دانشمندان ثابت کردند: زمان در بالای آسمان خراشها سریعتر از سطح زمین میگذرد
توکیو اسکای تری یکی از بلندترین برجها در جهان محسوب میشود که به تازگی محققان ژاپنی از آن برای تحقیق جدید خود استفاده کردهاند. بر اساس این تحقیق، زمان در بالای این برج در مقایسه ...
توکیو اسکای تری یکی از بلندترین برجها در جهان محسوب میشود که به تازگی محققان ژاپنی از آن برای تحقیق جدید خود استفاده کردهاند. بر اساس این تحقیق، زمان در بالای این برج در مقایسه با سطح زمین، ۴ نانوثانیه سریعتر میگذرد.
محققان دانشگاه توکیو، پروفسور «هیدتوشی کاتوری» به همراه همکارانش در تاریخ ۱۹ فروردین نتیجه تحقیق خود را در تحت مقالهای در ژورنال انگلیسی Nature Photonics منتشر کردند. دانشمندان با استفاده از ساعت مشبک اتمی کامپکت کاتوری که اندازهای مشابه با یک یخچال خانگی دارد، ثابت کردند که این پدیده به علت تفاوت در سطح گرانش در ارتفاعات مختلف رخ میدهد. دانشمندان قبلا در مطالعات آزمایشگاهی موفق شده بودند که تفاوت در نحوه گذر زمان در ماهوارههای GPS و مکانهای دیگر در فضا و سطح زمین را تشخیص دهند.
با وجود تحقیقات آزمایشگاهی، برای اولین بار چنین پدیدهای با چنین دقت بالایی در یک فضای تجاری که برای عموم آزاد است، مورد تایید قرار گرفته. دانشمندان به لطف ساعت اتمی کاتوری به چنین نتایج دقیقی دست پیدا کردند، چرا که ساعتهای اتمی عادی ابعاد بسیار بزرگی دارند و برخی از آنها کل آزمایشگاه را اشغال میکنند.
ساعت اتمی این تحقیق فرکانس نوسان اتمی را برای اندازهگیری دقیق زمان مورد استفاده قرار میدهد. در این ساعت تعداد بالایی اتم محدوده شدهاند و ساختار آن به گونهای بوده که حتی پس از ۱۰ میلیارد سال کار، بیش از 1 ثانیه تاخیر نخواهد داشت. سطح دقت ساعت کاتوری در مقایسه با ساعت اتمی سزیم، تا ۱۰۰ برابر بیشتر است. بر اساس اعلام کاتوری، یافته تحقیق جدید امکان استفاده گستردهتر از ساعتهای اتمی در جامعه را افزایش میدهد.
این دانشمند ژاپنی به پتانسیل بالای این ساعت برای فعالیتهای مختلف مانند بررسی تغییرات زمین ساخت ناشی از فعالیت آتشفشانی و حرکت صفحات در کف دریا اشاره کرده. کاتوری اعلام کرده:
«مردم از ساعتها برای گفتن زمان استفاده میکنند، اما آنها به دستگاهی برای اندازهگیری زمان و مکان، مانند تفاوت در ارتفاع، مطابق با نظریه نسبت تبدیل میشوند.»
بر اساس نظریه نسبت آلبرت انیشتین، نحوه گذر زمان تحت تاثیر قدرت جاذبه قرار میگیرد که این موضوع نشان میدهد که زمان در ارتفاعات بالاتر که جاذبه کمتر است، سریعتر میگذرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لطفا اگه این کامنت رو صحیح میدونید، مقاله رو اصلاح کنید. گذر زمان به جاذبه ربط نداره و به سرعت حرکت جسم ربط داره و چون در طبقات بالا به علت چرخش زمین سرعت نسبی بیشتره، زمان برای اونی که در طبقه ی بالاست نسبت به اونی که روی زمینه مثلا ۴ نانو ثانیه کندتر میشه نه تندتر و در سرعت های نزدیک به سرعت نور عملا گذر زمان متوقف میشه. به عنوان نمونه در مثال بالا وقتی روی زمین ۱ ثانیه و ۴ نانوثانیه بگذره توی طبقه بالای برج ۱ ثانیه گذشته، پس زمان براش کندتر شده.
یعنی نظریه انیشتین رو قبول نداری؟
∆t'=y∆t
این فرمول انیشتینه که در اون y تابعی از گرانش نیست بلکه فقط تابعی از سرعته، یعنی تو مثال بالا حتی اگه طرف رو زمینم باشه با همون گرانش یا بیشتر و سرعتشو زیاد کنه، زمان براش کندتر میشه. چه خوبه وقتی اطلاع نداریم حداقل سکوت کنیم!
دوست عزیز ارتباط سرعت و جاذبه مربوط به نظریه نسبیت خاص هست اما انیشتین توی نظریه نسبیت عام در مورد جاذبه و رابطه اون با زمان توضیح میده شما بهتره دقیق تر مطالعه کنید
مطلب فوق العاده عالی بود...