ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان بالاخره منشا انتشار گاز متان در مریخ را پیدا کردند

طی 15 سال گذشته و پس از گزارش یک کاوشگر اروپایی مبنی بر وجود گاز متان در اتمسفر مریخ، دانشمندان فرضیه های مختلفی راجع به منشا آن ارائه کرده اند که حالا با ترکیب داده ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۰

طی 15 سال گذشته و پس از گزارش یک کاوشگر اروپایی مبنی بر وجود گاز متان در اتمسفر مریخ، دانشمندان فرضیه های مختلفی راجع به منشا آن ارائه کرده اند که حالا با ترکیب داده ها و شواهد به دست آمده در سال های اخیر، منبع اصلی انتشار گاز متان در جو سیاره سرخ مشخص شده است.

کشف متان در مریخ الزاماً به معنی وجود حیات روی سیاره سرخ نیست

گاز متان از جهت ارتباطی که با ارگانیزم های زنده دارد، اهمیت ویژه ای برای دانشمندان داشته و کشف آن در مریخ، فرضیات وجود حیات روی این سیاره را تقویت کرده است. با این حال به دلیل تجزیه پذیری نسبتاً سریع این گاز در مقابل نور خورشید (روی زمین پس از 12 سال) بسیاری از دانشمندان صحت نظریات مبتنی بر یک گروه دیتا را زیر سؤال برده اند.

حالا تیمی از پژوهشگران بین المللی با مقایسه داده های به دست آمده از دو کاوشگر مختلف در سال 2013 که زمان ثبت دیتا توسط آنها تنها یک روز با یکدیگر فاصله داشته، به این نتیجه رسیده اند که منشا گاز متان اتمسفر مریخ یک لایه یخی در گودال گیل بوده که پیش از این تصور می شد یک دریاچه خشک شده باشد.

گاز متان

داده های موجود از سال 2013 از وجود 15.5 در میلیارد واحد متان بر فراز گودال گیل خبر می دهند که هر دو کاوشگر Express از اروپا و کنجکاوی از ناسا آن را تأیید کرده بودند.

لازم به ذکر است که تیم پژوهش با تقسیم گودال به یک شبکه 250 در 250 بخشی، با استفاده از رایانه در هر بخش یک میلیون سناریوی انتشار مختلف را شبیه سازی کرده اند که در نهایت مشخص شد یک لایه یخی زیر صخره های بخش شرقی گودال، به صورت دوره ای مقداری متان در محیط منتشر می کند.

گفتنی است تأیید وجود گاز متان در سیاره سرخ الزاماً به معنی وجود حیات در آن نبوده اما این منبع می تواند در آینده، برای تأمین انرژی پایگاه های دائمی روی مریخ و همچنین سوخت فضاپیماها برای بازگشت به زمین مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی