به مناسبت هشتمین سالگرد رسیدن کنجکاوی به مریخ؛ ۸ تصویر زیبا از سیاره سرخ
مریخ نورد کنجکاوی (Curiosity) ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ (یا ۱۶ مرداد بسته به موقعیت جغرافیایی) به مریخ رسید. حال به مناسبت هشتمین سالگرد رسیدن این وسیله به سیاره سرخ، ناسا هشت تصویر زیبا از مریخ منتشر ...
مریخ نورد کنجکاوی (Curiosity) ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ (یا ۱۶ مرداد بسته به موقعیت جغرافیایی) به مریخ رسید. حال به مناسبت هشتمین سالگرد رسیدن این وسیله به سیاره سرخ، ناسا هشت تصویر زیبا از مریخ منتشر کرده که توسط این ربات گرفته شدهاند.
محقق گردوخاک گرفته
کنجکاوی این عکس سلفی را خرداد ماه سال ۹۷ و پس از وقوع طوفان گرفت. این مریخ نورد با حفر سوراخ در سنگها از آنها نمونه برداری میکند و سپس برای ثبت منطقهای که از آن نمونه برداری شده از خودش عکس سلفی میگیرد.
کوه شارپ
مریخ نورد کنجکاوی اواخر مهر ماه سال ۹۸ تصویر فوق را از کوه ۵ کیلومتری «شارپ» گرفت. کنجکاوی این عکس عریض را از به هم چسباندن ۴۴ عکس ایجاد کرده است.
من اینجا بودم
این عکس فروردین ماه سال ۱۳۹۳ و زمانی که کنجکاوی در دامنه کوه شارپ بود گرفته شده و فلشی که مشاهده میکنید مکان کنونی کنجکاوی را نشان میدهد. این مریخ نورد در مدت تقریباً ۶ سال حدوداً ۵ و نیم کیلومتر را طی کرده است.
گودال گیل
این تصویر پانورامای بسیار زیبا را کنجکاوی از بستر گودال «گیل» (Gale) گرفته است. آسمان صاف و دید چند کیلومتری به اطراف از ویژگیهای جالب توجه این تصویر هستند.
منظره وسترن اسپاگتی
یکی از جدیدترین تصاویری که کنجکاوی آذر ماه سال ۹۸ از مریخ گرفته را مشاهده میکنید که ناسا به آن لقب «منظره وسترن اسپاگتی» را داده است. کنجکاوی برای ایجاد این تصویر عریض بیش از ۱۳۰ عکس را کنار هم قرار داد.
دریای شنی
این تصویر الگوها و موجهایی از شن و ماسه را نشان میدهد که وزش بادها سبب به وجود آمدن آنها شدهاند. کنجکاوی این عکس را آذر ۹۴ گرفته است.
خیره به آسمان
کنجکاوی لنز دوربین سیاه و سفیدش را به سمت آسمان مریخ نشانه رفت و تصویر فوق را اواخر اردیبهشت ۹۸ از ابرهای مریخ گرفت. جو مریخ بسیار رقیق و ۱ درصد جو زمین است، اما ابرهای آب و یخ برخی اوقات در آسمان آن شکل میگیرند.
حفرهها
این تصویر ۲۶ سنگی که کنجکاوی تا تیر ۹۹ از آنها نمونه برداری کرده را نشان میدهد. در سمت چپ تصویر نقشه مکانهای نمونه برداری را مشاهده میکنید.
کنجکاوی در طول این هشت سال سفر پر فراز و نشیبی را در سطح مریخ تجربه کرده است. این ربات ۹۰۰ کیلوگرمی با عبور از مسیرهای سنگی و سخت، بیش از ۲۳ کیلومتر را طی کرده و چند روز قبل بیست و هفتمین سوراخ را نیز در سطح سیاره سرخ ایجاد کرد. این وسیله همچنان به درستی کار میکند و مأموریتش برای مطالعه گذشته مرموز مریخ ادامه دارد.
مریخ نورد جدید ناسا یعنی استقامت (Perseverance) حدوداً یک هفته قبل به فضا پرتاب شد و پس از سفری هفت ماهه به کنجکاوی ملحق میشود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا همه چیزو توی دین و مذهب میارین ؟ چرا همه چیزو قاطی میکنین ؟ آمریکاداره چیکار میکنه و ما درگیر چی هستیم ؟ جای تاسفه
تمام تصاویر از صحراهای امریکا تهیه شده .تماما دروغن
حرف که مالیات نداره
اسکلی؟؟؟
ساقیت عوض کن درست میشه، نگران نباش
*درآفرینش آسمان ها و زمین نشانه هایی هست برای کسانی که می اندیشند*
ممنون برای این مقاله
چرا نگفته در آفرینش آسمان و زمین ها
دلیلش اینه که یونانیان باستان آسمان را 7 طبقه تصور میکردند