ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سگ رباتیک
تکنولوژی

ساخت سگ رباتیک با حرکات طبیعی توسط دانشمند ایرانی

محققان دانشگاه «ویرجینیا تک» به سرپرستی یک متخصص ایرانی سیستمی را برای شبیه سازی رفتار طبیعی حیوانات در ربات ها توسعه داده اند. سگ های رباتیک نسبت به چند سال قبل پیشرفت قابل قبولی داشته ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۷ مهر ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۰

محققان دانشگاه «ویرجینیا تک» به سرپرستی یک متخصص ایرانی سیستمی را برای شبیه سازی رفتار طبیعی حیوانات در ربات ها توسعه داده اند.

سگ های رباتیک نسبت به چند سال قبل پیشرفت قابل قبولی داشته اند. این گجت ها حتی قادر به رقص و جست و خیز هستند اما کماکان در انجام طبیعی حرکات ناکام مانده اند و حالا دانشگاه «ویرجینیا تک» برای رفع این مشکل آستین ها را بالا زده است.

سرپرستی تیم تحقیقاتی این دانشگاه بر عهده «کاوه اکبری حامد» است که Ph.D مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و فوق دکترای دانشگاه میشیگان را در کارنامه دارد. اکبری حامد نزدیک به یک دهه را صرف توسعه الگوریتم هایی کرده که حرکات سگ رباتیک را تا حد امکان به حیوانات نزدیک می کنند.

این تیم تحقیقاتی در حال توسعه ترکیبی از الگوریتم های پیچیده و سنسورها است که امکان راه رفتن شبیه حیوانات را به ربات ها می دهند. کنترل تعادل در مهره داران تا حد زیادی ناشی از نورون های نوسانگر در طناب نخاع است و سیستم ابداعی ویرجینیا تک هم رفتار مهره داران را بر همین مبنا شبیه سازی می کند.

محققان بدین منظور حسگرهای انکودر (برای خواندن موقعیت نسبی مفاصل) و واحدهای اندازه گیری اینرسی (با هدف اندازه گیری چرخش بدن به نسبت زمین) را با هم ترکیب کرده اند. نتیجه کار سگی مکانیکی است که راه رفتن، یورتمه و دویدن را با سرعت و ظرافت بیشتری نسبت به نمونه های مشابه انجام می دهد.

سگ رباتیک

این سگ رباتیک برای جلوگیری از تصادف با اشیاء به سنسورهای لیدار و چندین دوبین مجهز شده. هرچند نتایج اولیه پروژه بسیار امید بخش بوده اما تا نهایی شدن پروژه هنوز زمان زیادی باقی مانده است.

اکبری حامد تاکید می کند که هدف آنها تنها توسعه الگوریتم هایی کارآمدتر نیست بلکه تا حد ممکن به دنبال الهام گرفتن از رفتار طبیعی حیوانات و پیاده سازی آن هستند، هدفی که دستیابی به آن ساده نیست و احتمالا باید زمان زیادی منتظر دستیابی به آن بمانیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Unconventional_NyTro
    Unconventional_NyTro | ۹ مهر ۱۳۹۸

    سلام

    کسایی که میگن کپی هست خوب اگر وضع مالی خوبی دارن چرا نمیرن مثلشو بسازن
    طرح ظاهریُ میشه کپی کرد که انصافا چیزی نیست اما تکنولوژی داخلیُ که نمیشه کپی کرد مثلا موتور ها و همینطور نحوه استفاده از سنسور ها و برنامه نویسیش
    درسته حتی در تکنولوژی داخلی به همون چیزی که بوستون داینامیک ساخته رسیدن ولی خودشون ساختن
    فکر می کنین آسونه چرا نمیرین بسازین
    منم می تونم بوگاتیُ با لگو بسازم
    یعنی واقعا طراحی بدنه که اصلا تکنولوژی بحساب نمیاد بخصوص توی همین سگه انقدر واستون مهمه!
    یا مثلا مبایل، بیشتر بحث های مبایل سره همین طرح های مبایل هست? اولین گزینه برای انتخاب همین ظاهر قضیه هست و زحمتی که برای ساخت تکنولوژی بکارفته داخلش انجام شده اصلا مهم نیست?
    مهم اینه رنگش چه رنگی و آیا ظاهرش خفن هست یا نه

  • fouadz
    fouadz | ۷ مهر ۱۳۹۸

    انگار خودش اول ساخته ، دقیقا کپی ربات های بوستون داینامیکه ?

    • آریا
      آریا | ۹ مهر ۱۳۹۸

      بابا نرم افزارش رو ارتقا داده. ربات که مال بوستون داینامیکه

  • sepehri
    sepehri | ۷ مهر ۱۳۹۸

    کپی کردن از نمونه اصلی با قطعات الکترونیکی چینی

  • ilyma13
    ilyma13 | ۷ مهر ۱۳۹۸

    اینکه کپی ربات های بوستون داینامیکه؟!!

مطالب پیشنهادی