ماموریت کاوشگر اینسایت ناسا پس از فرود روی مریخ چیست؟
ناسا موفق شد که پس از چند سال برنامه ریزی بالاخره هشتمین فضاپیمای خود را روی سطح مریخ فرود آورد اما فرود موفقیت آمیز کاوشگر اینسایت و جلوگیری از وقوع هرگونه اتفاق یا انفجار، تنها ...
ناسا موفق شد که پس از چند سال برنامه ریزی بالاخره هشتمین فضاپیمای خود را روی سطح مریخ فرود آورد اما فرود موفقیت آمیز کاوشگر اینسایت و جلوگیری از وقوع هرگونه اتفاق یا انفجار، تنها آغازی برای این آژانس محسوب میشود و مسئولین این پروژه تا مدتها آسوده نخواهند بود.
این کاوشگر پس از طی کردن مسیری هفت دقیقهای و گذشتن از اتمسفر مریخ، روی سطح کره سرخ فرود آمد و تصاویری را نیز به زمین ارسال کرده که به علت قرار داشتن ذرات غبار روی پوشش لنز چندان واضح نیستند. پنج ساعت پس از فرود آمدن روی این سیاره، کمپانی سازندهی این کاوشگر پیغام تاییدی دریافت نمود که مشخص میکرد صفحات خورشیدی آن در بهترین شرایط قرار دارند و این کاوشگر میتواند ماموریت خود را آغاز کند.
حال کاوشگر اینسایت قرار است ماموریت اصلیاش را در پیش گیرد و اطلاعات بیشتری را از لایه های زیرین مریخ کسب کند. اطلاع حاصل کردن از نحوهی پیدایش و زمین لرزههای این سیاره میتواند کمک شایانی به پروژههای تحقیقاتی مریخ محور باشد. علاوه بر این بدین شکل جزئیاتی از نحوه پیدایش کره زمین نیز مشخص میشود.
سرپرست این پروژه مدعی شده که باز شدن این صفحات خورشیدی، مسئله مهمی برای ما به شمار میرود و میتواند انرژی لازم برای تمامی عملیات پژوهشی را فراهم آرود.
حال کارشناسان این پروژه قرار است به بررسی وضعیت اینسایت بپردازند و مطمئن شوند که بازوی رباتیک و تمامی تجهیزات آزمایشیاش در بهترین وضعیت قرار دارند. حتی قرار است که گردو خاک روی لنز دو دوربین نیز پاک شود تا کیفیت تصاویر گرفته شده، ارتقا یابد. این کاوشگر قرار است با استفاده از ابزارهای خود، حفره ای ۵ متری را در سطح مریخ ایجاد کرده و با اندازه گیری دمای داخلی، میزان فعالیت سیاره را مشخص کند.
یکی از مسئولین این پروژه مدعی شده که روند آماده سازی آزمایشات فقط دو تا سه ماه طول خواهد کشید و پس از آن نیز یک یا دو ماه دیگر صرف حفاری و تهیهی دیتای موردنیاز خواهد شد. به گفتهی او قسمت علمی این پروژه، اسفندماه آغاز خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.