وزیر ارتباطات: با طرح سروا دادههای دولتی تبدیل به دادههای ملی شدهاند
وزیر ارتباطات در همایش روز جهانی ارتباطات اعلام کرد که امروزه با یک برنامه مدون دو و نیم ساله با همکاری سندیکای مخابرات ایران توانسته به خودکفایی هفتاد درصدی در توسعه تجهیزات مخابرات برسد. او ...
وزیر ارتباطات در همایش روز جهانی ارتباطات اعلام کرد که امروزه با یک برنامه مدون دو و نیم ساله با همکاری سندیکای مخابرات ایران توانسته به خودکفایی هفتاد درصدی در توسعه تجهیزات مخابرات برسد. او همچنین به چند پروژه جدید از جمله طرح سروا اشاره کرد که همگی در راستای کمک به جامعه استارت آپی ایران شکل گرفته است.
«محمدجواد آذری» جهرمی شعار کاری امسال وزارت ارتباطات را رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال معرفی کرد و تاکید کرد که این موضوعات اهداف اصلی وزارت ارتباطات است. جهرمی اذعان داشت که شرکتهای تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در سال گذشته از نظر میزان فروش با رشد روبرو بودند و حالا هفتاد درصد دستگاههای مخابراتی در داخل کشور تولید خواهند شد. به گفته جهرمی این آمار در پهن باند موبایل به سی درصد رسیده که رشد قابل توجهی است ولی راضی کننده نیست.
جهرمی در ادامه صحبتهای از پروژه سروا صحبت کرد و آن را آزادسازی دادههای دولتی و تبدیل آنها به دادههای ملی تشبیه نمود. او تاکید کرد دادههایی که سالیان سال توسط بخشهای مختلف دولت جمع آوری شده حالا در پروژهای جدید به اسم «سروا» به دست استارت آپها میرسد تا بتوانند با آن کسبوکار راه بیندازند:
«دولت باید به کسبوکارهای نوپا کمک کند. اگر یک سایتی که خدمات فروش آگهی میگذارد و عدهای کلاهبردار هم در این میان دست به سودجویی میزنند، آن استارت آپ باید چه کار کند؟ دولت باید در این میان نقش خودش را ایفا کند. تصدیق هویت با رعایت حریم خصوصی مردم یکی از همین کارهاست تا امنیت بیشتری ایجاد شود.»
جهرمی باور دارد که توسعه خدمات دیجیتال اگر گسترش پیدا کنند، مشکلات هم گسترش پیدا میکند و در نتیجه ممکن است اختلال هم بیشتر شود: «هر یک از بخشها و کسبوکارها دچار اختلال شود، زندگی روزمره مردم را به مخاطره میاندازد. ما باید امنیت این کسبوکارها را تامین کنیم. پروژه دیگر ما یعنی دژفا که با دویست میلیارد بودجه تامین شده، گام بلندی است برای تامین امنیت زیرساختهای اطلاعات کشور.»
جهرمی افزود: «سال گذشته میزان شناسایی حملات سایبری به زیر ساختهای ما و کسبوکارهای ایرانی زیر یک میلیون بوده در حالی که سال پیش از آن بیش از ۳۰ میلیون بوده، این یعنی سی برابر رشد و البته همچنان باید بدانیم در برابر حملات مصون نیستیم.»
وزیر ارتباطات برگزاری جلسات با سازمان نصر و تنظیم برنامه بیستون را نیز طرحی برای رونق اقتصاد دیجیتال کشور خواند و اعلام کرد که ۲۰ خرداد سه بسته حمایتی دولت در این زمینه نی زاعلام خواهد شد: «بسته اشتغال دولت و بسته نوآفرین و بسته توانمندسازی کسبوکارها به صورت منطقهای این حمایت ها نام دارد.»
وزیر ارتباطات با اشاره به ۷۲۰۰ روستا که به خدمات پهن باند موبایل مجهز شدند، اعلام کرد فاصله پنج برابری مصرف شهرها نسبت به مناطق روستایی به زیر ۲.۵ برابر رسیده و شکاف دیجیتال نصف شده است: «این مصداق عدالت اجتماعی در زمینه توسعه دیجیتال است.»
به گفته جهرمی شبکه ملی اطلاعات سه لایه دارد: خدمات زیرساخت و محتوا. او باور دارد که توسعه بخش زیرساخت با وزارت ارتباطات است و این موضوع یک سند دارد که تک تک وظایف آنها در آن مشخص است؛ وظایفی که به زعم او بیش از ۸۰ درصدش انجام شدند.
جهرمی تاکید دارد که وزارت ارتباطات مسئول همه اتفاقاتی که در کشور رخ میدهد نیست:
«پرداخت الکترونیک به وجود میآید نباید وزارت ارتباطات را بانک مرکزی بدانیم و یا طرح سلامت دیجیتال که پیش میآید نباید وزارت ارتباطات را متولی بهداشت بدانیم. در مورد موقوع جرم نیز همین است و نباید وزارت ارتباطات را مسئول همه چیز دانست. هر بخشی مسئولیت خودش را دارد.»
او تاکید میکند که اگر وزارت ارتباطات به صورت آتش به اختیار وارد حوزه کودک شده، به خاطر مسئولیت اجتماعی بوده است: «اگر مخالف ورود ما به حوزه تولید محتوا هستند، ما کنار میرویم اما بیایند بگویند آنها چکار کردند؟»
به گفته وزیر ارتباطات کشورمان تاکنون ۱۴۲ آزمایش انجام داده شده که اگر اینترنت جهانی روی ما قطع شود، اینترنت ما پابرجا خواهد ماند یا خیر که تمامی آزمایشات نیز موفق آمیز بوده است:
«ما زیرساختها را مهیا کردیم اما مسئولیتهای دیگر به دستگاههای دیگر دولت و حاکمیت است؛ آنها باید قوانین و مقررات خودشان را در این حوزه تدوین کنند.»
جهرمی تاکید میکند که وزارت ارتباطات مسئولیتهایی هم دارد و این حرفها بدان معنا نیست که این سازمان به کل مسئولیتی در قبال مشکلات پیش آمده را بر عهده نگیرد. او به جلساتی که میان آنها و ناجا و دیگر سازمانها برگزار شده اشاره میکند و تاکید دارد که آنها سعی دارند این جلسات پابرجا بماند تا توان نهادها بالاتر برود:
«باید ناجا را توانمند کنیم تا کسی نتواند با استفاده از یک سایت اینترنتی، جو روانی را به هم بزند و قیمتها را دستکاری کند. اگر توان انتظامی ناجا بالا نرود، کسبوکار است که به مشکل میخورد.»
جهرمی باور دارد باید به جای مچگیری از یکدیگر، به همدیگر کمک کنیم تا بتوانیم به توسعه و رشد در همه موارد برسیم: «همه ما تهدیدات تحریم را به فرصت تبدیل خواهیم کرد و این موضوع میتواند فرصتی باشد برای برهم زدن یک جانبه گرایی.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
از همین تریبون اعلام میکنم خودکفایی در کار نیست به لطف برادران چینی ?
شعار شعار شعار تا به کِی؟
#آینده_روشن
زنده باد وزیر جوان
یه خبر مخابرات می خواهد قیمت اینترنت adsl رو افزایش بده الان پیام فرستاده به صاحبان خط برید پیگیری کنید این مخابرات دست از دزدی هاش برداره وزر قطع ارتباطات