ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کاهو
علمی

ناسا: طعم و مواد مغذی کاهوهای کشت شده در فضا فرقی با انواع زمینی ندارد

پژوهشی که به تازگی منتشر شده نشان می دهد کاهوهای پرورش یافته در فضا از نظر سلامت مانند انواع زمینی شان هستند. البته آبیاری گیاهان در محیط های دارای جاذبه پایین کار ساده ای نیست ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

پژوهشی که به تازگی منتشر شده نشان می دهد کاهوهای پرورش یافته در فضا از نظر سلامت مانند انواع زمینی شان هستند. البته آبیاری گیاهان در محیط های دارای جاذبه پایین کار ساده ای نیست و گرچه سیستم آبیاری سرنگی طراحی شده برای این محیط ها خوب از عهده کار بر آمده اما ناسا می گوید برای کشت سبزیجات بیشتر و بزرگتر به سیستم پیشرفته تری نیاز دارد.

ناسا سالهاست که پرورش گیاه در ایستگاه فضایی بین المللی را آزمایش می کند و در میان انبوه سبزیجات کاهو بیشتر از همه مورد توجه قرار داشته است؛ به این ترتیب مسیر برای کشت و پرورش غذای مورد نیاز فضانوردان هموار می شود. در سال ۲۰۱۵ میلادی ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی برای نخستین بار طعم کاهوهای کشت شده در فضا را چشیدند و آنها را خوش طعم توصیف کردند.

حالا نتایج پژوهشی تازه منتشر شده که نشان می دهد کاهوی کشت شده درفضا به همان اندازه نمونه زمینی اش مغذی است که این خبر بسیار خوبی برای فضانوردان خواهد بود. پیشتر سلامت و بی خطر بودن این کاهوها برای مصرف توسط فضانوردان اثبات شده بود. سبزیجات کشت یافته در فضا جایگزینی تازه برای غذاهای بسته بندی شده ای هستند که فضانوردان در محموله های غذایی از زمین دریافت می کنند.

اما کشت سبزیجات در فضا کاری پیچیده و دشواری است؛ ایستگاه فضایی بین المللی جاذبه بسیار پایینی دارد و فضانوردان باید با استفاده از سرنگ بزرگی که از طریق یک تیوب به مخزن متصل شده فرایند آبیاری را انجام دهند. اما طبق اعلام ناسا این روش برای گیاهان بزرگتری که به آب بیشتر نیاز دارند عملیاتی نیست.

به همین خاطر نیز سازمان فضایی آمریکا همکاری هایی را برای ساخت نوعی سیستم پرورش گیاه جدید به نام سیستم انفعالی تحویل غذای مداری یا PONDS آغاز کرده است. همانطور که از اسم آن میتوان تشخیص داد سیستم آبیاری مورد بحث برای استفاده در فضا طراحی شده است و نوعی  مخزن آب دارد که گیاهان میتوانند آب مورد نیازشان را از آن بگیرند و این یعنی فضانوردان صرفا باید هر دو روز یکبار به گیاهان آب بدهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی