ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

خلق ساختارهای شبیه به رویان که رشد انسان را تقلید می‌کند

دانشمندان موفق به توسعه ساختارهای شبیه به رویان شده‌اند که می‌تواند لحظات حیاتی رشد انسان را تقلید کند. این ساختارها که از سلول‌های بنیادی ساخته شده‌اند، ««گاسترولوئید»» نام دارند. این مقاله در ژورنال «Nature» به ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۰

دانشمندان موفق به توسعه ساختارهای شبیه به رویان شده‌اند که می‌تواند لحظات حیاتی رشد انسان را تقلید کند. این ساختارها که از سلول‌های بنیادی ساخته شده‌اند، ««گاسترولوئید»» نام دارند.

این مقاله در ژورنال «Nature» به چاپ رسیده و بر اساس آن، این گاسترولوئیدها درون سیستم قلب و اعصاب توسعه پیدا کرده‌اند، البته تضمینی وجود ندارد که سلول‌های مغز یا سایر سلول‌ها بتوانند باعث خلق یک جنین زنده شوند، بنابراین محققان بجای این کار، از آن‌ها برای مطالعه رشد رویان در آزمایشگاه استفاده کردند.

این ساختارها می‌توانند در پاسخ به سوالات پیرامون بارداری مانند علت از بین رفتن جنین در دوران اولیه حاملگی یا اختلالات رشد نقش حیاتی داشته باشند. از آنجایی که با ساختارهای مصنوعی روبه‌رو هستیم، دیگر نگرانی درباره غیراخلاقی بودن تحقیق روی جنین انسان وجود ندارد، البته شاید در آینده به آن ایرادهایی وارد شود.

با تکامل ساختارها، رویان شبیه به انسان می‌شود. در حال حاضر گاسترولوئیدها این امکان را برای دانشمندان فراهم کرده‌اند که نحوه رشد رویان در یکی از حیاتی‌ترین مراحل یعنی هفته سوم را مشاهده کنند.

در این مرحله، گلوله‌ همگن بزرگی از سلول‌ها که رویان انسان است، شروع به رشد صفات خاصی می‌کند که تبدیل به اندام می‌شوند. تا به امروز دانشمندان موفق به مشاهده این مرحله نشده‌اند چرا که رشد جنین در آزمایشگاه در بسیاری از کشورها غیرقانونی است. حالا این ساختارهای مصنوعی می‌توانند چنین مرحله‌ای را شبیه‌سازی کنند و دانشمندان به مطالعه پیرامون آن بپردازند.

«Li Tianqing»، زیست شناس چینی رشد و نمو در موسسه پزشکی «Primate Translational» به Nature گفته است:

«این یافته مهم به ما کمک می‌کند تا مکانیزم‌های مهم برنامه‌ریزی بدن انسان را درک کنیم.»

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که محققان در ابتدا و به یکباره به سراغ خلق ساختارهای شبیه به رویان انسان نرفتند و بجای آن از تحقیقات گذشته که موفق به ساخت گاسترولوئیدها از سلول‌های بنیادی جنین موش در ۵ سال گذشته شده بودند، استفاده کردند تا به سمت مهندسی ساختار با استفاده از سلول‌های انسانی حرکت کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی