ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

امواج گرانشی
علمی

احتمال انتقال داده از طریق امواج گرانشی

امواج گرانشی چین و خمش هایی هستند که در «فضازمان» به وجود می آیند و حالا شواهدی به دست آمده که از احتمال ارسال داده از طریق این امواج حکایت دارد. افراد بسیاری گرانش را ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | ۱۷:۴۵

امواج گرانشی چین و خمش هایی هستند که در «فضازمان» به وجود می آیند و حالا شواهدی به دست آمده که از احتمال ارسال داده از طریق این امواج حکایت دارد.

افراد بسیاری گرانش را تنها نیرویی می دانند که اشیا را به سمت سطح زمین کشیده یا ما را از سقوط به سمت فضا حفظ می کند اما این نیرو تقریبا در تمام کیهان پراکنده شده است. انیشتین سال ها قبل وجود این موج ها را پیش بینی کرده بود، اما تا همین چند ماه قبل و پیش از اجرای پروژه «LIGO» امکان اثبات آن وجود نداشت.

اخیراً ریاضیدانان «دانشگاه دوستی ملل روسیه» (RUDN) با انجام بررسی های پیچیده به این نتیجه رسیده اند که احتمالا می توان داده را با استفاده از امواج گرانشی منتقل کرد. این نظریه بر اساس تعریف های انتزاعی ریاضی از امواج گرانشی ارائه شده که حاکی از امکان کدگذاری اطلاعات در این امواج به همان روشی است که سیگنال های رادیویی از طریق امواج الکترومغناطیس هدایت می شوند. امواج گرانشیدر صورتی که نظریه ریاضیدانان روس کاملا اثبات شود، می توان آن را دستاوردی بزرگ در زمینه علوم و اکتشافات فضایی به شمار آورد چرا که قدرت و کیفیت تمامی روش های ارتباطی فعلی با افزایش فاصله و زمان کاهش پیدا می کند. چالش کاهش قدرت سیگنال ها در فضا نمود بیشتری دارد چون در آن شرایط سیگنال ها باید فاصله قابل توجهی را بین ایستگاه و ماهواره طی کنند.

از سوی دیگر امواج گرانشی برخلاف نمونه های الکترومغناطیسی با سرعت ثابت نور حرکت کرده و چندان تحت تاثیر نیروی کشش اجرام غول پیکر قرار می گیرند. البته نباید انتظار استفاده از امواج گرانشی به عنوان راهکار ارتباطی در آینده نزدیک را داشته باشیم اما این مطالعه درهای جدیدی را به روی روش های ارتباط پایدار و قابل اعتماد باز کرده است.

 

تماشا کنید: پلان؛ شتاب و سرعت بالا چه تاثیری روی بدن انسان دارد؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Bardia Ath
    Bardia Ath | ۲۳ مهر ۱۳۹۷

    واوووو

مطالب پیشنهادی