ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هایابوسا
علمی

ویدیویی از فرود هایابوسا 2 ژاپنی روی سیارک ریوگو منتشر شد [تماشا کنید]

اوایل اسفند ماه امسال آژانس کاوش های هوافضای ژاپن (JAXA) موفق شد فضاپیمای بدون سرنشین Hayabusa2 را روی سیارک ریوگو فرود آورد و برای دومین بار در تاریخ جهان از سطح سیارکی که ۳۲۰ میلیون کیلومتر دورتر از ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | ۲۳:۵۹

اوایل اسفند ماه امسال آژانس کاوش های هوافضای ژاپن (JAXA) موفق شد فضاپیمای بدون سرنشین Hayabusa2 را روی سیارک ریوگو فرود آورد و برای دومین بار در تاریخ جهان از سطح سیارکی که ۳۲۰ میلیون کیلومتر دورتر از زمین قرار دارد، نمونه برداری کند. حال این آژانس فضایی، ویدیوی کوتاهی از ماجراجویی هایابوسا 2 منتشر کرده که توسط دوربین کوچک روی همین فضاپیما فیلمبرداری شده است.

در ویدیو منتشر شده، هایابوسا 2 یک گلوله به سطح سیارک ریوگو پرتاب می‌کند تا خاک و سنگ آن را بگشاید و خود را به سطح آن متصل نماید. پس از آن فرآیند نمونه برداری از سنگ‌ های خرد شده ادامه پیدا می‌کند.

البته قرار بود این اتفاق در مهرماه امسال رخ دهد اما از آنجایی که این سیارک بیشتر از آنچه تصور می‌شد شن داشته، ماموریت یاد شده عقب افتاده است. جالب اینجاست که سایه این فضاپیما روی سیارک ریوگو افتاده و در این ویدیو قابل مشاهده است. کاربران ریزبین می‌توانند با مشاهده این سایه، به شکل کلی فضاپیمای هایابوسا 2 پی ببرند.

هایابوسا 2

جالب است بدانید که نخستین نمونه برداری از سطح یک سیارک نیز در سال 2010 توسط ژاپنی ها و با فضاپیمای هایابوسا (نسل قبلی هایابوسا 2) انجام شده و حالا برای بار دوم، نمونه های جدیدی از یک سیارک به زمین آورده خواهند شد و مطالعه آنها به شناخت بهتر روز های ابتدایی شکل گیری منظومه شمسی کمک خواهد کرد.

فضاپیمای هایابوسا 2 که از خرداد ماه امسال در کنار ریوگو معلق مانده، ابتدا دو کاوشگر کوچک را به سطح این سیارک فرستاده تا با عکسبرداری و جمع آوری اطلاعات، فرود فضاپیمای اصلی را تسهیل کنند.

بر اساس برنامه JAXA، هایابوسا 2 قرار است در ماه آینده نیز چند بار روی سطح این سیارک بنشیند تا بتواند بین 10 تا 100 میلی گرم نمونه جمع آوری خواهد کرد و در سال 2020 به زمین باز می گردد. دانشمندان نیز با بررسی نمونه های جمع آوری شده، به دنبال کشف پاسخ برخی سؤالات قدیمی مانند احتمال انتقال حیات از طریق سیارک ها به زمین خواهند بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Ahmad
    Ahmad | ۱۹ اسفند ۱۳۹۷

    چه فایده وقتی نمیدانند که با کدام پا باید وارد مستراح شوند

مطالب پیشنهادی