«نارسوپلیمب»، دارویی که بیماران بدحال ویروس کرونا را از مرگ نجات میدهد
مجموعهای تازه از تحقیقات باعث شده محققان متوجه شوند دارویی به اسم «نارسوپلیمب» که در واقع جهت تولید آنتیبادی طراحی شده، روی بیماران بدحال کووید-19 اثر میگذارد و نه تنها باعث میشود زنده بمانند، بلکه ...
مجموعهای تازه از تحقیقات باعث شده محققان متوجه شوند دارویی به اسم «نارسوپلیمب» که در واقع جهت تولید آنتیبادی طراحی شده، روی بیماران بدحال کووید-19 اثر میگذارد و نه تنها باعث میشود زنده بمانند، بلکه منجر به بهبودی و مرخص شدن تمام آنها از بیمارستان شده است.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا داروهایی مانند رمدسیویر یا دگزامتازون برای کمک به حال بیماران کووید-19 استفاده شده، اما هرگز هیچ کدام از آنها به صورت قطعی جلودار مرگ نبودهاند. اما حالا به نظر میرسد داروی نارسوپلیمب مشکلگشای ماجرا خواهد بود و میتواند حتی حال وخیم بیماران بستری شده در بیمارستان را نیز بهبود بخشد.
این داروی منوکلونال تولید آنتیبادی که توسط شرکت داروسازی «اومروس» (Omeros) طراحی شده، در واقع جلوی توانایی ویروس کرونا در آلوده کردن سلولها را نمیگیرد، بلکه از وارد شدن آسیب به رگهای بیماران جلوگیری کرده و در نتیجه بسیاری از ارگانها سالم میماند و مرگ گریبان افراد را نمیگیرد. بر اساس آزمایشهای صورت گرفته در شهر برگاموی کشور ایتالیا، جان تمام بیماران بدحالی که داروی مورد بحث را دریافت کردهاند نجات داده شده است.
نارسوپلیمب پیش از این جهت مقابله با سایر شرایط درمانی که موجب آسیب رساندن به رگهای خونی میشده استفاده میشده است، اما پزشکان در آزمایشات اخیر مرتبط با ویروس کرونا از آن استفاده کردند تا ببیند آیا روی این دست از بیماران نیز تاثیرگذار خواهد بود یا خیر.
در اولین مورد، نارسوپلیمب روی شش بیمار بدحال کووید-19 آزمایش شد؛ تمام این بیماران در شرایط سندرم دیسترس حاد تنفسی (ARDS) قرار داشتند که در بین مبتلایان به ویروس کرونا غالبا منجر به مرگ خواهد شد. پنج نفر از این بیماران را آقایان شکل داده بودند و همگی بین ۴۷ تا ۶۳ سال سن داشتند. این افراد ظرف ۴۸ ساعت ابتدایی دو دوز از این دارو را دریافت کردند و سپس به مدت یک ماه، هفتهای دو بار نارسوپلیمب مصرف داشتند.
بعد از اتمام چرخه درمانی، تمام شش نفر نه تنها جان سالم به در بردند، بلکه دو نفر از آنها ظرف یک ماه مرخص شدند و مابقی نیز رو به بهبودی حرکت کردند و بعد از گذشت حدود سه ماه مرخص شدند. نتایج مطالعات حاکی از آن هستند که صدمات درونی رگهای خونی بیماران کاهش پیدا کرده و به همین ترتیب از لخته شدن خون جلوگیری شده و هرگز توفان سیتوکین نیز رخ نداده است.
محققان مدعی هستند این دارو رفتار خوبی در بدن بیماران از خود نشان داده و هیچ گونه عوارض جانبی نیز مشاهده نشده است. تنها نکته قابل تامل در این مطالعات این است که آزمایشهای یاد شده روی افرادی انجام نشده که پیش از این تحت کنترل نباشند، در واقع اغلب آنها در حین درمان استروئیدی بودهاند و معلوم نیست در سایر شرایط بازخورد دارویی چگونه خواهد بود.
در حال حاضر استفاده از این دارو روی دیگر بیماران بدحال کرونایی نیازمند تحقیقات و مطالعات بسیار گستردهتری است و البته مجوزهای رگولاتوریهای گوناگونی را هم میطلبد. اگر نارسوپلیمب روی دیگر افراد نتیجهبخش باشد، احتمالا میتواند جان جمعیت زیادی از مبتلایان جهان را نجات دهد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
زنده باد