معاون مرکز ملی فضای مجازی: مهمترین دلیل فیلترینگ تلگرام مسئله اقتصادی بود
معاون مرکز ملی فضای مجازی در همایش آسیبهای نوپدید در فضای مجازی اعلام کرده که دلیل اصلی فیلترینگ تلگرام مسائل اقتصادی بود نه مسائل سیاسی. به گفته «امیر خوراکیان» با آمدن پول مجازی در تلگرام، ...
معاون مرکز ملی فضای مجازی در همایش آسیبهای نوپدید در فضای مجازی اعلام کرده که دلیل اصلی فیلترینگ تلگرام مسائل اقتصادی بود نه مسائل سیاسی. به گفته «امیر خوراکیان» با آمدن پول مجازی در تلگرام، نظام بانکی کشور و سیستم اقتصادی دگرگون میشد و فعالیتهای اقتصادی و سرمایه مردم به این فضا منتقل میشد.
خوراکیان ضمن تاکید به این مساله که فضای مجازی دیگر فقط برای ارتباطات و ارسال پیام نیست به گسترش این فضا در امور زیربنایی و مسائلی مانند انرژی اشاره کرد:« فضای مجازی در حد یک رسانه و پیام رسان نیست بلکه بستر گستردهای است که تمام فعالیتها در حوزه واقعی را به سمت خود میکشاند و دارای قواعد خواص خود، آسیبها و فرصتهاست.» او همچنین فضای مجازی را در حوزه امنیت و دیپلماسی نیز بسیار مهم دانست:
«در حوزه دیپلماسی فضای مجازی آمریکاییها بحثها را به شرکتهای بزرگی کشاندهاند که این شرکتها مدعی هستند از دولت جدا هستند اما در عمل تحت سیطره آمریکا هستند و شاهد هستیم که به صورت یک طرفه منافع خود را در این فضا دنبال میکنند. در سال 2016 از 5 شرکت برتر اقتصادی دنیا در حوزه فضای مجازی نبودند و این موضوع بسیار مهم شده است.»
خوراکیان در ادامه به موضوع تلگرام و فیلتر شدن آن اشاره کرد و گفت که فیلترینگ این پیام رسان به دلیل مسایل اقتصادی بوده نه سیاسی و سپس بازیگران بزرگ بستر فناوری اطلاعات را معرفی کرد: «اپل (آمریکا)، گوگل (آمریکا)، آمازون (آمریکا)، فیس بوک (آمریکا) و علی بابا (چین) و تنسنت (چین) بازیگران قالب بستر فناویری اطلاعات در جهان هستند.همچنین واتس آپ، فیس بوک، وی چت، کیوکیو موبایل، اسکای، وایبر، اسنپ چت، لاین و تلگرام بازیگران قالب حوزه پیارسانها در دنیا هستند.»
معاون مرکز ملی فضای مجازی سپس به ارائه آمارهای با جزییات بیشتری درباره این بازیگران اصلی پرداخت و اشاره کرد که واتساپ در 109 کشور برترین پیام رسان دنیاست و ضریب نفوذ فیس بوک در آمریکا نیز در رتبه 18 قرار دارد.
پیشتر «منوچهر پرچمی» کارشناس مسایل اقتصادی و محقق ارز دیجیتال در گفتگو با دیجیاتو عنوان کرده بود که برچسبهایی نظیر مشکلات اقتصادی و چسباندن آنها به موضوع فیلترینگ تلگرام صحیح به نظر نمیرسد. او از تحریمهای تلگرام نسبت به ایران درباره این ارزهای مجازی گفته بود: «فروش ارز مجازی تلگرام برای چند کشور از جمله ایران تحریم شده بود و این مساله نمیتوانست آنطور که برخی اظهار دارند، روی مسایل اقتصادی کشور تاثیر بگذارد.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دلیلش آگاهی دادن به مردم و کمرنگ شدن تاثیر رسانه میلی بود. لاین و ایمو و واتس آپ و وایبر و هایک مسنجر و... به ارز مجازی خواهند پیوست آنوقت چه میکنید؟
بیصبرانه منتظرم اولین تراکنش مالیم رو با تلگرام انجام بدم. پول ملی که ارزشی نداره، مگر اینکه تلگرام ارزش پول جیب منو حفظ کنه...
نه بزرگوار تلگرام هیچ وقت پول جیب شمارو حفظ نمیکنه! تا حالا پرسیدی از خودت اون غرامت یا اموال بلوک شد ایران در امریکا و عراق چرا به ملت نرسیده؟؟ اینو ببین : irna.ir/fa/News/81367994
به لطف پراکسی ها بدونه هیچ مشکلی از تلگرام استفاده میکنم حتی سرعتم از روزی که فیلتر نبود هم بیشتر شده فقط میگم سپاس فیلترچی افق های تازه ای روی ما گشودی برای دسترسی