راهاندازی پنجره واحد صدور مجوزهای کشور برای تسهیل روند دریافت مجوزها
«امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات در اینستاگرام خود خبر از راهاندازی «پنجره واحد صدور مجوزهای کشور» داد تا کسب و کارها برای دریافت مجوز و آغاز به کار خود با پروسههای اداری طولانی مدت مواجه ...
«امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات در اینستاگرام خود خبر از راهاندازی «پنجره واحد صدور مجوزهای کشور» داد تا کسب و کارها برای دریافت مجوز و آغاز به کار خود با پروسههای اداری طولانی مدت مواجه نشوند.
ناظمی در این مورد توضیح داد که زیرساخت کامل برای اینکه هر مجوز دولتی و صنفی از طریق این سامانه ارائه شود، فراهم است: «ما به قدر سهم خود این راه سخت را آغاز کردهایم، از امروز هیچ دستگاه حاکمیتی بهانهای برای شفافیت در مجوزدهی نخواهد داشت!»
در همین مورد «محمد علی دهقان» معاون وزیر اقتصاد، نقشه راه را شامل ۵ محور اصلی میداند و میگوید وزارت اقتصاد به دنبال طراحی سامانهای است که تنها یکبار اطلاعات هویتی افراد را بخواهد. ضمن آنکه هر استعلامی تا زمانی که تغییر نکرده نیاز به اخذ اطلاعات جدید نداشته باشد و در عین حال، همه فعالان اقتصادی کشور برای دریافت مجوز تنها به یک محل مراجعه داشته باشند: «مجوزها باید استاندارد باشند و ساختار مشخصی داشته باشند و از سویی مشخص باشد چه دستگاهی مجوز را صادر کرده و زمان مورد نیاز برای صدور مجوز نیز روشن باشد.»
او در ادامه اضافه کرد که بیش از ۸ هزار رسته صنفی و ۳ میلیون واحد صنفی فعال وجود دارد که این بخش ۵۵ درصد استعلامات کشور را به خود اختصاص داده است:
«امروز گام مهمی برداشته شد و تمام درخواست های اصناف از طریق درگاه ملی مجوزها پیگیری و صادر خواهد شد. تاکنون ۳۲ هزار و ۶۰۰ درخواست مجوز در سامانه ثبت و ۹ هزار و ۷۰۰ مجوز نیز صادر شده است. گان بعدی در سال بعد کاهش تعداد مجوزها خواهد بود.»
«سیدحسین میرشجاعیان» معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در گفتگو با ایرنا طراحی پنجره واحد صدور مجوزهای کشور را موجب حذف مجوزهای غیرضروری و الکترونیکی شدن امور راه اندازی دانست و اعلام کرد پنجره واحد مجوزهای کشور سه زیرسامانه دارد که اکنون تکمیل شدهاند؛ همچنین سامانههای «دادور» و «یاور» هفته گذشته به بهره برداری رسیدند:
«سامانه دادور امکان دریافت، انعکاس، پیگیری و رسیدگی به شکایتهای متقاضیان مجوزهای کسب و کار در کشور را فراهم میسازد. به این ترتیب این متقاضیان در صورت مواجه با مشکل در فرآیند صدور مجوز، میتوانند از این طریق شکایت خود را مطرح کنند. سامانه دادور در همه استانهای کشور پیادهسازی شده است و اکنون مردم میتوانند شکایات خود را در زمینه تعلل در صدور مجوزهای کسب و کار در آن ثبت و پیگیری کنند.»
او درباره «یاور» نیز گفت که این سامانه «میز خدمت مشاوره کسب و کار» به شمار میرود و میتواند متقاضیان ایجاد مشاغل جدید را راهنمایی کند. میرشجاعیان معتقد است هدف اصلی، الکترونیکی شدن صدور مجوزهاست تا متقاضیان بدانند اگر مجوزی صادر نشده، به دلیل موافقت نکردن کدام دستگاه بوده است. معاون وزیر اقتصاد یادآور شد که طبق بررسیهای انجام شده ۴۶ دستگاه در صدور مجوزهای کسب و کار در کشور دخیل هستند:
«متاسفانه با هم در تعامل دو به دو قرار داشته و امور آنها غیرالکترونیکی، دستی و کاغذی انجام می شود و در نتیجه امور صدور مجوز زمان بر شده و مردم بین دستگاهها پاسکاری میشوند. معاونت اقتصادی، روی پروژه ایجاد پیشخوان مجوزهای کشور متمرکز شده است تا فرآیند صدور مجوزها را الکترونیکی کند. سیستمی که طراحی میشود باید قابلیت پایش و نظارت را داشته باشد.»
به گفته معاون وزیر اقتصاد، «سام» سومین سامانه مرتبط با امور کسب و کار و صدور مجوزهاست که وظیفه ساماندهی امور مجوزها را عهده دار خواهد بود. ضمن آنکه سامانه دیگری طراحی شده که «نما» نام دارد و نقشه ملی استعلامها و وضعیت شناسهها را نشان میدهد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.