ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

راهنمای خرید خودروی دست دوم ؛ چگونه بفهمیم گیربکس سالم است؟

این روزها شرایط اقتصادی و بازار خودروی کشور به گونه ای است که بسیاری از مشتریان برای رفع نیازهای خود چاره ای جز رفتن به سراغ مدل های دست دوم ندارند. اما خرید چنین مدل ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۵ آذر ۱۳۹۸ | ۲۱:۰۰

این روزها شرایط اقتصادی و بازار خودروی کشور به گونه ای است که بسیاری از مشتریان برای رفع نیازهای خود چاره ای جز رفتن به سراغ مدل های دست دوم ندارند. اما خرید چنین مدل هایی همواره با ریسک همراه است، زیرا مشخص نیست شیوه استفاده مالک یا مالکین قبلی از خودرو به چه شکلی بوده و آیا اصول نگهداری همیشه رعایت شده یا خیر.

used car buying guide

با توجه به این مساله، در صورت تمایل به خرید خودروی دست دوم باید حتما در وهله اول نسبت به سلامتی اجزای مهمی چون موتور و گیربکس اطمینان حاصل پیدا کرد. حتما می دانید که گیربکس در واقع یک رابط بوده و نیروی تولیدی توسط موتور را به چرخ ها منتقل می کند. به همین جهت هر گونه ایراد در کارکرد گیربکس عملکرد خودرو را تحت تاثیر قرار داده و ضمن ایجاد دردسرهای زیاد، ممکن است هزینه های بالایی را نیز روی دوش فرد خریدار بگذارد.

stick-shift

در مطلب حاضر قصد داریم به طور خلاصه به برخی از روش هایی که می توان از طریق آنها وضعیت سلامتی گیربکس های دستی را کنترل کرد، بپردازیم. اگر این موضوع برایتان جذابیت دارد، دعوت می کنیم با ادامه مطلب همراه دیجیاتو باشید.

وقتی قصد خرید خودروی دست دوم را دارید، پشت فرمان نشسته و در همان حالت سکون دنده ها را عوض کنید. در یک گیربکس سالم، همه دنده ها باید به نرمی و راحت عوض شوند. هر گونه بد یا سخت جا رفتن می تواند نشانه ای از یک مشکل باشد.

Bad-Driving-Habits-That-Are-Killing-Your-Manual-Car-03

چنانچه تمامی دنده ها بد جا بروند، باید گفت روغن گیربکس کیفیت خود را از دست داده یا دیسک و صفحه خودرو نقص دارند؛ اما اگر فقط یک یا چند دنده سخت عوض می شوند، باید ریشه مشکل را در دنده برنجی ها جستجو کرد. فراموش نکنید پس از تست در حالت سکون، لازم است که با خودرو دقایقی را رانندگی کرده و در حال حرکت نیز وضعیت جا رفتن دنده ها و البته صدای گیربکس در هر دنده را به دقت کنترل نمایید. هنگام حرکت با هر دنده، نباید صدایی غیر عادی از گیربکس (زوزه گیربکس) به گوش برسد.

پس از کنترل وضعیت عوض شدن دنده ها، نوبت به چک کردن دیسک می رسد. برای این کار می توانید با فشردن پدال کلاچ، میزان سفتی آن را ارزیابی کنید. سفتی بیش از حد یا لرزش خودرو هنگام شروع حرکت می تواند نشانه ای از خرابی فنرهای دیسک باشد.

clutch disk

به منظور چک کردن سلامتی صفحه نیز می توان از همان روش مرسوم بالا بردن ترمز دستی و شروع حرکت با دنده دو یا سه استفاده کرد. بلافاصله خاموش شدن خودرو در چنین شرایطی به معنای سالم بودن صفحه است.

در مقابل اگر خودرو شروع به حرکت کرد، می توان نتیجه گرفت که دیسک و صفحه ضعیف شده است.

طبیعتا تعویض دیسک و صفحه به عنوان یک قطعه مصرفی با صرف هزینه امکان پذیر است اما در مورد برخی از خودروها به دلیل بی کیفیتی قطعات یدکی، تعمیر گیربکس های معیوب و دارای زوزه به سادگی انجام نمی شود و کار به تعویض گیربکس با نمونه های استوک می رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • مهدی ق
    مهدی ق | ۶ آذر ۱۳۹۸

    جالب بود

  • pishva
    pishva | ۵ آذر ۱۳۹۸

    مفید بود مرسی?

مطالب پیشنهادی