ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

احتمال کاهش قیمت دوگانه سوزها در بازار خودرو

افزایش قیمت بنزین شاید به گفته دولت‌مردان تاثیر مستقیمی بر نرخ کلی تورم نداشته باشد اما مسلما تاثیری غیر قابل انکار در رویکرد افراد به استفاده از خودرو خواهد داشت چرا که برای بسیاری از ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۲۰:۴۵

افزایش قیمت بنزین شاید به گفته دولت‌مردان تاثیر مستقیمی بر نرخ کلی تورم نداشته باشد اما مسلما تاثیری غیر قابل انکار در رویکرد افراد به استفاده از خودرو خواهد داشت چرا که برای بسیاری از اقشار جامعه سهمیه ماهانه ۶۰ لیتری که خود نیز مشمول افزایش 50 درصدی هزینه ها شده است، کافی نیست و طبیعتا پرداخت رقم های هنگفت برای خرید بنزین آزاد نیز با توجه به ثابت ماندن یا حتی کاهش درآمد بسیاری از افراد قابل پرداخت نخواهد بود.

در چنین شرایطی، مسلما استفاده تفریحی از خودرو محدود تر خواهد شد که می تواند به کاهش سفرها برون شهری و حتی درون شهری، کاهش تمایل به خرید خودروهای آفرود و مخصوص طبیعت گردی و کاهش تمایل به خرید خودروهای پر مصرف و قدیمی خود را نشان دهد.

به خصوص که براساس قانون عملا تمامی خودروهایی با عمر بیش از 25 سال فرسوده محسوب شده و در کمال تعجب هیچ سهمیه ای از بنزین 1500 تومانی را دریافت نمی کنند.

قیمت خودرو افزایش قیمت بنزین

از طرف دیگر بسیاری از خودروهای مدرن و جدید نیز ذاتا نیازمند بنزین اکتان بالا (سوپر) هستند که این مورد نیز مشمول قیمت سهمیه ای نمی شود و مالکین چنین خودروهایی ناچار به پرداخت رقم 3500 تومان و یا پذیرش ریسک آسیب دیدن خودروهای خود هستند.

بنابراین می توان حدس زد که بازار خودروهای مدرن و مجهز به موتورهای پیشرفته و توربو نیز بیش از پیش از قیمت بنزین تاثیر می پذیرد و دچار رکود خواهد شد.

در حد وسط خودروهای فرسوده و خودروهای مدرن نیز اوضاع چندان بر وفق مراد نیست. چرا که این دسته از خودروها عملا محصولات تولید داخل هستند که از پیشرانه های قدیمی و پر مصرف برخوردارند و از سوی دیگر بخاطر شدت تحریم‌ها، با افت شدید تولید مواجه شده اند.

بنابراین در میان خودروهای داخلی می توان گفت که تقاضا برای خودروهای کم مصرفی نظیر خانواده پراید، تیبا و پژو 206 افزایش خواهد یافت اما افت تولید و قطع تولید احتمالی- پراید- به کاهش عرضه در زمان افزایش تقاضا منجر می شود که می تواند به رشد قیمت این خودروها در بازار آزاد بیانجامد.

https://static.digiato.com/digiato/2019/05/EA77AAB7-CDDF-4AB2-A445-4E689A6059FB.jpeg

البته براساس آخرین بیانیه های دولت، هیچ تولید کننده ای مجوز افزایش قیمت ندارد و این مساله می تواند مشکلات صنعت خودروسازی کشور را تشدید کند. به خصوص که خودروسازان از بهمن 97 تاکنون مدعی زیان ده بودن تولید و ارزان فروشی خودروها با قیمت های فعلی هستند.

پس در یک جمع بندی می توان گفت که افت قیمت شدید برای خودروهای کلاسیک و آفرودرهای کلاسیک، در کوتاه مدت قابل پیش بینی است. رکود در بازار خودروهای مدرن و لوکس تشدید می شود و احتمال افزایش قیمت در مورد خودروهای داخلی کم مصرف نیز دور از ذهن به نظر نمی رسد.

در خصوص سایر خودروهای داخلی که اساسا پر مصرف محسوب می شوند (نظیر خانواده موتورهای پژو xu7) که بر روی پژو 405، سمند و پارس نصب می شود، افزایش قیمت با شدت کمتری اتفاق خواهد افتاد و این احتمال نیز وجود دارد که برخی از تردد های شخصی به سرویس های حمل و نقل عمومی نظیر تاکسی منتقل شود و این مساله زمینه افزایش قیمت تاکسی های رسمی (که دارای سهمیه بنزین هستند) را نیز فراهم آورد.

