کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق دانشگاهی در استرالیا با استفاده از پنل خورشیدی
دانشگاه سان شاین کوست استرالیا، با نصب پنلهای خورشیدی توانسته تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی روزانه خود صرفه جویی کند. این دانشگاه علاوه بر این، ۴۲ درصد از تولید گاز کربن دی اکسید معمول ...
دانشگاه سان شاین کوست استرالیا، با نصب پنلهای خورشیدی توانسته تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی روزانه خود صرفه جویی کند. این دانشگاه علاوه بر این، ۴۲ درصد از تولید گاز کربن دی اکسید معمول خود را نیز کاهش داده است.
دانشگاه سان شاین کوست (University of Sunshine Coast) که به دنبال استفاده کامل از منابع تجدید پذیر تا سال ۲۰۲۵ است، اولین قدم را بسیار موفق برداشته است. این دانشگاه برای این کار با کمپانی ویولیا (Veolia) همکاری کرده و بخش زیادی از سقف ساختمانهای دانشکده خود و همچنین سقف پارکینگها را با ۶۰ هزار پنل خورشیدی پوشانده است که توانایی تولید ۲.۱ مگاوات برق دارد.
به گفته یکی از مجریان این طرح، استفاده از پنل خورشیدی، ۴۰ درصد از مصرف برق دانشگاه که بیشتر صرف سیستم تهویه مطبوع میشد را کاهش داده است. برای این منظور کمپانی ویولیا از یک تانکر به ارتفاع ۳ طبقه بهره برده و آن را پر از آب کرده است تا با انرژی به دست آمده از پنلهای خورشیدی، ۴.۵ میلیون لیتر آب داخل این تانک را خنک کند. پس از آن، آب خنک شده در سیستم تهویه مطبوع به کار گرفته میشود.
دانشگاه سان شاین کوست در ۲۵ سال آینده میتواند چیزی در حدود ۶۹ میلیون دلار در هزینههای پرداختی خود به وزارت نیرو صرفهجویی کند. کاهش تولید گاز دی اکسید کربن نیز طی ۲۵ سال آینده حدود ۹۲ هزار تن برآورد شده که مشابه تولید معمول ۵۲۵ خانه در همین زمان است. همچنین این دانشگاه در نظر دارد تا نحوه کارکرد این سیستم و کاربردهای مشابه منابع انرژی تجدید پذیر را به دانشجویان خود آموزش دهد تا با روشهای نوآورانه و خلاقانه برای پیدا کردن انرژی پاک برای آینده آشنا شوند.
لازم به ذکر است که سیستم پیاده شده در این دانشگاه، یکی از جوایز GDCA سال ۲۰۱۹ ایسلند را به خود اختصاص داده است. دانشگاه سان شاین کوست در نظر دارد تا با گسترش این سیستم، بتواند هر چه زودتر وابستگی خود به منابع تجدید ناپذیر را پایان دهد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یاد اون سخن بزرگوار اول انقلاب افتادم که میگفت "شاه میگوید که باید از خورشید چیز بگیریم، این حرفها چه است؟"