دگرگونی در درمان سرطان پروستات با فرمولاسیون جدید
محققان با تغییر فرمول داروی ابیراترون استات (Abiraterone Acetate) که در حال حاضر با نام تجاری «Zytiga» برای درمان سرطان پروستات به فروش میرسد، توانستند اثربخشی آن را ۴۰ درصد افزایش دهند. این دارو در ...
محققان با تغییر فرمول داروی ابیراترون استات (Abiraterone Acetate) که در حال حاضر با نام تجاری «Zytiga» برای درمان سرطان پروستات به فروش میرسد، توانستند اثربخشی آن را ۴۰ درصد افزایش دهند. این دارو در صورت تولید کیفیت زندگی بیمارانی که از این سرطان رنج میبرند را به طور قابل توجهی بهبود خواهد داد.
محققان دانشگاه استرالیای جنوبی (University of South Australia) موفق شدند با فرمولاسیون مبتنی بر روغن داروی ابیراترون استات اثربخشی آن را با کم کردن دوز افزایش دهند. فرمولاسیون جدید همچنین پتانسیل کاهش چشمگیر عوارض جانبی این دارو از جمله التهاب مفاصل و اسهال را دارد.
دکتر «Hayley Schultz»، محقق ارشد دانشگاه استرالیای جنوبی میگوید فرمولاسیون جدید میتواند به جایگزین بهتری برای فرمولاسیون Zytiga، که پیشرو درمان سرطان پروستات است، تبدیل شود.
«Schultz» میگوید بسیاری از داروهای سرطان پروستات انحلال پذیری کمی در آب دارند؛ به همن دلیل پس از وارد شدن به روده تجزیه نشده و اثربخشی محدودی دارند. به گفته این پژوهشگر، داروی Zytiga نیز به همین صورت بوده و فقط حدود ۱۰ درصد از دوز آن جذب بدن و ۹۰ درصد دیگر دفع میشود. همچنین بیماران دو ساعت قبل و یک ساعت بعد از مصرف این دارو نباید هیچ چیزی بخورند تا اثربخشی آن به حد مطلوب برسد.
محققان با فرمولاسیون جدید داروی ابیراترون استات مشکلات فوق را از میان برداشتهاند. آنها با استفاده از روغنها در ساختار این دارو موفق شدند میزان انحلال پذیری و جذب این دارو را به طور قابل توجهی افزایش داده و آن را به گزینهای مؤثرتر برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات تبدیل کنند.
محققان میگویند به کمک فرمولاسیون جدید میتوان دوز داروی ابیراترون استات را از ۱۰۰۰ میلی گرم در روز به ۷۰۰ میلی گرم کاهش داد و بیمار برای مصرف آن دیگر نیازی به روزه گرفتن ندارد. پژوهشگران از جذب بالای این دارو در بدن انسان خبر داده و به دنبال تولید نمونه تجاری آن هستند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لطفا در زمینه پیشرفت های علمی مطالب بیشتری بگذارید!
زنده باد علم