توزیع ناعادلانه مانع دسترسی دهها کشور به واکسن کرونا تا سال ۲۰۲۳ میشود
کشورهای ثروتمند تا سال آینده به اندازه چندین برابر جمعیت واکسن کرونا را انبار میکنند اما در بیش از 70 کشور جهان از هر ده شهروند، تنها یک نفر میتواند واکسن کرونا را دریافت کند. وقتی ابتلا ...
کشورهای ثروتمند تا سال آینده به اندازه چندین برابر جمعیت واکسن کرونا را انبار میکنند اما در بیش از 70 کشور جهان از هر ده شهروند، تنها یک نفر میتواند واکسن کرونا را دریافت کند.
وقتی ابتلا به بیماری کرونا در جهان همه گیر شد، کشورهای فقیر و غنی هر دو به یک اندازه در معرض ابتلا به این بیماری قرار داشتند اما اکنون که واکسن کرونا قرار است این وضعیت بحرانی را به کنترل درآورد؛ وضعیت برابری ندارند. به عبارت دقیقتر در حالی که کشورهای ثروتمند واکسن کرونا را احتکار میکنند؛ فقرا باید کماکان به مبارزه ادامه بدهند.
سازمان «ائتلاف مردمی واکسن»، متشکل از سازمانهای بشردوستانه و حامی سلامت از جمله سازمان عفو بینالملل هشدار داده در حالی که کشورهای ثروتمند تا سال آینده به اندازه چندین برابر جمعیت واکسن مورد نیاز را انبار میکنند، در بیش از 70 کشور جهان از هر ده شهروند، تنها یک نفر میتواند واکسن کرونا را دریافت کند.
به نظر میرسد تولیدکنندگان واکسن باید راهکاری را برای توزیع عادلانهتر واکسن کرونا در پیش بگیرند چرا که براساس گزارش «گاردین»، کشورهای ثروتمندی که تنها 14 درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص میدهند، 53 درصد از ظرفیت تولید واکسن کرونا را سفارش دادهاند. همانطور که در نمودار زیر میبینید ایران در ردیف کشورهایی است که احتمالا باید دو سال دیگر در صف دریافت واکسن باشند و این زمانبندی برای برخی کشورهای دیگر از جمله افغانستان و پاکستان تا ۲۰۲۳ طول خواهد کشید.
بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده صدها میلیون دوز از انواع مختلف واکسن کرونا را حتی پیش از نهایی شدن کارایی آنها پیشاپیش سفارش دادهاند و از اینرو کشورهای با اقتصاد ضعیفتر باید ماهها و حتی سالها در صف دریافت واکسن منتظر بمانند. چنین رویکردی نمیتواند به ریشه کن کردن بیماری کرونا کمکی کند و در نهایت تلاش جهانی برای مبارزه با کرونا را تحتالشعاع قرار میدهد.
به گفته این ائتلاف کشورهای ثروتمند نباید اقداماتی را در پیش بگیرند که به دسترسی واکسن در سایر کشورها آسیب برساند چرا که این بیماری تنها با همکاری و کمک همگانی از بین خواهد رفت. «آنا ماریوت» مدیر بخش سیاستهای بهداشتی «Oxfam»، از بزرگترین سازمانهای امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر و بیعدالتی میگوید:
«به دلیل اینکه فردی شهروند یک کشور ثروتمند یا فقیر است نباید از دریافت واکسن محروم شود. ثروت و پولی که هر فرد دارد نباید مولفهای برای نجات وی از بیماری باشد. اگر شرایط فعلی خرید واکسن تغییر نکند، میلیاردها نفر در سراسر جهان طی سالهای آینده نیز با عدم دریافت واکسن کماکان درگیر بیماری کرونا خواهند بود.»
در حالیکه بسیاری از کشورهای ثروتمند دوز واکسن مورد نیاز خود را از قبل سفارش دادهاند، کشورهای کم درآمد باید سالها منتظر بمانند تا شاید واکسن به دست آنها هم برسد. اگر همین روند پیش برود شاید در برخی کشورها تا سال 2024 نیز واکسن به دست مردم نرسیده باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا اینطور نوشتین؟ چرا دروغ پراکنی میکنید؟ درسته یسری کشورهای فقیر پول ندارن واکسن بخرن ، اما کشور هایی مثل چین و ایران و روسیه هم میخوان واکسن ساخت کشورهای غربی رو استفاده نکنن همونطور که مثلا آمریکا نمیاد واکسن تولید روسیه بخره.
کانادا بیشترین تعداد واکسن رو نسبت به جمعیتش خریده چرا تو این نقشه رنگ سبز روشن؟
اشتباه میکنی دوست عزیز.
توی خود عکس هم نوشته که نمودارا (رنگ کشورا) نشوندهندهی اینه که کدوم کشورها زودتر و بیشتر واکسن توشون دردسترس عموم قرار میگیره.
درسته؛ اشتباه کردم و معذرت میخوام! ??
پیامم رو واسه اینکه واسه کسی سوء تفاهمی نشه، پاک میکنم. مجددا ممنون که اشاره کردین
کانادا 9 برابر جمعتش واکسن پیش خرید کرده منطقا باید جز اولین کشورها باشه
واکسن تولید داخل ???وقتی به بقیه تولیدات داخلی فکر میکنم میبینم اصلا شوخی قشنگی نیست
زمینه پزشکی و دارو، با صنعت متفاوته. به عنوان کسی که تو این کاره میگم. وقتی از جاهایی مثل آذربایجان که دوست جونجونی آمریکاست، مریض میاد اینجا واسه عمر پزشکی، این یعنی پتانسیلش هست. منتها تولید دارو، زمان و سرمایه و تحقیقات گسترده میخواد؛ با توجه به اینکه زمان و تحقیقات گسترده هست، اگه یکمیم سرمایه قاطی کار بشه، ممکنه واکسن قابلقبولی ساخته بشه.
