ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ماهواره پیشرفته ژاپن مجهز به فناوری مخابراتی لیزری در مدار قرار گرفت

ژاپن یک ماهواره مخابراتی مجهز به سیستم تقویت کننده لیزری را برای انتقال سریع‌تر داده‌ها از فضاپیماهای نظامی و غیرنظامی تحقیقاتی روانه مدار زمین کرد. ماهواره مخابراتی ژاپن به نام JDRS-1 مجهز به سیستم تقویت ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | ۱۳:۱۵

ژاپن یک ماهواره مخابراتی مجهز به سیستم تقویت کننده لیزری را برای انتقال سریع‌تر داده‌ها از فضاپیماهای نظامی و غیرنظامی تحقیقاتی روانه مدار زمین کرد.

ماهواره مخابراتی ژاپن به نام JDRS-1 مجهز به سیستم تقویت کننده یا رله لیزری از پایگاه فضایی تانیگاشیما در جنوب ژاپن توسط راکت H-IIA به فضا پرتاب شد. شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی (MHI) که وظیفه پرتاب این راکت را برعهده داشت، از جداسازی ماهواره از راکت و موفقیت آمیز بودن مأموریت خبر داد.

ماهواره مورد بحث در مدار زمین‌ثابت (Geostationary orbit) مستقر شده و مأموریت ۱۰ ساله خود را آغاز کرده است. این ماهواره مجهز به سیستمی لیزری با نام اختصاری LUCAS است که داده‌های ماهواره‌های مدار نزدیک زمین را بوسیله لیزر به زمین مخابره می‌کند.

JDRS-1 در مدار زمین‌ثابت در ارتفاع تقریباً ۳۶ هزار کیلومتری بر فراز خط استوا مستقر شده و منطقه آسیا-اقیانوسیه را تحت پوشش قرار خواهد داد. آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) می‌گوید LUCAS در این ارتفاع به کمک اشعه لیزر مادون قرمز نزدیک (NIR) به ماهواره‌های موجود در مدار نزدیک زمین متصل خواهد شد و داده‌ها را با سرعتی در حدود ۱.۸ گیگابایت بر ثانیه به زمین انتقال خواهد داد که تقریبا ۷ برابر سریع‌تر از استاندارد کنونی ارسال اطلاعات با امواج رادیویی است.

دریافت سریع‌تر اطلاعات از ماهواره‌های مستقر در مدار نزدیک زمین اهمیت بالایی دارد و عملکرد ماهواره‌های تحقیقاتی شامل ماهواره‌های نظارت بر گرمایش جهانی را ارتقا داده و سبب واکنش سریع‌تر در صورت وقوع طوفان‌های ویران کننده می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • fayyaz.saeed
    fayyaz.saeed | ۱۰ آذر ۱۳۹۹

    مگه سرعت انتشار امواج رادیوی با سرعت نور یکی نیست؟ پس چرا این ۸ برابر سریعتره؟ کسی فیزیک بلده؟

    • آریا
      آریا | ۱۰ آذر ۱۳۹۹

      سرعتش یکیه. اتلاف داده هاش کمتره .چون لیزر، نور متمرکزه .احتمال خطا به خاطر جو زمین کمتره

    • nexaen
      nexaen | ۱۰ آذر ۱۳۹۹

      سریعتر بودن داده ها و ارتباط بین ماهواره و زمین دلایل غیر فیزیکی هم میتونه داشته باشه. پهنای باند 1.8 گیگ بر ثانیه میتونه ترکیبی از بهینه سازی سخت افزاری و نرم افزاری باشه. به چه معنی؟ به این معنی که انکدینگ داده، پروتکل و تکنولوژی های استفاده شده بهینه شده باشه تا نرخ داده ی بیشتری ارسال بشه.

      • fayyaz.saeed
        fayyaz.saeed | ۱۰ آذر ۱۳۹۹

        ممنونم

مطالب پیشنهادی