مرز حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها نامشخص است
«عبدالرضا نوروزی» نائب رئیس مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران با تاکید بر خلط بحث بین شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها و مات شدن مرزهای بین این دو پدیده در کشور، اعلام کرد که نوع حمایت از این ...
«عبدالرضا نوروزی» نائب رئیس مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران با تاکید بر خلط بحث بین شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها و مات شدن مرزهای بین این دو پدیده در کشور، اعلام کرد که نوع حمایت از این دو باید متفاوت از یکدیگر باشد.
به گفته نوروزی میزان سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان بسته به نوع فعالیت متغیر است و میتواند بسیار زیاد باشد اما شرکتهای استارتاپی معمولا سرمایه اولیه خیلی کمی دارند. از سوی دیگر شرکتهای دانشبنیان عموما تولیدکننده هستند و شرکتهای استارت آپی، خدمات ارائه میدهند. او با اشاره به اینکه عموما حمایت از این دو بیشتر جنبه مالی دارد، گفت:
«خلط بحث باعث شده تا شرکتهای استارتآپی نیز دانشبنیان محسوب شده و از سهم حمایتی دانشبنیان استفاده کنند. این امر باعث تضعیف شرکتهای دانشبنیان و گم کردن مسیر اصلی حمایتهای این حوزه میشود. درحالیکه استارتآپ حمایت دولتی از جنس تنظیم سازوکارها و قوانین و مقررات نیاز دارد تا حمایت مالی دولتی. در واقع این همپوشانی جز اینکه باعث تضعیف حوزه اقتصاد دانشبنیان شدهاست چندان به کار استارتآپها و رشد اکوسیستم استارتاپی هم نمیآید.»
نائب رئیس مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران معتقد است که بهطورمعمول حمایتهای مالی مستقیم در هر حوزهای بیش از آنکه مفید باشد، ایجاد رانت میکند. او میگوید حمایتهای مالی مستقیمی که در سالهای گذشته ارایه شده، نشان داده که معمولا این سبک حمایتها برای کسبوکارهای دانشبنیان است، چندان مفید فایده نیست:
«اگر دولت بتواند با تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی از طریق ارایه تخفیفهای مالیاتی، تسهیل سرمایهگذاری و صادرات گمرک آنها را تشویق به ورود به حوزه دانشبنیانها کند میتواند موجب شکوفایی صنعت کشور و ایجاد پیوندی عمیقتر بین دانش و صنعت شود.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.