دوست عزیز از آذربایجان برا هزینه کمتر میان اینجا و اینکه مهمترین تجهیزات پزشکی ما وارداتین و تو بحث دارو هم ما هنوز تو تامین دارویی مثل انسولین مشکل داریم چه برسه تولید واکسن
برادر من! بنده عرض کردم تو همین کارم. هزینه درمان تو آذربایجان گرون نیست؛ اینحا ارزونه. اونا با رانندههای شخصی میان و توی هتلها اقامت دارن. عملا هزیتهای که میکنن، اینجا نسبت به کشورشون بیشتر نباشه، کمترم نیست! به علاوه... توی تولید دارو مشکل نیست. مشکل اینه که یه عده سودجو، دارو رو قطرهای به بازار تزریق میکنن که جیبش تپلتر بشه (متاسفانه!)
این نشون میده که شما نه پزشکی، نه تو زمینه پزشکی تخصص مشابهی داری. سیستم پزشکی آذذبایجان، بر پایه طب روس و بلوک شرقیه؛ برخلاف ایران که بر اساس بلوک غربه. به همین دلیل، علیرغم پیشرفتایی که تو زمینه دارو دارن (چون خیلی با آمریکا جونجونین و داروهاشون فوری تامینه) از جنبه پرورش پزشک، خوب عمل نکردن! بیماران، یا به ترکیه میرن (که خیلی گرونتر درمیاد واسشون) یا به ایران و علیالخصوص شهر تبریز چون از جنبه تاریخی هم باهم دوستیهایی داشتن
الان همه ایناکه گفتید چه ربطی به تولید واکسن داره بحث سر اینکه ما توانایی و سرمایه کافی برا تولید واکسن نداریم اگه قراره برن واکسنای شرکتای چینی یا تولید روس بگیرن خب راستشو از همون اول بگن
الآن حرفای شما چه ربطی به تولید واکسن داشت دو ساعت چرا آسمون ریسمون بهم می بافی خب ما توانایی و سرمایه کافی برا همچین کاریو نداریم
توانایی رسیدن بهش، چرا داریم... توانایی تولید انبوه هست که جای شک داره. والا منم آسمونریسمون نبافتم؛ جواب سوالات شما رو دادم. هدف کلیم هم این بود که بگم ساخت این واکسن با توجه به اینکه ویروس تضعیفشده و کشتهشدهست، تکنولوژی جدیدی نمیخواد و دلیل نمیشه که ایران نتونه بسازتش. مشکل اینجاست که تو مرحله صنعته که امکان تولید انبوه رو پایین میاره.
تنها بخش مشترک صنعت و دارو، بخش تولید انبوه هست. اونم که خب ربطی به کشف و ایجاد واکسن نداره. اون مرحله بعدی نگرانی خواهد بود!
من نمیدونم واکسن ایرانی واقعا هست یا نه... ولی میدونم که نهتنها ثروتمند نیستیم، بلکه تحریمم هستیم! یعنی پولشم حتی اگه بدیم، نمیزارن بیاد. پس هرطوری که این واکسن پاش به کشور باز بشه، چه به اسم ایرانی و چه غیر ایرانی، خوشحال خواهم شد!
برای ایران که مهم نیس چون تا تابستون 1400 واکسن ایرانی آماده توزیع میشه?
خخخ واکسنی درکار نیست، فقط منتظرن واکسن روسیه یا چین آماده عرضه بشه و به عنوان واکسن ایرانی عرضه کنن و برای پنهان ماندن هم یه پول گنده بدن واسه حق سکوت
تولید و توسعه واکسن، نیازی به تکنولوژی ماورایی نداره که از دسترس ایران خارج باشه؛ مساله اینجاست که مطالعات و تحقیقاتش بسیار بسیار گستردهن! اثباتشم همینکه کشورای تکنولوژیک و غیر تکنولوژیک، عملا همچنان باهم زیاد تفاوتی در زمینه داشتن و نداشتن واکسن ندارن! همگی در حد حرف و حدیثه. ولی به هر حال... اصلا مهم نیست واکسنی که قراره بهدست ملت ما برسه ایرانی باشه یا نه! مهم اینه که اصلا برسه!
دقیقا مهمه چه واکسنی دستمون برسه به نظر شما واکسن با اثربخشی زیر ۵۰ با واکسن بالای ۸۰.۹۰ فرق ندارخ
فرق داره؛ خیلیم فرق داره! منتها اولا واکسنی که ایمیونیتی کمتر از 50 داشته باشه، عملا به مرحله تولید نمیرسه و ثانیا اینکه کلا من حرفی در این مورد که چه واکسنی بیاد و چه واکسنی نیاد، نزدم! من گفتم مهم نیست کجا تولید کنه؛ مهم اینه که به درد ملت بخوره و جلوی اینهمه مرگومیر رو بگیره
علیرغم تلاشها در این زمینه، این یک عدد تقریبی و یک برآورد آماری هست؛ یعنی میتونه از این زودتر و یا از اون دیرتر باشه. با توجه به شرایط هم به زدتر و حتی به موقع بودن این عمر، دل خوش نکنیم بهتره! ولی امیدوارم بتونن سریعتر برسن بهش!