ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

سازمان جهانی هواشناسی: سطح کربن جو به بالاترین میزان در ۳ میلیون سال گذشته رسید

سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، گزارش سالانه گازهای گلخانه ای را منتشر کرده و همانطور که پیش بینی می شد حاوی خبرهای خوبی نیست. سال 2018 میانگین غلظت گاز دی اکسید کربن (CO2) اتمسفر زمین، 407.8 ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۴ آذر ۱۳۹۸ | ۲۳:۵۹

سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، گزارش سالانه گازهای گلخانه ای را منتشر کرده و همانطور که پیش بینی می شد حاوی خبرهای خوبی نیست.

سال 2018 میانگین غلظت گاز دی اکسید کربن (CO2) اتمسفر زمین، 407.8 بخش در میلیون (ppm) گزارش شد که در چند میلیون سال گذشته بی سابقه بوده. در قسمت نتیجه گیری این گزارش اشاره شده که زمان برای کاهش اثرات مخرب تغییرات اقلیمی به سرعت در حال تمام شدن است.

گزارش سازمان جهانی هواشناسی از انتشار گاز گلخانه ای در سال 2018
پتری طالس، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی

سازمان جهانی هواشناسی برای تهیه این گزارش به جمع آوری داده از 53 کشور دنیا پرداخت و برای به دست آوردن میانگین دی اکسید کربن کل کره زمین، آن را در طول سال تقسیم کرد. سال گذشته میلادی، میانگین گاز دی اکسید کربن 407.8 بخش در میلیون گزارش شد که تقریباً 50 درصد از دوره پیش از انقلاب صنعتی با 280 بخش در میلیون بیشتر است.

«پتری طالس» (Petteri Taalas)، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی می گوید:

«آخرین باری که زمین چنین غلظت بالایی از گاز دی اکسید کربن را تجربه کرد، به 3 تا 5 میلیون سال قبل بر می گردد. در آن زمان دما 2 تا 3 درجه سانتی گراد بیشتر و سطح دریا 10 تا 20 متر بالاتر از الان بوده است.»

آمارهای سال 2018 افزایش چشمگیر گاز دی اکسید کربن را نسبت به سال قبل نشان می دهند. سال 2017 میانگین غلظت گاز دی اکسید کربن اتمسفر زمین 405.5 بخش در میلیون گزارش شده بود. در ادامه گزارش آورده شده که نرخ افزایش گاز دی اکسید کربن از سال 2017 تا 2018، مشابه سال 2016 تا 2017 بوده و در طول یک دهه گذشته کمی بالاتر از میانگین بوده است.

متاسفانه نرخ رشد گاز دی اکسید کربن در طولانی مدت افزایش خواهد داشت. میانگین رشد این گاز در سه دهه گذشته افزایشی پایدار نشان می دهد. بین سال های 1985 تا 1995، میانگین افزایش گاز مذکور، 1.42 بخش در میلیون در هر سال بوده و در سال های 2005 تا 2015 نیز میزان آن سالانه 2.06 بخش در میلیون افزایش داشته. این آمارها نشان می دهند هنوز کار موثری برای حل این مشکل انجام نشده است.

طالس می افزاید:

«با وجود تمام تعهدهایی که تحت توافق پاریس صورت گرفته، هیچ نشانه ای مبنی بر کند شدن تغلیظ گازهای گلخانه ای جو دیده نمی شود، چه برسد به کاهش آنها. ما باید به این تعهدها جامه عمل بپوشانیم و جاه طلبی های خود را به خاطر آینده بشریت زیاد کنیم.»

متاسفانه بشر با شتابی زیاد در سراشیبی انتشار گازهای گلخانه ای در حرکت است. سال 2015، مرز 400 بخش در میلیون معین شده شکسته شد و داده های به دست آمده نشان می دهند سال 2019 این میزان از 410 بخش در میلیون عبور خواهد کرد. در حال حاضر بسیاری از ایستگاه های آب و هوایی تراکم بیش از 415 بخش در میلیون را گزارش کرده اند.

گاز کربن دی اکسید به تنهایی عامل مخرب نیست و گزارش سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد انتشار متان (CH4) و اکسید نیتروژن (N2O) نیز در حال افزایش است. سال 2018 سطح متان به رکورد 1869 بخش در میلیارد (ppb) رسید که 2.5 برابر بیشتر از دوران پیش از انقلاب صنعتی است. اکسید نیتروژن نیز که لایه ازون را از بین می برد، در همان سال به 331.1 بخش در میلیارد رسیده که نسبت به سال قبل و میانگین یک دهه گذشته، افزایش داشته است.

گزارش جدید سازمان جهانی هواشناسی موضوع بحث محققان و قانونگذاران در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد خواهد بود که ماه آینده میلادی برگزار می شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • علیرضا گوهریان
    علیرضا گوهریان | ۵ آذر ۱۳۹۸

    از رسانه دیجیاتو ممنونیم که پیام هارو مارو سانسور نمی کنید?

  • علیرضا گوهریان
    علیرضا گوهریان | ۵ آذر ۱۳۹۸

    جدا از قطعی اینترنت اخیر و ادامه داشتن اون در سیم کارت ها متاسفانه باید گفت که همه جهان خودشون رو درگیر مسائل سیاسی کردند و بحث مهم محیط زیست هر لحظه در کل دنیا کم رنگ تر میشه اگر با همین روند پیش بریم احتمالا دچار خود انقراضی بشیم و خودمون خودمون رو زودتر زمان اصلی نابود کنیم به هر حال چیزی که هستش نجات زمین باید گامی جهانی باشه و همه به اون پایبند باشند ولی من که بعید میدونم تا چند سال دیگه هم کشوری بخواد اقدامی جدی کنه
    اما خب خدایی قطعی اینترنت واقعا رو مخه هنوز مخصوصا اینکه سیم کارت قطع واقعا فاجعه اس

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی