیم مهارت های اجتماعی، احساسی و ارتباطی که معمولا زیر سن سه سال در افراد ایجاد می شوند در مبتلایان به اوتیسم سطح مطلوبی ندارند.

زمانی که فرد تصویر را به صورت دو بعدی و دو صفحه مشتمل بر نقطه های سیاه و سفید می بیند یعنی روی جزئیات تصویر تمرکز میکند و در نتیجه مردمک چشم وی گشاد می شود که این تغییر را می توان نشانه ای دال بر وجود اوتیسم قلمداد کرد

از جمله علائم این بیماری می توان به واکنش های غیرعادی نسبت به بو، مزه و صداهای خاص اشاره کرد و البته زمانی که فرد برای انطباق دادن خود با محیط دچار مشکل می شود این مساله می تواند به عنوان یکی از نشانه های اوتیسم قلمداد گردد.

این پژوهش روی ۵۰ فرد بالغی که به اختلال ASD مبتلا نبودند آزمایش شد؛ محققان در جریان آزمایش از داوطلبان خواستند که مشاهدات خود را برایشان تشریح کنند و همزمان حرکات چشم آنها نیز دنبال شد. همانطور که در بالا اشاره شد در مواردی که چشمان فرد خود را با دو رنگ مختلف موجود در تصویر انطباق می داد فرد تصویری همراه با جزئیات را مشاهده می کرد و مردمک چشم وی مرتبا باز و بسته می شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی