ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ساخت ایران؛ نگاهی به رشد برندهای ایرانی در گزارش سال ۹۸ دیجی‌کالا

گزارش جامع سال ۹۸ دیجی‌کالا که اخیراً منتشر شد، بخش‌های خواندنی بسیاری دارد اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن مربوط به برندهای ایرانی در دیجی‌کالا است. چرا مهم؟ به این دلیل که دیجی‌کالا بزرگ‌ترین فروشگاه ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۲:۳۰

گزارش جامع سال ۹۸ دیجی‌کالا که اخیراً منتشر شد، بخش‌های خواندنی بسیاری دارد اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن مربوط به برندهای ایرانی در دیجی‌کالا است. چرا مهم؟ به این دلیل که دیجی‌کالا بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران است و روزانه ۳۰۰ هزار کالا را پردازش می‌کند. حالا این فروشگاه با این حجم از فعالیت و فروش، گزارشی منتشر کرده است که در یک بخش از آن می‌توان دید که وضعیت برندها و تولید‌کننده‌های ایرانی به چه شکل است و استقبال از آن‌ها چگونه بوده است.

از چند سال پیش دیجیکالا با طرح «ساخت ایران» به حمایت از برندهای ایرانی پرداخت. در این طرح که از سال ۹۴ آغاز شد و تا چندین سال ادامه یافت، کالاهای برتر ایرانی توسط مردم معرفی می‌شدند و بسیاری از فروشندگان نیز توسط دیجی‌کالا خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کردند. توجه به برند ایرانی در این فروشگاه اینترنتی که حالا به بزرگترین مارکت پلیس ایران تبدیل شده و در آستانه ورود به بورس نیز قرار دارد، چهره تازه‌ای به خود گرفته و با حضور فروشندگان متعدد از جای جای ایران، حالا کالای ایرانی به وفور در دیجی‌کالا پیدا می‌شود. در این مقاله نگاهی داریم به همین مسئله و جایگاه برندهای ایرانی در فروشگاه دیجی‌کالا.

احیای برند ایرانی از سال ۹۷

با نگاهی ریشه‌ای می‌توان پی به این نکته برد که رشد فروش برندهای ایرانی از دو سال گذشته در دیجی‌کالا رخ داد، در سال ۹۷ و نیمه اول سال ۹۸ ایرانیان اقبال گسترده‌ای به خرید کالاهای ساخت‌ داخل نشان داده‌اند، به‌طوری که از کل کالاهای به فروش رسیده فروشگاه دیجی‌کالا در نیمه اول سال جاری، حدود ۶۶ درصد این کالاها (تعدادی) مربوط به برندهای ایرانی است، درحالی که این میزان در نیمه اول سال ۹۶ در این سایت حدود ۴۰ درصد بوده است. در همان سال گزارش تجارت الکترونیکی کشور نیز خبر از رشد فروش برندهای لوازم خانگی ایرانی و کالاهای دیجیتال از برندهایی همچون ال جی و سامسونگ داد.

می‌توان گفت شرایط اقتصادی نیز در رشد فروش کالای ایرانی بی‌‌تاثیر نیست. وضعیت ارز دقیقا در همان سال ۹۷ به مشکلات متعددی برخورد کرد و نمودار صعودی پیدا کرد و قدرت خرید مردم برای خرید کالاهای بین‌المللی را کاهش داد. با این حال باید گفت که به نظر می‌رسد برندهای ملی نیز از این اوضاع به خوبی بهره برده‌اند و سعی کرده‌اند با عرضه محصولات متنوع، مشتریان را راضی نگه دارند و جای خالی برندهایی که یک به یک کرکره‌ها را پایین کشیدند و از ایران رفتند را پر کنند. این واقعیت قابل انکار نیست که عملکرد برندهای ایرانی در سال گذشته هم مانند سال ۹۷ بسیار خوب بوده است.

رشد فروش برند ایرانی در سال ۹۸

سهم کالاهای ایرانی معمولا به حوزه لوازم خانگی برمی‌گردد، حوزه‌ای که ایران از دیرباز و به لطف همکاری با شرکای خارجی، در آن دستی داشته و تولیدات خوبی پیرامون برخی از لوازم خانگی داشته است. با این حال در گزارش جدید دیجی‌کالا، برندهای دیگری به جز سازندگان و عرضه‌کنندگان لوازم خانگی به چشم می‌خورند و این مساله نشان از این دارد که تولیدکنندگان ملی، حالا در مارکت‌های دیگر نیز بین مردم حرفی برای گفتن دارند.

گزارش سال ۹۸ دیجی‌کالا نشان از رشد تقاضا برای کالاهای ایرانی دارد. توجه به این نکته مهم است که حالا بیشتر از ۶۱ هزار فروشنده در دیجی‌کالا فعالیت دارند که برخی از آن‌ها، هم تولیدکننده هستند و هم فروشنده. به عنوان مثال یک کارگاه صنایع دستی میناکاری و خاتم کاری در ماه آذر ۱۳۹۸ مبلغ ۸۵ میلیون تومان فروش داشته است. برای گواه این ادعا کافیست نگاهی به پرفروش‌ترین‌های برخی دسته‌های دیجی‌کالا داشته باشیم تا بدانیم سهم برند ایرانی در بین خریداران رشد داشته است.

به عنوان مثال در بخش فروش کالایی چون یخچال و فریزر، تمامی اجناس پرفروش متعلق به برندهای ایرانی هستند (امرسان، ایستکول و فیلور) و در زمینه تلویزیون نیز برندهای ایرانی چه از منظر تعدادی و چه ریالی، پرفروش‌ترین کالاهای دیجی‌کالا در سال ۹۸ شده‌اند (برند ایکس‌ویژن و شهاب) از انسو باید گفت در بخش فروش موبایل اما همچنان موبایل‌های ساده بین‌المللی و برند نوکیا بیشترین طرفدار و فروش را دارند و برندهای ایرانی فعال در این زمینه نظیر OROD هنوز نتوانسته‌اند از این کالاها جلو بزنند. اگرچه باید گفت موبایل‌های این برند ایرانی نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد فروش داشته‌اند و حالا جزو ده برند گوشی پرفروش دیجی‌کالا به شمار می‌آیند.

آشنایی با برندهای پرفروش ایرانی دیجی‌کالا

پرجستجوترین برندهای ایرانی در دیجی‌کالا تسکو، کامان، امرسان، ایکس‌ویژن و پارس خزر بوده‌اند. در حالی که در نیمه اول سال ۹۶ تنها حدود ۸۰۰ برند ایرانی در دیجی‌کالا فعال بوده‌اند، این عدد در پایان سال ۹۸ به ۲۵۱۲ برند ایرانی رسیده که اولاً یک رشد مناسب را نشان می‌دهد و دوماً خبر از اعتماد برندهای سنتی‌تر به بازارگاه آنلاین دیجی‌کالا می‌دهد.

اعتمادی که حالا باعث شده تا این برندها حالا بتوانند بدون نیاز به فروشگاه‌های فیزیکی و صرف میلیاردها تومان هزینه برای حضور در یک قالب سنتی، به سادگی در بازاری آنلاین به وسعت کل ایران حضور داشته باشند.

در لیست پرجستجوترین برندهای ایرانی در دیجی‌کالا، برند تسکو در صدر جدول قرار گرفته است. این شرکت با نام کامل توسن سیستم شرق از سال ۸۱ در بازار ایران فعالیت خود را آغاز کرده و در ابتدای راه خود به واردات تجهیزات فناوری مشغول شد اما به مرور خط تولید خود را تاسیس و آن را گسترش داد. مدیرعامل این شرکت پیش‌تر در گفتگو با دیجیاتو اعلام کرده بود که «مردم به تسکو اعتماد دارند. بزرگ‌ترین محصول ما برند ماست.» با توجه به حضور این برند در رتبه اول برندهای ایرانی دیجی‌کالا، به نظر می‌رسد این ادعا درست است.

برند امرسان نیز از سال ۱۳۶۰ در ایران توسعه یافته و و از همان ابتدای امر در زمینه تولید فریزر خانگی فعالیت می‌کرد و به مرور به تولید و عرضه یخچال نیز پرداخت. به نظر می‌رسد این برند توانسته بازار خود را پس از گذشت نزدیک به ۴۰ سال همچنان حفظ کند و باید گفت امرسان جزو معدود شرکت‌های حاضر در این لیست است که محصولات خود را به کشورهای همسایه نیز صادر می‌کند.

امرسان پرفروش‌ترین برند بخش یخچال و فریزر الجی بوده و رقبای خارجی را کنار زده است، جالب اینجاست که بعد از امرسان، دیگر برند ایرانی این حوزه یعنی ایستکول گوی نقره‌ای رقابت را از آن خود کرده است. برندهای ایرانی دیگری نظیر پارس، هیمالیا، فیلور و الکترواستیل نیز در بخش پرفروشترین برندهای بخچال و فریزر خودنمایی می‌کنند.

تلویزیون‌های ایکس‌ویژن نیز از دیگر برندهای آشنا برای ایرانیان است که در بین برندهای محبوب ایرانی دیجی کالا دیده می‌شود. این برند که در واقع متعلق به شرکت ایرانی مادیران است؛ تأمین کننده لوازم الکترونیکی مصرفی متعدد به بازارهای داخلی و بین‌المللی است و البته بیشتر از همه با مانیتورها و تلویزیون‌های خود شناخته می‌شود. نکته مهم در جدول فوق اینجاست که در سال ۹۸، ایکس ویژن موفق شده با اختلاف از سامسونگ جلو بزند و جایگاه اول برندهای پرفروش تلویزیون (از نظر ریالی) را از آن خود کند.

مدیرعامل مادیران پیش‌تر در گفتگو با دیجیاتو اعلام کرده بود که در سال ۹۸، سهم بازار برندهای تحت مدیریت مادیران در حوزه تلویزیون به ۲۵ درصد رسیده‌ است. باید گفت ایکس‌ویژن پرفروش‌ترین برند تلویزیون دیجی‌کالا بوده است.

در نهایت شرکت پارس خزر جزو برندهای محبوب ایرانیان در دیجی کالا است که در زمینه ساخت لوازم خانگی فعالیت دارد و نامی آشنا برای تمام ایرانیان به شمار می‌رود. این شرکت قدیمی‌ترین برند در بین ۵ برند محبوب ایرانی در دیجی کالا به شمار می‌رود و از زمان تاسیس آن تا به امروز بیش از ۵۰ سال می‌گذرد. بخاری، سیستم‌های تهویه مطبوع، جاروبرقی، لوازم خانگی و لوازم آشپزخانه از جمله محصولات پارس خزر هستند.

شما دلایل رشد برندهای ایرانی، تا جایی که حدود ۷۰ درصد از فروش دیجی‌کالا مربوط به این برندهاست را در چه می‌بینید؟ آیا گران شدن بیش از حد محصولات خارجی باعث رشد برندهای ایرانی شده است؟ آیا برندهای ایرانی در این چند سال موفق شده‌اند کیفیت بالاتری را در محصولات خود عرضه کنند؟ یا ترکیبی از هر دو؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • مرگ بر آلبانیا ، مرگ بر آمریکا
    مرگ بر آلبانیا ، مرگ بر آمریکا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۹

    آلبانیا حمله ...

  • آریا
    آریا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

    برند تو ایران معنی نداره حداقل در حوزه تکنولوژی. ریبرندینگ واژه مناسب تریه

  • E.A
    E.A | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

    همین برند هایی ک زدن کدوماشون برچسب محصولشونو خودشون توانایی تولیدشو دارن؟! داستان همون تولید گوشی ملی و ماشینه تولید برادران چینی اسمبل ایرانی با کیفیت کمتر و اینکه مطمعن باشید اگر قیمت ها سر ب فلک نمیکشید نمودار ها تفاوت خاصی پیدا نمیکرد در نوع خرید ها
    امار ارقام رو زیبا استفاده میکنید
    یا خدا چرا من هرچی مینویسم میگه توهین امیز چ چیزی نوشتم مگه دیجیاتو تایید کنید لطفا

  • MOHAMMADmartin
    MOHAMMADmartin | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

    جنس ایرانی قیمتش از کیفیتش بیشتره بعدش میگن همایت کنید از تولید ملی هه

    • حمید
      حمید | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

      فکر کردی چجوری هند از زیر دستی آمریکا در اومد ؟ خودشون جنس مورد نیازشون رو تولید کردن و مردم هم حمایت کردن البته نه مثل شرکت هایی مثل ایران خودرو و سایپا
      در ضمن حمایت درسته نه همایت

      • آریا
        آریا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

        هند زیر دست امریکا نبود هیچ قت. منظورت زیر دست انگلستانه؟

    • مرگ بر آلبانیا ، مرگ بر آمریکا
      مرگ بر آلبانیا ، مرگ بر آمریکا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۹

      مثال بهتر کره هست ، ی زمانی حاضر بودن به ی تیکه چوب بند ببندن بجای کفش بپوشن ولی کفش خارجی نخرن ( فیلم های خیلی قدیمیشون رو ببینید معلومه ) ، الان کالا هاشون تغریبا کل جهان رو گرفته

  • molavy
    molavy | ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

    ایکس ویژن کیفیت خیلی خوبی داره
    کاش مردم یاد بگیرن از بین ایرانی ها بهترین رو انتخاب کنن.

مطالب پیشنهادی