هشتمین پرتاب موفق استارلینک؛ رکوردزنی اسپیساکس در استفاده مجدد از فالکن ۹
اسپیس اکس تنها چهار روز بعد از پرتاب موفق فضانوردان ناسا، بامداد امروز ۶۰ ماهواره پروژه استارلینک را با موفقیت به فضا پرتاب کرد و تعداد کل ماهوارههای عملیاتی در مدار را به ۴۸۰ عدد ...
اسپیس اکس تنها چهار روز بعد از پرتاب موفق فضانوردان ناسا، بامداد امروز ۶۰ ماهواره پروژه استارلینک را با موفقیت به فضا پرتاب کرد و تعداد کل ماهوارههای عملیاتی در مدار را به ۴۸۰ عدد رساند. این شرکت همچنین رکورد جدیدی در استفاده مجدد از راکت فالکن ۹ بر جای گذاشت.
بامداد پنج شنبه ساعت ۵:۵۵ به وقت ایران، راکت فالکن ۹ همراه با ۶۰ ماهواره پروژه اینترنت ماهوارهای «استارلینک»، از دماغه کیپ کاناورال واقع در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شد. اسپیس اکس تنها چهار روز قبل از همین مرکز «داگ هرلی» و «باب بهنکن»، فضانوردان ناسا را پس از نزدیک به یک دهه از بازنشسته شدن شاتلهای فضایی، برای اولین از خاک آمریکا روانه ایستگاه فضایی بین المللی کرد.
اسپیس اکس در خلال این مأموریت ۶۰ ماهواره دیگر را در مدار زمین مستقر کرد تا پروژه راه اندازی اینترنت ماهوارهای طبق برنامه پیش برود. این ماهوارهها به ۴۲۰ ماهوارهای که تاکنون در مدار نزدیک به زمین مستقر شدهاند، ملحق میشوند و در آینده اینترنت پرسرعت و مطمئن را برای ساکنین کره زمین، خصوصاً مناطقی که دسترسی به اینترنت پرسرعت در آنها محدود است، فراهم میکنند.
اسپیس اکس به منظور رفع مشکل آلودگی نوری ماهوارههای استارلینک که در رصد ستاره شناسان اختلال ایجاد کرده، در این مأموریت یکی از ماهوارهها را همانطور که قبلاً وعده داده بود، به شکل آزمایشی به سایبان مجهز کرد. این سایبان از انعکاس نور خورشید از سطوح ماهواره جلوگیری میکند و اگر آزمایش آن موفقیت آمیز باشد، اسپیس اکس ماهوارههای آینده را با سایبان به فضا خواهد فرستاد.
اسپیس اکس در این مأموریت موفق شد مرحله اول راکت فالکن ۹ را که تا پیش از این چهار مرتبه استفاده شده بود و با موفقیت روی زمین فرود آمده بود، برای پنجمین بار فرود آورد و در این زمینه رکورد جدیدی بر جای بگذارد. انتظار میرود از این بوستر در مأموریتهای آتی نیز استفاده شود. این شرکت همچنین قصد دارد دو سپر حرارتی که در قسمت دماغه راکت قرار گرفته و از محموله محافظت میکنند را نیز بازیابی کند.
امروز ۴ ژوئن (۱۵ خرداد)، دهمین سالگرد اولین پرواز راکت فالکن ۹ است؛ دههای موفقیت آمیز برای اسپیس اکس که هم به رکورد استفاده مجدد از این راکت دست پیدا کرد و هم فضانوردان را بوسیله آن به ایستگاه فضایی بین المللی رساند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خوب چرا تو ایران همچین شرمت های خصوصی ایجاد نمیشه؟؟
چقد خوبه این اسپیس ایکس