جهرمی: گوشی یک و نیم میلیون تومانی ایرانی با قابلیت نصب سیستمعامل بومی در راه است
وزیر ارتباطات از تلاش دولت برای عرضه یک گوشی مناسب یک و نیم میلیون تومانی «ساخت داخل» خبر داده و تاکید کرده که تستهای اولیه این گوشی توسط صد کاربر انجام شده تا بتوان ایرادات ...
وزیر ارتباطات از تلاش دولت برای عرضه یک گوشی مناسب یک و نیم میلیون تومانی «ساخت داخل» خبر داده و تاکید کرده که تستهای اولیه این گوشی توسط صد کاربر انجام شده تا بتوان ایرادات آن را برطرف کرد و یک گوشی کاربردی به دست مصرف کنندگان رساند.
«محمد جواد آذری جهرمی» در گفتگوی خود با روزنامه ایران درباره برنامه جدی وزارت ارتباطات برای تامین گوشی ارزان قیمت مورد نیاز مردم توضیحاتی ارائه داده و مشکلات ارزی و شرایط تحریم را عمدهترین دلایل ایجاد آشوب و بالا رفتن قیمتها در بازار موبایل معرفی کرده است:
«به دلیل مشکلات ارزی و شرایط تحریم زنجیره تامین تلفن همراه در کشور دچار اختلال شده به همین علت قیمت تلفن همراه افزایش پیدا کرده است. شاید شما در بین همکاران خود دیده اید فردی با اینکه صفحه نمایش گوشی اش آسیب دیده اما با سختی با آن گوشی کار می کند چون قیمت همان گوشی چند برابر شده و اگر گوشی فردی به سرقت برود شاید توان خرید دوباره همان مدل گوشی را نداشته باشد.»
جهرمی تاکید کرده که نمودارها و آمارها نشان میدهد که شاخص توسعه فناوری به ویژه در بخش تلفن همراه رو به افول است و دچار افت شده است؛ او این مساله را نگران کننده تلقی کرده و اذعان داشته که همین موضوع باعث شد تا دولت بخواهد یک گوشی کاربردی با قیمت مناسب را برای مردم تهیه کند:
«یکی از شاخص های توسعه فناوری که ما بررسی می کنیم مثلا تعداد خانوادههای که کامپیوتر دارند یا تعداد افرادی که از تلفن همراه استفاده میکنند و ما مشاهده کردیم که شاخص تلفن همراه، دچار افت شده و ما نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم. به همین علت نگاه کردیم دیدیم در کشور ظرفیت داخلی برای تولید تلفن همراه وجود دارد. پس بنا را بر حمایت از این شرکت ها گذاشتیم تا یک گوشی مناسب و ارزان قیمت در حدود یک و نیم میلیون تومان در اختیار مردم بگذاریم.»
جهرمی در این مصاحبه به طور علنی اعلام نکرده دقیقا چه شرکتی این گوشیها را تولید کرده ولی با توجه به پست اینستاگرامی که قبلا منتشر ساخته بود، احتمالا این شرکت همان شرکت GLX است و گوشی مذکور نیز «آریا» نام دارد. البته با توجه به گفتگوی پیشین او با دیجیاتو، به نظر میرسد که جدا از شرکت GLX، سازندگان دیگری نیز در تولید این گوشی سهم دارند.
در هر حال او در ادامه صحبتهای خود با روزنامه ایران اعلام کرده که دولت تعدادی از این گوشیها را خریده و صد گوشی را نیز طی یک فراخوان اینستاگرامی به صد علاقهمند ارسال کرده تا نظرات آنها را با توجه به قیمت گوشی جویا شود. او همچنین گفته که خودش هم یکی از همین گوشیها را دارد:
«اولین حمایت ما این بود که تعدادی از این تلفن ها را گرفتیم که گوشی خودم نیز از همین گوشی است و حدود 100 گوشی نیز با فراخوانی در اینستاگرام به علاقمندان ارسال کردیم و در مقابل قیمت تلفن همراه، تنها از کاربران خواستیم یک صفحه از تجربیات خود از استفاده تلفن همراه را برایمان ارسال کنند. از این ۱۰۰ صفحه که کاربران ارسال کردند، ۱۰۰ مورد اشکال جدی در طراحی این تلفن همراه وجود داشت که برای تولید کننده فرستادیم و گفتیم اگر این ۱۰۰ ایراد برطرف شود برای ورود به بازار از آنها حمایت ویژه می کنیم.»
حمایت ویژهای که جهرمی از آن صحبت به میان میآورد به این صورت است که دولت قصد دارد تا این گوشیها را با کمک اپراتورها به صورت باندل عرضه کند و منابع مالی این طرح حمایتی را نیز از پست بانک تامین کند. جهرمی باور دارد آنها میتوانند در همین راستا کاری کنند تا اپراتورهای کشور این گوشیها را به کاربران عرضه کنند و قسط آن نیز از قبض تلفن همراه کاربر کسر شود:
«این روش کمک می کند به عده ای که تلفن همراه نیاز دارند اما توان مالی برای خرید ندارد از این طریق بتوانند گوشی را به صورت اقساطی تهیه کنند و نکته بعدی این حمایت باعث میشود بازار تلفن همراه داخلی نیز رونق پیدا کند.»
جهرمی تاکید کرده که روی این گوشیها سیستم عامل بومی قابل نصب است ولی اجباری برای نصب این سیستم عامل بومی وجود نخواهد داشت و کاربران صرفا در صورت علاقهمندی خود میتوانند به سمت استفاده از این سیستم عامل سو پیدا کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینکه مراحل تست رو خوب طی کنه باعث میشه انتظار یه محصول با کیفیت رو داشته باشیم
تولید ملی خوبه اما جنس خوبش نه جنس خراب،به جنسی که وسائلش توی نمایندگیش نیست برا چی باید پول داد؟
100 تا ایراد ناقابل داشته، یعنی دقیقاً چیه این گوشی سالم بوده و کار میکرده?
منظورشون ازگوشی ایرانی پارس ۱ همون گوشی power 3l از شرکت چینی ulefone هستش.
حالا چطوری اسم این گوشی ریبرند شده رو میذارن ایرانی جالبه!
نکته جالبتر قیمتشه.
سایتا دارن ورژن اوریجینالش یعنی چینی رو ۱۲۰۰ میفروشن.
اونوقت قیمت پارس ۱ که هیچ فرقی باهاش نداره توی سایت glx ۱۶۰۰ تومنه.
اینم از تولید مثلا ملی
it was at this moment that we knew we fucked up
exactly