با ۸ توزیع زیبا از سیستمعامل لینوکس آشنا شوید
سیستمعامل کامپیوترهای شخصی بر خلاف دنیای موبایل، دو رقابت کننده اصلی ندارد. ویندوز که به نوعی نامش با سیستمعامل گره خورده، یکهتاز و دستنیافتنی است. دیگر سیستمعاملی که کاربران معمولی و البته کمی مرفهتر از ...
سیستمعامل کامپیوترهای شخصی بر خلاف دنیای موبایل، دو رقابت کننده اصلی ندارد. ویندوز که به نوعی نامش با سیستمعامل گره خورده، یکهتاز و دستنیافتنی است. دیگر سیستمعاملی که کاربران معمولی و البته کمی مرفهتر از آن استفاده میکنند، macOS است. در این بین اما لینوکس جای گرفته که شاید کاربران عادی برای مصارف روزانه از آن استفاده نمیکنند، اما در بین توسعهدهندگان و برنامهنویسان از محبوبیت بسیاری برخوردار است. با این حال اگر یک کاربر عادی بخواهد این سیستمعامل را امتحان کند، زیبایی یکی از معیارهایی است که همواره در نظر میگیرد. از همین رو در این مقاله قصد داریم چند توزیع زیبای لینوکس را معرفی کنیم تا شاید ترغیب شوید از این سیستمعامل محبوب و کاربردی استفاده کنید.
۱) elementary OS
توزیع لینوکس المنتری او اس یکی از زیباترین توزیع هایی است که می توانید از آن استفاده کنید. از لحاظ بصری و ظاهری این توزیع شباهت زیادی به macOS دارد، ولی در عین حال تجربه خوب و روانی را در اختیارتان قرار میدهد. در نتیجه اگر از کاربران macOS هستید، نباید کار چندان سختی در تطبیق دادن خود با این توزیع داشته باشید. از آن مهمتر این است که این توزیع بر اساس اوبونتو توسعهداده شده و در نتیجه پشتیبانی خوبی از برنامهها دارد.
ویژگیهای این توزیع تنها به زیباییهای بصری محدود نمیشود و توسعه دهندگان این سیستمعامل همواره در تلاشند تا تغییرات معناداری را در هر نسخه از این سیستمعامل ایجاد کنند. از همین رو میتوان انتظار داشت با هر بروزرسانی، تجربه کاربری بهتری در اختیارتان قرار گرید.
۲) Deepin
دیپین از دیگر توزیعهای زیبای لینوکس است که بر پایه دبیان توسعهداده شده. انیمیشنهای این سیستمعامل بسیار زیبا هستند، هرچند که ممکن است برای بسیاری کمی کند و طولانی تداعی شود. این توزیع، محیط دسکتاپ مربوط به خود را دارد که به نوعی تلفیقی از ویژگیهای ضروری برای تجربه بهترین رابط کاربری ممکن است. البته شاید این رابط کاربری شباهت چندانی با آن چه در ذهنتان دارید نداشته باشد، ولی یاد گرفتن آن کار ساده ای است.
شاید بتوان گفت مهمترین بخش این توزیع، پالت رنگی به کار رفته در پنل کنترل سیستمعامل بوده که بسیار جذاب طراحی شده است.
۳) Pop!-OS
این توزیع توانسته رابط کاربری جذاب را روی اوبونتو توسعه دهد و در عین حال تجربه کاربری خالصی از گنوم در اختیار کاربران قرار دهد. این توزیع پر زرق و برق نیست و از انیمیشنهای پیچیده نیز استفاده نمیکند. در هر صورت توسعهدهندگان توانستهاند ترکیب کاملی از تم و آیکنهای جذاب را در کنار مشخصات فنی مناسب در اختیار کاربران قرار دهد.
۴) Manjaro Linux
مانجارو لینوکس بر پایه سیستمعامل آرچ لینوکس توسعه داده شده. نصب آرچ بسیار پیچیده است ولی لینوکس مانجارو توانسته تجربه بهتر و سادهتری از آرچ را ارائه کند. این توزیع تنوع زیادی از محیطهای دسکتاپ را در اختیار کاربران قرار میدهد که میتوانید پیش از دانلود کردن این توزیع، آن را انتخاب کنید. با این حال فارغ از این که کدام نسخه را دانلود کنید، مانجارو لینوکس قابلیتهای شخصیسازی زیادی را در اختیار شما قرار میدهد.
اگر به دنبال توزیعی هستید که به کمک آن بتوانید به صورت ساده از سیستمعامل آرچ استفاده کنید، لینوکس مانجارو بهترین انتخاب است.
۵) KDE Neon
این توزیع بیشتر به درد اشخاصی میخورد که می خواهند سادهترین برخوردرا با یک زبان طراحی داشته باشند و در عین حال، رابط کاربری فوقالعادهای را نیز تجربه کنند. KDE Neon توزیع سبکی از اوبونتو است و همانطور که از نامش نیز پیداست، محیط دسکتاپ KDE Plasma را اجرا میکند که بسیار زیبا و سبک است. شخصیسازیهای بسیاری در این توزیع وجود دارد که دست کاربر را بسیار باز خواهد گذاشت.
