محققان عربستانی برای اولین بار دسترسی به وایفای زیر آب را ممکن کردند
در حالی که میتوان به راحتی از اینترنت بیسیم روی سطح زمین و فضا استفاده کرد، چنین موضوعی در رابطه با اعماق دریا صادق نیست، با این حال محققان اخیرا توانستهاند سیستمی را توسعه دهند ...
در حالی که میتوان به راحتی از اینترنت بیسیم روی سطح زمین و فضا استفاده کرد، چنین موضوعی در رابطه با اعماق دریا صادق نیست، با این حال محققان اخیرا توانستهاند سیستمی را توسعه دهند که از ارتباط وایفای در اعماق دریا پشتیبانی میکند.
در حال حاضر غواصان برای ارتباط از سیگنالهای دستی، رادیو، سیگنالهای صوتی یا نور دیجیتالی استفاده میکنند که اگرچه برای ارتباطات عملکرد مناسبی از خود نشان میدهند اما محدودیتهایی دارند. سیگنالهای صوتی از مسافتهای طولانی پشتیبانی میکند اما نرخ دیتا بسیار محدودی دارد. نور مرئی میتواند حجم بالایی اطلاعات را در مسافتهای طولانی منتقل کند اما به یک خط دید شفاف میان گیرنده و فرستنده نیاز دارد.
عدم وجود ارتباط مناسب زیر دریا، مانع از استریم زنده اکتشافات میشود. حالا تیمی از دانشگاه «علم و صنعت ملک عبدالله» در عربستان سعودی توانسته یک سیستم بیسیم زیر آب با نام «Aqua-Fi» تولید کند. این دستگاه وایفای از خدمات اینترنتی مانند ارسال پیامهای مولتی مدیا توسط LED و لیزر پشتیبانی میکند. LED با مصرف کم انرژی میتواند در فاصلههای کوتاه اطلاعات را منتقل کند، اما لیزر با مصرف انرژی بیشتر مسافتهای طولانیتر را طی میکند.
این تیم برای تحقیق خود دستگاهی مجهز به LED سبز رنگ و لیزر ۵۲۰ نانومتری را توسعه داده که هردوی آنها برای ارسال اطلاعات از یک کامپیوتر ساده و کوچک به کامپیوتر دیگری مجهز به یابنده نور استفاده میشود.
کامپیوتر اول تصاویر و ویدیوهای را به اطلاعات صفر و یک تبدیل کرده و سپس دستگاه تشخیصدهنده نور این اطلاعات را شناسایی و آنها را به صفر و یک در زبان کامپیوتر تبدیل میکند. در نهایت این اطلاعات در اختیار کامپیوتر دوم قرار میگیرند.
در دنیای واقعی، Aqua-Fi از امواج رادیویی برای ارسال اطلاعات از گوشی هوشمند غواص به دستگاه «دروازه» متصل به تجهیزات استفاده میکند. این دروازه اطلاعات را توسط پرتو نور به کامپیوتر روی سطح زمین ارسال میکند که توسط ماهواره به اینترنت متصل شده است.
این تیم در آزمایشهای خود توانست به حداکثر سرعت ۲.۱۱ مگابایت بر ثانیه با میانگین تاخیر ۱.۰۰ میلی ثانیه دست پیدا کند. به گفته این تیم، برای اولین بار امکان استفاده از اینترنت به صورت کاملا بیسیم در زیر آب فراهم شده است.
در حالی که ارتباط وایفای در زیر آب و اعماق دریا یک دستاورد چشمگیر است، موانعی در این میان وجود دارد که برای مثال میتوان به کیفیت پایین ارتباط و سرعت نه چندان بالای انتقال اطلاعات اشاره کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مشکلش سرعت پاینه؟ 2 مگابایت از سرعت روی زمین ایران بیشتره
یعنی میشه ما هم یه روز با کل دنیا ارتباط داشته باشیم و دغدغه ما ها فقط مسائل مالی نباشه؟!
یعنی میشه روزی برسه که دغدغه مون عقب نموندن از تکنولوژی و پیشرفت باشه؟!
اون روز،روزیه که دولت و قانون دست از پوشش زنان برداره و به مشکلات رسیدگی کنه وگرنه با گیر دادن به زنان یک کشور چیزی درست نمیشه
عربا خوب دارن پیشرفت میکنن تازه دارن مغز های دنیارو هم جمع میکنن تو کشور های خودشون کار آمریکا دارن میکنن . فقط ما داریم عقب میمونیم هه
دقیقا
کشورهای عرب همسایه دارن راه آمریکا رو میرن ایران هم راه کره شمالی و کوبا و ونزولا رو. نتیجه اش هم معلومه
بازنده اصلی هم طبق معمول مردم
خوبه که کشور های خاورمیانه دست از جنگ کردن بردارن و به رقابت علمی مشغول شن
خیلی خوبه
این رو باید به خیالپردازان امپراطوری شیعه و هلال شیعی بگی که با توهم صدور انقلاب منابع یک کشور رو خرج کردن آخرش هم به جز خرابی چیزی دستشون رو نگرفت