لیست سریع ترین ابرکامپیوترهای جهان؛ سریع تر از همیشه با لینوکس
در آخرین رده بندی 500 ابرکامپیوتر برتر دنیا، میانگین سرعت ابرکامپیوترهای مبتنی بر لینوکس به رقم باورنکردنی 1.14 پتافلاپس رسیده است. سریع ترین ابرکامپیوتر لیست یعنی «سامیت» (Summit)، با توان پردازشی 148.6 پتافلاپس به جایگاه ...
در آخرین رده بندی 500 ابرکامپیوتر برتر دنیا، میانگین سرعت ابرکامپیوترهای مبتنی بر لینوکس به رقم باورنکردنی 1.14 پتافلاپس رسیده است. سریع ترین ابرکامپیوتر لیست یعنی «سامیت» (Summit)، با توان پردازشی 148.6 پتافلاپس به جایگاه نخست تکیه زده است.
سامیت در لیست 500 ابرکامپیوتر برتر ماه ژوئن نیز لقب سریع ترین ابرکامپیوتر دنیا را به خود اختصاص داده بود. این ماشین حیرت انگیز توسط کمپانی IBM ساخته شده و توان پردازشی آن از CPUهای Power9 و GPUهای انویدیا به نام تسلا وی 100 (Tesla V100) نشأت می گیرد.
ابرکامپیوتر بعدی با نام «سیرا» (Sierra)، با فاصله زیاد و با توان پردازشی 94.6 پتافلاپس در رتبه دوم قرار گرفته. این ماشین نیز از چیپ هایی مشابه ابرکامپیوتر سامیت بهره برده و توسط شرکت IBM ساخته شده است.
جایگاه های سوم و چهارم لیست متعلق به ابرکامپیوترهای چینی است. ابرکامپیوتر «Sunway TaihuLight»، با توان پردازشی 93.0 پتافلاپس، با فاصله کم پشت سر سیرا قرار گرفته و جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. پس از آن «Tianhe-2» با بهره مندی از CPUهای Xeon اینتل و شتاب دهنده های Matrix-2000 توان پردازشی 61.4 پتافلاپس را به ارمغان آورده و در جایگاه چهارم جای می گیرد.
در جایگاه پنجم، ابرکامپیوتر ساخت کمپانی دل یعنی «فرانتِرا» (Frontera) جا خوش کرده است. این ماشین با بهره مندی از پردازنده های Xeon Platinum اینتل، سرعت پردازشی 23.5 پتافلاپس را فراهم می کند.
جدیدترین و قوی ترین ابرکامپیوتر لیست «AiMOS» نام دارد و با توان پردازشی 8.0 پتافلاپس در جایگاه بیست و پنجم لیست قرار گرفته است. این ابرکامپیوتر نیز همانند ابرکامپیوترهای سامیت و سیرا توسط IBM توسعه داده شده و از چیپ هایی مشابه آنها بهره می گیرد.
چینی ها همچنان به ساخت ماشین های سریع تر ادامه می دهند. این کشور با 227 ابرکامپیوتر، تقریباً نیمی از سریع ترین ابرکامپیوترهای دنیا را در اختیار دارد. ایالات متحده در این زمینه کم فروغ ظاهر شده و تنها 118 ابرکامپیوتر تولید کرده است؛ ولی با این وجود ابرکامپیوترهای آمریکایی به طور چشمگیری بزرگ تر و سریع تر هستند.
ابرکامپیوترهای آمریکایی 37.8 درصد از لیست را به خود اختصاص داده اند. سهم ابرکامپیوترهای چینی 31.9 درصد بوده ولی در حال افزایش است. ابرکامپیوترهای لیست در یک چیز مشترک هستند: سیستم عامل همه آنها لینوکس است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ابرکامپیوتر هم ایران داره، اسمش"shak" هست. این دو سه روزه راه اندازی شده، قدرتش ۵۰۰.۳۱ پتافلاپس برآورد شده...
این قدر قدرت داره که نگو...
پس اون ابرکامپیوتر کوانتومی گوگل چی میشه :/
پینوشت: یه دوستم که تو بهبهانه میگه اینجا نت وصل شده ولی قطع و وصلی داره. فکر کنم دارن منطقه به منطقه باز میکنن و تا امشب برا همه باز میشه
بهبهان ک وضع خراب بود
والا منم تعجب کردم. اردبیلی که توش ۵ نفر دورهم جمع نشدن اول از همه جا قطع شد و هنوزم وصل نیست. بهبهانی که کلا آشوب بود وصل شده
3 دلیل برای ساندیس خور بودن دیجیاتو. 1 باز بودن سایتشون و دسترسی به اینترنت آزاد 2 برداشتن مطلب اینترنت ماهواره ای از روی صفحه اول و بردن به قسمت بایگانی 3 در مطلب کدام کشورها گرانترین و ارزانترین بنزین را دارند اسمی از ایران که در رده چندمه نبرده و ادامه لیست رو ارجاع داده به لینکی که به خاطر قطع بودن اینترنت بسته است...
دیجیاتو این ساندیسی که میخوری از آب انگور یا آب پرتقال نیست! از خون مردم است...
سایت همسایه که از دیجیاتو هم ساندیس خورتر هستش. دلیلش هم خیلی ساده است . حتی کامنت هایی رو هم که پاک نمی کنه بعد از گذشت یک مدت مخفی می کنه و اکثر کاربرها هم نمی دانند. و من تو بخش کامنت ها گفتم اما خوب طبیعتا نمی گذارند و کامنت را تایید نمی کنند.
جای این مطالب بی اهمیت توی این کشور برید تحقیق کنید نت کی وصل میشه ما رو برگردوندن عصر حجر
لاش یا نتو وصل کنین باغرم چادادی