ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

زیرسیستم لینوکس ویندوز (WSL) مایکروسافت به‌صورت اوپن سورس منتشر شد

کدهای WSL حالا در گیت‌هاب در دسترس عموم قرار دارد.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۹:۵۶

مایکروسافت امروز در کنفرانس بیلد خود زیر سیستم لینوکس ویندوز (WSL) را به‌صورت متن‌باز منتشر کرد. کدهای این سیستم حالا در دسترس اعضای جامعه توسعه‌دهندگان نرم‌افزار قرار دارد تا بتوانند در توسعه آن مشارکت داشته باشند.

به گزارش ورج، پس از معرفی زیر سیستم لینوکس ویندوز برای ویندوز ۱۰ نزدیک به ۹ سال پیش، مایکروسافت سال‌ها تلاش کرده تا این قابلیت را به‌صورت اوپن سورس در دسترس توسعه‌دهندگان قرار دارد. WSL امکان اجرای محیط لینوکس در داخل ویندوز را فراهم می‌کند.

کدهای زیر سیستم لینوکس ویندوز هم‌اکنون در گیت‌هاب منتشر شده است

زیرسیستم لینوکس ویندوز

«پاون داوولوری»، رئیس بخش ویندوز مایکروسافت در مصاحبه با ورج گفت: ««این موضوع مدت‌هاست که یکی از درخواست‌های مداوم جامعه توسعه‌دهندگان بوده است.» داوولوری در ادامه گفت:

«این کار کمی زمان برد، چون لازم بود سیستم‌عامل را بازطراحی کنیم تا WSL بتواند به‌صورت مستقل اجرا شود تا به ما این امکان را دهد که پروژه را متن‌باز کنیم، توسعه‌دهندگان بتوانند در آن مشارکت داشته باشند، و ما نیز بتوانیم تغییرات آنها را وارد فرایند توسعه ویندوز کرده و در مقیاس گسترده عرضه کنیم.»

کد WSL اکنون در گیت‌هاب در دسترس قرار گرفته است. توسعه‌دهندگان حالا می‌توانند آن را دانلود کرده، از سورس بسازند، در رفع اشکالات مشارکت کنند، یا حتی ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه کنند. جامعه WSL پیش‌ازاین به کد منبع مایکروسافت دسترسی نداشت، اما این جامعه همچنان در طی سال‌ها با ارائه پیشنهادها و بازخوردهای کفید، به توسعه و بهبود این ابزار کمک کرده است.

رئیس بخش ویندوز مایکروسافت می‌گوید اکنون انتظار دارد توسعه‌دهندگان از این پروژه متن‌باز برای بهبود عملکرد WSL یا یکپارچه‌سازی بیشتر با سرویس‌های لینوکسی استفاده کنند.

ابزار WSL برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۶ و به‌عنوان بخشی از به‌روزرسانی سالگرد ویندوز ۱۰ معرفی شد. به گفته «پیر بولی»، مهندس ارشد نرم‌افزار مایکروسافت، در آن زمان، WSL بر پایه یک پردازشگر کوچک به نام lxcore.sys ساخته شده بود که به ویندوز امکان می‌داد به‌صورت بومی فایل‌های ELF را اجرا کند و فراخوان‌های سیستمی لینوکس (Linux syscalls) را درون‌هسته ویندوز پیاده‌سازی کند. اما با گذشت زمان مشخص شد که بهترین راه برای ارائه سازگاری بهینه با لینوکس بومی، تکیه بر خود کرنل لینوکس است»

مایکروسافت در سال ۲۰۱۹ نسخه دوم WSL را معرفی کرد و سپس پشتیبانی از GPU را به آن افزود و در ادامه، پروژه را به‌صورت مستقل از ویندوز در دسترس توسعه‌دهندگان قرار داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی