متوسط سرعت اینترنت ثابت در ایران: ۸.۵ مگابیت بر ثانیه
«محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات اعلام کرد که سامانه «نت سنج پلاس» در روزهای اخیر و پس از معرفی رسمی، میزبان ۱۴۵ هزار تست مردمی بوده است. به گفته او بررسی همین تستها نشان میدهد ...
«محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات اعلام کرد که سامانه «نت سنج پلاس» در روزهای اخیر و پس از معرفی رسمی، میزبان ۱۴۵ هزار تست مردمی بوده است. به گفته او بررسی همین تستها نشان میدهد که میانگین سرعت اینترنت موبایل در ایران قابل قبول، و میانگین سرعت اینترنت ثابت غیر قابل قبول است.
وزیر ارتباطات امروز اعلام کرده است که متوسط سرعت اینترنت همراه در کشور ۲۴ مگابیت بر ثانیه است اما اطلاعات دریافتی از سامانه نت سنج پلاس نشان میدهد که میانگین دسترسی کاربران به اینترنت ثابت، ۸.۵ مگابیت بر ثانیه است. جهرمی در رابطه با اینترنت ثابت گفته است:
«گزارشات دریافتی از طریق سامانه نت سنج سرعت اینترنت ثابت در کشور ۸.۵ مگابیت بر ثانیه را نشان میدهد و این اصلاً رقم خوبی نیست و نیازمند است با سرمایهگذاری در این حوزه وضعیت اینترنت ثابت را بهسرعت توسعه دهیم.»
نت سنج پلاس سامانهای است که وزارت ارتباطات با راهاندازی آن به دنبال ایجاد شفافیت در خصوص عملکرد اپراتورهای مختلف اینترنت در کشور است؛ سامانهای که کاربران با بررسی آن بتوانند سرویسدهندهای که خدمات بهتری را ارائه میدهد را انتخاب کنند؛ هرچند شاید این انتخاب به شدت محدود و در بسیاری از نقاط صرفاً در اختیار یک بازیگر یعنی شرکت مخابرات ایران باشد.
روز گذشته نیز «حسین فلاح جوشقانی»، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و معاون وزیر ارتباطات، گفت که نت سنج پلاس باعث میشود تا مردم بتوانند در کنار رگولاتوری بر کار اپراتورها و شرکتهای FCP نظارت داشته باشند و این اتفاق اولین بار است که در دنیا توسط یک رگولاتوری دولتی رخ میدهد.
معاون وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد که رگولاتوری به دنبال راهحلهای مختلفی است تا وضعیت اینترنت ثابت را در کشور بهبود دهد. به گفته جوشقانی، یکی از همین راهحلها میتواند ایجاد یک کنسرسیوم با ترکیب شرکتهای FCP (شرکتهای دارای پروانه ارتباطات ثابت) و وزارت نیرو باشد تا روی شبکه فیبرنوری این وزارتخانه سرویس پرسرعت اینترنت به کاربر ارائه شود.
افزایش نیافتن کیفیت اینترنت ثابت و سقف ۱۶ مگابیتی بستر ADSL سالهاست که حاشیه میسازد. وزیر ارتباطات در تیر ماه ۹۸، در گفتگویی با دیجیاتو اعلام کرد که شرکتهای ارائه دهنده اینترنت ثابت باید روی ارائه فناوریهای جدید سرمایه گذاری کنند چراکه فناوری ADSL منسوخ شده است. آذری جهرمی در همین رابطه گفته بود:
«۳۰ درصد از خطوط مسی ما بالای ۲ مگابیت بر ثانیه آپ نمیشوند. تنها ۱۶ درصد از مشترکین ما میتوانند سرعت ۸ تا ۱۶ مگابیت را دریافت کنند. عمده مشتریان ADSL سرعتی بین ۲ الی ۸ مگابیت دارند که اصلاً سرعت قابل قبولی برای امروز نیست.»
حال باید دید آیا گره افزایش نیافتن سرعت و البته تغییر فناوری در اینترنت ثابت، بالاخره باز خواهد شد یا خیر، و اساسا راهکاری که رگولاتوری با همکاری وزارت نیرو به دنبال آن است، در عمل تا چه حد قابل پیاده سازی خواهد بود و آیا مورد استقبال شرکتهای ارائه دهندهی اینترنت خواهد بود؟ سرعت اینترنت ثابت مسئلهای جدی است که باید دید دولت دوازدهم و آذری جهرمی تا سال ۱۴۰۰ برای آن چه خواهند کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مبین نت بالای ۳۰ مگ میده فقط قیمت هر گیگش ۷۰۰ تومنه در حالیکه ای دی اس ال ۲۵۰ تومنه هر گیگ
وای خدا خیلی خندیدم
باور کنید یه فایل دو مگابایتی میخوام اپلود روی سرور جیگرم خون شده سا تا اینترنت هم دارم خیر سرم
شوخی جالبی هست سرعت متوسط??
این بندگان خدا گویا اینترنتشون هم با مردم عادی فرق داره که همچین رقمی رو برای متوسط و میانگین سرعت اعلام کردن