مراحل پرداخت دیه توسط شرکت های بیمه چگونه است؟
هر روز صدها تصادف در کشور رخ میدهد که بخش از آنها تصادفهایی است که خسارت به بار میآورند. پرداخت دیه از سوی بیمهگذاران یکی از مهمترین راهکارهای حل دعاوی کیفری است؛ در این نوع ...
هر روز صدها تصادف در کشور رخ میدهد که بخش از آنها تصادفهایی است که خسارت به بار میآورند. پرداخت دیه از سوی بیمهگذاران یکی از مهمترین راهکارهای حل دعاوی کیفری است؛ در این نوع دعاوی و زمانی که مجرم مکلف به پرداخت دیه میشود میتواند از شرکت های بیمه کمک بگیرد و بخشی از دیهای که توسط بیمه گذاران بیمه شده است را از نهاد بیمهای مخصوص دریافت کند.
منظور از خسارت بدنی یا جانی، خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه است. در دعاوی که منجر به پرداخت دیه از سوی دادگاه میشوند اگر فرد بیمه داشته باشد باید دیه خود را از سوی بیمه گذار پرداخت کند، اما چگونگی پرداخت دیه از طریق بیمه گذار دارای رویههای مختلفی است.
پرداخت ما به التفاوت دیه از سوی صندوق خسارات مالی
الهام اسفندیاری وکیل پایه یک دادگستری در گفتگویی، درباره چگونگی پرداخت دیه از سوی شرکتهای بیمه گذار اظهار کرد: «شرکتهای بیمه گذار میزان دیهای که از قبل در قرارداد خود مشخص کردهاند را پرداخت میکنند. مابه التفاوت میزان دیه مشخص شده از طریق رأی دادگاه و میزانی که شرکت بیمه گذار موظف به پرداخت آن نیست را باید از صندوق خسارات مالی دریافت کرد.»
اسفندیاری با اشاره به اینکه دادگاه تنها میزان دیه را در حکم خود مشخص میکند، گفت: «هر میزانی که دادگاه مشخص کند باید به فرد آسیب دیده پرداخت شود و اگر شخصی بیمه داشته باشد میزان تعیین شده از طریق بیمه پرداخت میشود و مابقی آن را باید از منابع صندوق خسارات مالی به فرد آسیب دیده داده شود.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.