هوش مصنوعی در نبرد با کرونا چه نقشی دارد؟
علی رغم تمام سنگرهایی که در برابر کرونا شکل گرفته، این ویروس مرموز به سرعت در حال تسخیر مناطق مختلف است. محققان برای مغلوب کردن ویروس زرادخانه ای از سلاح های مختلف را شکل داده ...
علی رغم تمام سنگرهایی که در برابر کرونا شکل گرفته، این ویروس مرموز به سرعت در حال تسخیر مناطق مختلف است. محققان برای مغلوب کردن ویروس زرادخانه ای از سلاح های مختلف را شکل داده اند که یکی از اجزای اصلی آن هوش مصنوعی است. اما این فناوری چگونه در نبرد با کرونا به داد ما می رسد؟
تا کنون ابتلای حدود ۲۵ هزار نفر به ویروس کرونا تایید شده و بیش از ۴۹۰ نفر هم قربانی آن شده اند. سازمان بهداشت جهانی از چندین روز قبل وضعیت اضطرار بین المللی اعلام کرده که نشان دهنده وخامت اوضاع است. شرایط به حدی وخیم شده که دولت ها ناچار به ایجاد مناطقی برای قرنطینه بیماران و لغو سفرها شده اند. در صدر این موارد قرنطینه کامل شهر یازده میلیون نفری ووهان قرار دارد. همین عوامل باعث شده سازمان های دارویی در سراسر دنیا تولید واکسن و داروی کرونا ویروس را در اولویت اصلی خود قرار دهند.
با هر روز و ساعت به تاخیر افتادن توسعه دارو چند صد نفر به شمار بیماران و قربانیان آن افزوده می شود. در چنین شرایطی محققان از هر ابزار و فناوری که بتواند گامی آنها را به داروی این ویروس مرگبار نزدیک کند، استقبال می کنند. یکی از این فناوری ها هوش مصنوعی است که در موارد مختلفی کاربرد دارد.
استارتاپ BlueDot با تکیه بر هوش مصنوعی یک پلتفرم پیچیده را توسعه داده که برای شناسایی و تخمین نحوه شیوع کرونا میلیاردها داده مختلف از جمله شبکه پرواز هواپیماها را تحلیل و پردازش می کند. این پلتفرم نخستین هشدار خود در مورد کرونا را در یازدهم دی ماه صادر کرد در حالی که مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا شش روز بعد به این نتیجه رسید.
مغز متفکر BlueDot کامران خان، متخصص بیماری های عفونی و از اساتید دانشگاه تورنتو است. وی در مقابله با شیوع ویروس سارس نیز نقش مهمی ایفا کرد و حالا با تکیه بر AI به نبرد با کرونا برخاسته است:
«ما برای پردازش حجم عظیمی از اطلاعات متنی منتشر شده به ۶۵ زبان مختلف از الگوریتم های پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشین (ML) استفاده می کنیم. هدف