این توزیع جدیدترین و بهترین محیط دسکتاپ KDE Plasma و اپلیکیشنهای KDE را به کاربران هدیه میدهد. برخلاف کوبونتو و دیگر توزیعهای مبتنی بر KDE هم نیازی نیست ماهها برای دریافت بروزرسانی منتظر بمانید.
۶) Zorin OS
بیشک میتوان زورین او اس را یکی از بهترین و زیباترین توزیعهای لینوکس دانست که حتی در نسخه سبک آن نیز میتواند رابطه کاربری جذاب و تکمیلی را ارائه کند. در صورتی که قصد نصب این سیستمعامل را دارید، میتوانید از بین نسخه کامل و لایت یکی را انتخاب کنید. رابط کاربری این توزیع، به گونهای است که هم کاربران macOS و هم کاربران ویندوز را راضی خواهد کرد.
همچنین از آنجایی که این توزیع بر پایه اوبونتو توسعه داده شده، میتوان از اجرای روان برنامههای متعدد و کاربردی، اطمینان حاصل کرد. در صورتی که قصد دارید از زورین او اس استفاده کنید، میتوانید زورین گرید (Zorin Grid) را نیز امتحان کنید. زورین گرید به شما اجازه میدهد چندین کامپیوتر مبتنی بر زورین او اس را از خانه یا محل کارتان کنترل کنید. نسخه اولتیمیت این توزیع نیز به شما اجازه میدهد که محیط دسکتاپ خود را انتخاب کرده و آن را شبیه به macOS یا ویندوز کنید.
۷) Nitrux OS
نیتراکس او اس توزیعی است که کم و بیش بر پایه اوبونتو توسعه داده شده ولی تمام ویژگیهای آن را ندارد. این توزیع بیشتر تمرکز خود را روی ارائه تجربه روان رابط کاربری گذاشته و با بهرهوری حداکثری از زبان طراحی خاص خود، تجربه بینظیری را در اختیارتان میگذارد. محیط دسکتاپ این سیستمعامل بر اساس دسکتاپ نومد (Nomad) و KDE پیریزی شده است.
نیتراکس همواره کاربران را ترغیب میکند تا از فرمت Applimage در این سیستمعامل استفاده کنند، اما همچنان این اجازه را به شما میدهد که از مدیریت فرمت پکمن آرچ که در نیتراکس تعبیه شده نیز استفاده کنید. با وجود این که این سیستمعامل بهترین توزیع لینوکسی نیست که میتوانید نصب کنید، اما همچنان برای اجرای کارهای روزمره مناسب است.
۸) eXtern OS
این سیستمعامل هنوز در مراحل ابتدایی خود به سر میبرد ولی همچنان بسیار زیبا طراحی شده است. مشکلی که این توزیع دارد این است که به صورت دورهای بروزرسانی نمیشود و برای آپدیت شدن آن باید بسیار صبور باشید. اما اگر تنها بخواهید از زیباییهای بصری آن لذت ببرید، میتوانید روی سیستمی جداگانه و صرفا برای امتحان آن، eXtern OS را نصب کنید.
جمعبندی
در حالت کلی میتوان گفت تمامی این توزیعها، بسیار زیبا و کاربردی هستند و نصب هر کدام بیشتر مربوط به سلیقه خودتان میشود. حتما پیشنهاد میکنیم پیش از این که هر کدام از این توزیعها را نصب کنید، از فایلهای خود بکاپ گرفته و بر اساس راهنماییهای موجود عمل کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی بود
تقریبا با اکثر اینا کار کردم هیچکدوم مینت نمیشه که اسمی ازش نبردین
جای کالی لینوکس تو لیست بالا خالیه ... بخصوص با آپدیت جدیدش که تم ویندوز رو هم اضافه کرده ?
اولی رو دقیقا طبق دستور العمل سایت خودش نصب کردم ولی بوت لودر سیستم رو داغون کرد. با هزار بدبختی دوباره بوت لودر رو درست کردم و برگشتم رو ویندوز.
قبلا اوبونتو نصب کرده بودم ولی اصلا چنین مشکلاتی بوجود نمیاورد که این یکی بوجود آورد.
به نظرم جای اینها اوبونتو نصب کنین بهتر باشه. البته اینم بگم من کاربر حرفهای لینوکس نیستم و خیلی از موارد رو نمیدونم. صرفا به عنوان یک کاربر ساده عرض کردم.
یه وقت جسارت نشه خدمت دوستان حرفهای :)
بهترین توزیعی که واسه کامپیوترهای نسبتا قدیمی راحت و روون اجرا میشه کدوم هست؟
تقریبا میتونی از همه اینا استفاده کنی ولی اوبونتو بهتره
Ubuntu به خاطر دسکتاپ unity سنگین هست، بهترین گزینه Lubuntu هست.
بهترین برای سیستم ضعیف linux lite