چهار علامت فیزیکی مهم که نشان میدهد درگیر استرس هستید
استرس و نگرانی اثرات جبران ناپذیری روی ذهن و جسم ما میگذارد بنابراین باید کنترل آن را جدی بگیرید. اگر یکی از چهار علامت مطرح شده در این مطلب را در خودتان مشاهده کردید؛ فورا ...
استرس و نگرانی اثرات جبران ناپذیری روی ذهن و جسم ما میگذارد بنابراین باید کنترل آن را جدی بگیرید. اگر یکی از چهار علامت مطرح شده در این مطلب را در خودتان مشاهده کردید؛ فورا برای کنترل استرس اقدام کنید.
گاهی اوقات در وضعیتهایی با سطح استرس بالا قرار میگیریم؛ اما خودمان متوجه نیستیم و آگاهی لازم را نسبت به شرایط جسمی و ذهنی خودمان نداریم. متخصصان علوم پزشکی معتقدند وقتی سطح استرس ذهنی از حد مجاز عبور میکند؛ جسم سیگنالهایی میدهد تا به ما بفهماند سطح استرس بالا رفته است.
براساس اعلام انستیتوی استرس آمریکا، 65 درصد افراد متخصص، در محل کار خود با تنش و استرس شدید روبرو هستند. اگرچه این افراد به خوبی درک میکنند که استرس و تنش برای جسم و ذهنشان به شدت مضر است و حتی علایم استرس را در جسم خود نیز مشاهده میکنند؛ اما گاها بدان بیتوجهی کرده و در شرایطی با سطح استرس بالا کار میکنند.
متخصصان علوم پزشکی معتقدند جسم ما برای آنکه به ما نشان دهد، تحت تنش و استرس شدید قرار دارد، سیگنالهایی را میفرستد. باید به این سیگنالها توجه کنیم تا بتوانیم به شکلی موثر استرس را به کنترل درآوریم. اگر چنین حالتهایی را تجربه میکنید، به فکرخودتان باشید.
در ادامه چهار علامت جسمی که نشان دهنده سطح استرس بالا است مطرح شده است:
صبح خسته از خواب بیدار میشوید و شب نمیتوانید راحت بخوابید
دکتر «سوفیا کوگان» بنیانگذار و مشاور ارشد پزشکی «Nutrafol» توضیح میدهد که وقتی غدد «آدرنال» یا «فوق کلیوی» به دلیل استرس مزمن و طولانی مدت بیش از حد تحریک میشوند، سطح کورتیزول در حالت متعادل قرار نخواهد داشت. در نتیجه به جای آنکه صبحها با انرژی از خواب بیدار شویم، خسته هستیم و شبها هم خواب راحتی نداریم.
این عدم تعادل فقط روی خواب و بیداری ما تاثیرگذار نخواهد بود، وقتی دچار چنین وضعیتی میشویم، بدنمان به شدت هوس غذاها و خوراکیهایی را میکند که واقعا برای جسممان مفید نیستند. اکثر افراد در چنین وضعیتی تسلیم وسوسههای خودشان میشوند و مواد خوراکی ناسالم مصرف میکنند. دکتر کوگان معتقد است همین عملکرد مجددا باعث خستگی بیشتر و بیخوابی میشود.
کوگان به چنین افرادی پیشنهاد میکند به ریتم طبیعی خود بازگردند و ساعت خواب و بیداری خود را تا جای ممکن تنظیم کنند. چنین افرادی بهتر است در ساعت مشخصی هر شب به رختخواب بروند و صبحها نیز راس ساعت مشخصی بیدار شوند.
انجام چنین کاری کمی سخت به نظر میرسد ولی قابل انجام است. دکتر کوگان به چنین افرادی توصیه میکند برای به تعادل رساندن سطح کورتیزول، ورزشهایی مانند یوگا و مدیتیشن را انجام بدهند. چنین ورزشهایی به کنترل ذهن و آرام سازی بیشتر نیز کمک میکند.
استرس روی سیستم گوارش تاثیرگذار است
وقتی دچار استرس شدید میشویم، این تنش به شدت روی سیستم گوارش قابل مشاهده است. دکتر کوگان اضافه میکند که استرس شدید مشکلات مختلفی از جمله ناتوانی در هضم غذا، بروز جوش صورت، علایم سندرم روده تحریک پذیر و موارد مشابه دیگر را ایجاد میکند.
برای اینکه چنین وضعیتی را به کنترل درآوریم، بهتر است سبک غذا خوردن خودمان را تغییر بدهیم. معمولا در حالت استرس بیشتر هوس قند و کافئین میکنیم و بیشتر به سمت غذاهای فرآوریشده و مواد غذایی که واقعا ارزش غذایی ندارند، کشش پیدا میکنیم که مجددا روی سیستم گوارش تاثیر منفی میگذارد.
افرادی که سطح بالای استرس را تجربه میکنند، بهتر است مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و مواد غذایی سالم بیشتر استفاده کنند تا سیستم گوارش دچار فشار مضاعفی از خوردن مواد غذایی ناسالم در کنار استرس نشود.
استرس به صورت مستقیم قلب را نشانه میگیرد
«جورجیا ویتکین» نویسنده کتاب «سندرم استرس در زنان» میگوید وقتی استرس داریم، عضلات، مغز، رگهای خونی، کلیهها، غدد و سیستم گوارش تحت فشار قرار میگیرند و در حالت آماده باش قرار دارند.
در حالت استرس ضربان قلب به شدت افزایش پیدا میکند و فشار زیادی به عضلات قلب وارد میشود. بالا رفتن سطح آدرنالین، قلب دچار اسپاسم میشود و حتی ممکن است نفسهای فردی که دچار استرس شدید شده به شماره بیفتد.
انجام تمرینات آرام سازی به مدت 20 دقیقه در هر روز بسیار کمک کننده است. مدیتیشن، خواندن آوازها، دعا کردن، یوگا، حتی نوشتن، خواندن جوکهای خندهدار، تماشای فیلمهای کمدی و ماساژ بدن میتواند فشار و استرس را تا حد زیادی کاهش دهد.
استرس باعث کاهش تمرکز ذهنی میشود
گاهی اوقات وقتی دچار استرس شدید میشویم، حتی نمیتوانیم کلمات را به درستی پشت سر هم ردیف کرده و درست صحبت کنیم. احساس میکنیم اصلا تمرکز نداریم و ذهنمان آشفته است.
استرس روی شبکه مغزی ما تاثیر گذاشته است و کنترل همه چیز را در دست گرفته است. در چنین وضعیتهایی باید به صورت آگاهانه خودتان را از شر استرس خلاص کنید. مراقبه، مدیتیشن، تمرینات تنفسی و موسیقی آرامش بخش میتواند بسیار مفید باشد.
هر بار دچار چنین وضعیتهایی شدید، باید بتواند آگاهانه شرایط را مدیریت کنید. برای خلاص شدن از استرس شدید، محیط اطراف خود را تغییر دهید. با افراد مثبت معاشرت کنید. به یکی از دوستانتان که میتواند به شما کمک کند از عصبانیت و تنش خلاص شوید، تماس بگیرید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.