در خصوص وانت های سبک نظیر پراید وانت نیز چنین پیش بینی ای امکان پذیر است، چرا که چنین خودرویی ترکیبی از ویژگی های دارا بودن سهمیه بنزین و مصرف سوخت پایین در کنار قابلیت حمل بار را ارائه می دهد و احتمالا از این پس با اقبال بیشتری نسبت به سابق روبرو خواهد شد. این امر می تواند همزمان با کاهش عرضه از سوی خودروساز، به افزایش قیمت پراید وانت در بازار آزاد منجر شود.

همچنین در خصوص خودروهای دوگانه سوز نیز براساس نیاز عمومی و افزایش اقبال مشتریان، افزایش قیمت قابل پیش بینی خواهد بود که البته این افزایش شاید بیش از هر خودرویی، سمند های ef7 اصطلاحا پایه گاز سوز را شامل شود. این درحالیست که امکان تبدیل خودروهای تک سوز بنزینی به انواع دوگانه سوز CNG نیز در کارگاه های استاندارد و رسمی وجود دارد.

احتمال کاهش قیمت دوگانه سوزها در بازار خودرو [به روز رسانی] - 26- آذر 98

فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران خودرو در تازه ترین اظهارات خود از تولید 34 هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز در سه ماه آخر سال 98 سخن گفته است. در صورت تحقق این امر می توان پیش بینی کرد که عطش بازار نسبت به خودروهای دوگانه سوز تا حدی کاهش یابد، چرا که در طی هفته های گذشته، قیمت این دست خودروها به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و به نظر می رسد که در پی توقف تولید خودروهای دوگانه سوز (طی یکی دو سال اخیر)، بالانس عرضه و تقاضا در این بخش از بازار برهم خورده است، اما باید منتظر ماند و دید که در شرایط فعلی ایران خودرو می تواند به راستی 34 هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز را تحویل مشتریان دهد یا خیر؟

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (19 مورد)
  • مجید
    مجید | ۲۷ آبان ۱۳۹۸

    ولی دم اونایی گرم که پارسال پروفایل شون رو کردن با روحانی تا ۱۴۰۰ (هنوزم تک و توک از اینا پیدا میشه)
    از اینا پیشگو تر پیدا نمیشه!
    با روحانی به ۱۵۰۰ و حتی ۳۵۰۰ هم رسیدیم! ۱۴۰۰ که دیگه عددی نیست!

  • مجید
    مجید | ۲۷ آبان ۱۳۹۸

    ولی دم اونایی گرم که پارسال پروفایل شون رو کردن با روحانی تا ۱۴۰۰ (هنوزم تک و توک از اینا پیدا میشه)

  • aliresa
    aliresa | ۲۶ آبان ۱۳۹۸

    شلوغش نکنید درسته بنزین گرون شده و چیزهای دیگه هم دنبالش گرون خواهند شد و کلا بدبختیم ولی عوضش امنیت داریم و تو خیابون تیر نمی‌خوری و اینترنت هم اصلا قطع نیست!(شرمنده خودکار آبی نداشتم!)

  • alirezatha
    alirezatha | ۲۶ آبان ۱۳۹۸

    یعنی خوشم میاد یه اکانت فیک که به احتمال زیاد مال اون ور آبیاست میاد یه حرف خیلی خیلی چرت و حرص در آور میزنه و یه عده زود باور هم بدون هیچ فکری میرن جوابشو میدن و خونشون جوش میاد

  • سعید
    سعید | ۲۶ آبان ۱۳۹۸

    اولا یاد بگیر درست صحبت کن تا وقتی میتونی درست صحبت کنی چرا توهین میکنی دوما بخاطر پونصد تومن نیست هر ادمی میدونه اون بنزین 1500 تومن سهمیه جوابگو مصرف نیست با این وضع پر مصرفی خوردوهای ساخت داخل و.... دراصل بنزین همون 3 هزار تومن هست که یعنی 300 درصد افزایش قیمت که خروجیش میشه افزایش تورم و فشار البته برای شما که اینطوری به هموطنات توهین میکنی حرف زدن بیهوده هست

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی