ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

یافته‌ پژوهشی جدید: افراد تنها «امضای مغز» متفاوتی دارند

مغز افرادی که تنهایی را تجربه می‌کنند، امضای عصبی متفاوتی نسبت به دیگران دارد. این یافته جدید می‌تواند به ما در درک علت بروز مشکلات روانی در دوران شیوع کرونا کمک کند. پژوهشگران در یک ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | ۲۱:۳۰

مغز افرادی که تنهایی را تجربه می‌کنند، امضای عصبی متفاوتی نسبت به دیگران دارد. این یافته جدید می‌تواند به ما در درک علت بروز مشکلات روانی در دوران شیوع کرونا کمک کند.

پژوهشگران در یک تحقیق جدید ۳۸,۷۰۱ فرد میانسال و مسن را تحت پروژه دیتابیس سلامت «Biobank» بریتانیا مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها با مطالعه روی اسکن MRI و همچنین ارزیابی شخصی از احساس تنهایی، به این موضوع پی بردند که مغز افرادی که احساس تنهایی می‌کنند در مقایسه با دیگران متفاوت است.

این تفاوت‌ها مربوط به شبکه پیش فرض در مغز می‌شود که گروهی از مناطق مرتبط با تمرینات ذهنی مانند یادآوری، برنامه‌ریزی برای آینده، تفکر درباره دیگران و تصور سناریوها است. یکی از پژوهشگران حاضر در این پروژه به نام «ناتان اسپرنگ» اعلام کرده:

«در غیاب تجارب اجتماعی مطلوب، افراد شاید نسبت به افکاری مانند یادآوری و خاطره‌گویی و همچنین تجارب اجتماعی جانبدارانه برخورد کنند. ما می‌دانیم که این توانایی‌های شناختی با مناطق شبکه پیش فرض مغز در ارتباط هستند، بنابراین این تمرکز روی خود و همچنین تجارب اجتماعی فرضی، بطور طبیعی عملکرد مبتنی بر حافظه شبکه پیش فرض مغز را درگیر می‌کنند.»

تنهایی

محققان در این پژوهش تاثیرات تنهایی، تاثیرات منفی پایدار روی شخص در هنگام تجربه انزوای اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند. در مغز افرادی که اغلب احساس تنهایی می‌کنند، شبکه پیش فرض محکمتر به یکدیگر متصل شده و ماده خاکستری بیشتری هم مشاهده می‌شود که نشان‌دهنده فعالیت یا ظرفیت بیشتری در این مناطق است.

پیش از شیوع کرونا کرونا، احساس تنهایی با مشکلات دیگری پیوند خورده بود که برای مثال می‌توان به افزایش فشار خون، ریسک بالاتر ابتلا به آلزایمر و مرگ زودرس اشاره کرد. در حقیقت انسان‌ها طوری خلق نشده‌اند که تنها باشند. در همین راستا درک نحوه ایجاد و پیشروی تنهایی و همچنین تاثیرات آن روی مغز اهمیت بالایی دارد.

طبق پژوهش جدید، تغییرات مغزی ناشی از تنهایی بیشتر مربوط به چیزی می‌شود که آن را «صدای درونی» می‌نامیم و تاثیر بیشتری در مقایسه با نحوه پردازش اطلاعات خارجی توسط مغز دارد. با این حال برای درک بهتر تنهایی و تاثیرات آن روی مغز به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Hamed.1994
    Hamed.1994 | ۳۰ آذر ۱۳۹۹

    تنهایی صد بار بهتر از بودن با هر مدل آدمی هستش ?

    • Masih4
      Masih4 | ۱ دی ۱۳۹۹

      مثبت دادم تا با اون منفی مخالفت کنم. و نظرم اینه هر حالتی یه عالمی داره واس خودش. همیشه هرچیزی که بدی هایی داشته باشه در همون حد هم خوب هست ... به این که گفتی عمیق فکر کن توش زندگی کن ببین چه اتفاقاتی ممکنه بیفته . کنار ادمای بد بودن هم خودش یه خوبیایی و تجربه های بدرد بخور داره.

مطالب پیشنهادی