روش جدید محققان MIT برای تولید سلول های مصنوعی
همان طور که می دانید بدن تمام موجودات زنده از سلول های بسیار کوچکی تشکیل شده که بافت های مختلفی مانند پوست، استخوان و اندام داخلی را می سازند. این سلول ها به قدری کوچک ...
همان طور که می دانید بدن تمام موجودات زنده از سلول های بسیار کوچکی تشکیل شده که بافت های مختلفی مانند پوست، استخوان و اندام داخلی را می سازند. این سلول ها به قدری کوچک اند که تنها زیر میکروسکوپ دیده می شوند. دانشمندان مؤسسه MIT نیز به منظور پایش بهتر محیط داخلی بدن، روش جدیدی برای تولید سلول های مصنوعی پایشگر ابداع کرده اند.
سلول های مصنوعی MIT که «syncells» نام دارند (کوتاه شده synthetic cells به معنی سلول های مصنوعی)، با هدف پایش شرایط درون لوله های نفت و گاز یا جست و جو برای پیدا کردن عوامل بیماری زا در جریان خون توسعه یافته اند و در واقع ربات های ریزی هستند که درون آنها، انواع ابزارهای مورد نیاز برای ثبت داده تعبیه شده است.
به گفته محققان MIT، کلید اصلی تولید سلول های مصنوعی در مهار خاصیت طبیعی برخی مواد در ترک برداشتن است؛ به طوری که در روش جدید تحت عنوان «سوراخ کردن خودکار»، خطوط ترک خوردگی ماده اصلی طوری هدایت می شوند تا در نقاط برخورد، قطعات کوچک مد نظر شامل مدارهای الکترونیکی و ابزار ثبت داده از ماده زمینه جدا شوند.
دانشمندان MIT از گرافین به عنوان ماده پوششی سلول های مصنوعی استفاده کرده اند
در فرآیند سوراخ کردن خودکار، دانشمندان از گرافین به عنوان لایه خارجی ربات ها و ماده زمینه بهره برده اند. طی فرآیند، ابتدا لایه ای از گرافین در زمینه کار قرار گرفته و نقطه های ریز پلیمری روی آن پخش می شوند. سپس یک پرینتر مخصوص آزمایشگاهی قطعات الکترونیکی را در نقاط پلیمری تزریق کرده و نهایتاً، لایه دیگری از گرافین سطح نقطه ها را می پوشاند.
پس از قرارگیری لایه دوم گرافین روی نقطه های پلیمری، گوشه های تیزی اطراف آنها پدیدار می شود که نیروی وارده و ترک ها را هدایت کرده و در نهایت سلول های مصنوعی کروی را بر جای می گذارند.
تیم پژوهش امیدوار است روش جدید در آینده به عنوان ابزاری استاندارد برای انجام تحقیقات و تولید محصولات در ابعاد میکرو و نانو مورد استفاده قرار گیرد.