وبسایتی که مشکل خواندن مقالات طولانی را برای افراد کم حوصله برطرف میکند
مطالعه مقالات بلند، راهکار خوبیست که بتوانید در یک موضوع خاص دقیق شده و از آن برداشتهای مفید و عمیق داشته باشید. با این وجود همیشه توان خواندن یک مقاله 5000 کلمهای در وجود شما ...
مطالعه مقالات بلند، راهکار خوبیست که بتوانید در یک موضوع خاص دقیق شده و از آن برداشتهای مفید و عمیق داشته باشید. با این وجود همیشه توان خواندن یک مقاله 5000 کلمهای در وجود شما نیست. یا حتی سادهتر، اصلا حوصله این کار را ندارید اما در عین حال دوست دارید بدانید که مقاله به طور کلی به چه چیزی اشاره داشته است.
اینجاست که وبسایت TLDR میتواند به کمکتان بیاید. Too Long, Didn't Read (خیلی طولانیست، نخواندم) یا به اختصار TLDR، میتواند مقالات بلند بالا را به شیوهای استادانه برایتان خلاصه کند تا برای پی بردن به محتوای آنها مجبور به مطالعه کاملشان نباشید.
روش کار بسیار ساده است. فقط باید لینک مقاله را به این وبسایت داده یا متن بلند را در آن کپی پیست کنید تا خلاصه مقاله را تحویل بگیرید. TLDR انواع مقاله، نوشتههای بلند، اسناد، صفحات اینترنتی و گزارشات علمی را برایتان خلاصه میکند، البته اگر به زبان انگلیسی نوشته شده باشند.
بسته به تجربه کاربران TLDR، هر قدر مقالهی ورودی بلندتر و مفصلتر باشد خروجی بهتری از این وبسایت تحویل خواهید گرفت. البته TLDR توانایی خلاصه کردن متنهای کوتاه را هم دارد، اما در این حالت نتیجه چندان مطلوبی را در اختیارتان نمیگذارد.
نکته بعد این که TLDR در مقایسه با متنهای روایتگونه، با گزارشات خبری رابطه بهتری دارد. به عنوان مثال ابزار خلاصهسازی این وبسایت برای خلاصهسازی مقاله Outside در مورد قتلهای زنجیرهای کوهستانهای مراکش چنین عملکردی را به نمایش گذاشته:
همانطور که مشاهده میکنید، در خلاصه بالا ابدا به نام قاتل اشارهای نشده است. اما بالعکس در خلاصهسازی مقاله Daily Beast در خصوص کشتار اخیر ال پاسو (که لحن رسمی و خبری دارد) نام قاتل را مشاهده میکنیم:
در هر صورت مسلم است که TLDR به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین مطالعه کامل مقالات باشد، اما در بسیاری از مواقع میتواند با خلاصه کردن مقالات ایدهای کلی از فضای نوشته در اختیارتان بگذارد که میتواند برای بعضی افراد کاربردی باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خیلی کاربردیه کاش فارسی هم ساپورت میکرد
با متنهای فارسی، عملکردش خوبه؟