کاربران در پنتیوم سیلور N6000 مشابه سایر پردازندههای نسل جدید پنتیوم و سلرون به گرافیگ مجتمع UHD اینتل دسترسی دارند. کرومبوکهای مجهز به پردازندههای ۱۰ نانومتری اینتل در آینده نزدیک وارد بازار خواهند شد.
پردازندههای نسل دوازدهم Alder Lake
اینتل در نمایشگاه CES جزئیاتی از چیپهای نسل دوازده Alder Lake به اشتراک گذاشت که از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری SuperFin بهبودیافته و هستههای ترکیبی استفاده کرده و در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه خواهند شد.
چیپهای جدید اینتل همانند سری Lakefield از فناوری مشابه با تکنولوژی چیپهای ARM یعنی BIG.little استفاده میکنند که بکارگیری هستههای پرتوان و کم مصرف را به منظور افزایش عملکرد در عین مصرف پایین انرژی امکان پذیر میکند.
چیپهای نسل دوازده Alder Lake از «نسخه جدید و بهبودیافته» فناوری ۱۰ نانومتری SuperFin استفاده خواهند کرد که در حال حاضر پردازندههای نسل یازدهم Tiger Lake از آن بهره میبرند. چیپهای جدید همچنین از هستههای پرتوان به نام Golden Lake و هستههای کم مصرف Gracemont برخوردارند. (هستههای پردازندههای تایگر لیک Willow Cove نام داشتند.)
اینتل با چیپهای هیبریدی جدید که علاوه بر دیوایسهای همراه قابلیت بکارگیری در محصولات دیگر را دارند، برنامههای بزرگی داشته و زمانبندی عرضه آنها با توجه به عرضه چیپ M1 اپل جالب توجه است. چیپهای Alder Lake احتمالاً از لحاظ عملکرد با چیپهای مبتنی بر معماری ARM قابل مقایسه هستند که اپل اخیراً با استفاده از آن چیپ قدرتمند M1 را معرفی کرد. اینتل در پی استفاده از چیپهای جدید در طیف متنوعی از محصولات است که نشان میدهد این تراشه ساز در پی تکرار موفقیت اپل خواهد بود.
انتشار جزئیات عملکرد پردازنده Core i9-11900K
اینتل در نمایشگاه CES اطلاعاتی درباره پردازندههای نسل آینده خود به نام «راکت لیک» و پرچمدار این سری منتشر کرد. پردازنده Core i9-11900K اینتل به عنوان پرچمدار معماری «راکت لیک» از PCIe 4.0 پشتیبانی میکند. راکت لیک اولین تغییر معماری بزرگ اینتل در ۵ سال اخیر محسوب میشود که انتظار میرود باعث تغییرات چشمگیری در عملکرد محصولات این کمپانی شود.
پردازندههای راکت لیک اینتل حداکثر به ۸ هسته و ۱۶ رشته مجهز میشوند و از نظر گرافیکی با گرافیک مجتمع Xe تا ۵۰ درصد عملکرد بهتری از خود نشان میدهند. در حالی که پردازندههای راکت لیک S مبتنی بر معماری ۱۴ نانومتری هستند، برخلاف نسلهای قبلی از معماری جدید مبتنی بر «Sunny Cove» به نام «Cypress Cove» بهره میبرند. این پردازندهها همچنین از PCIe 4.0 پشتیبانی میکنند.
از آنجایی که پردازنده Core i9-11900K اینتل با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری توسعه پیدا کرده، میتواند به حداکثر فرکانس ۵.۳ گیگاهرتز دست پیدا کند. اگر بخواهید تمام هستهها بالاترین عملکرد را از خود نشان دهند، فرکانس توربو آنها به ۴.۸ گیگاهرتز میرسد که برای یک پردازنده ۸ هستهای قابل توجه است.
کاربران با پردازندههای راکت لیک S به ۱۹ درصد دستورالعمل در هر چرخه (IPC) بالاتر نسبت به نسل قبلی دست پیدا میکنند که با توجه به استفاده از نود یکسان با گذشته، شگفتانگیز است. فرکانس بوست ۵.۳ گیگاهرتزی، قدرت گرافیکی بالاتر و استفاده از معماری جدید، همه نوید پردازندههای قدرتمندی را میدهند که در سه ماهه اول ۲۰۲۱ از راه میرسند.
شروع تولید نسل جدید پردازندههای زئون
اینتل از شروع تولید نسل جدید پردازندههای زئون به نام «Ice Lake 3rd Generation Xeon Scalable» خبر داده. مدیرعامل اینتل، «باب سوان» از عرضه نسل جدید پردازندههای زئون Ice Lake در سال ۲۰۲۰ خبر داده، در حالی که بطور رسمی شاهد انتشار چنین موضوعی در سال گذشته میلادی نبودیم. این احتمال وجود دارد که سوان از عرضه آنها برای مشتریان اصلی خبر داده باشد.
سوان به تولید این پردازندهها در تاسیسات ۱۰ نانومتری اینتل اشاره کرده که نشان میدهد میزان تولید به اندازهای رسیده که میتواند نیازهای عمومی را برآورده کند.
با وجود چنین گفتهای، اینتل امروز در یک بیانیهای از شروع تولید نسل جدید پردازندههای زئون خبر داد و همچنین به تولید انبوه آنها در سه ماهه اولیه ۲۰۲۱ اشاره کرد. این موضوع نشان میدهد که این کمپانی به تازگی شروع به تولید نمونه نهایی نسل جدید پردازندههای زئون کرده و تولید انبوه آنها اواخر سه ماهه اول ۲۰۲۱ شروع میشود. انتظار میرود در گزارش مالی جدید اینتل، اطلاعات بیشتری درباره این پردازندههای ۱۰ نانومتری وجود داشته باشد.
قابلیت تشخیص باجافزار در پردازندهها
اینتل از قابلیتهای پیشرفته تشخیص باجافزار در سطح سختافزار جدیدترین پردازندههای خود در CES 2021 گفته است. به گفته اینتل، پردازندههای نسل یازدهم سری Core vPro به لطف «تکنولوژی تشخیص تهدید» یا به اختصار «TDT» و نیز تکنولوژیهای مرتبط با بهبودهای اعمال شده در بخش محافظت سختافزاری، امکان شناسایی باجافزار را خواهند داشت. هر دو این تکنولوژیها به طور مستقیم به داخل پردازنده مرتبط هستند و به این ترتیب در چنیدن لایه پایینتر از نرمافزار وظایف خود را انجام میدهند.
اینتل برخی از دادههای مرتبط با این ویژگی را با نرمافزارهای امنیتی به اشتراک میگذارد تا امکان شناسایی باجافزارهای مخفی از دید آنتیویروسها فراهم شود. به عنوان مثال این تکنولوژی تونایی تشخیص باجافزارهایی را خواهد داشت که در ماشینهای مجازی پنهان میشوند.
اینتل در این زمینه با شرکت امنینی «Cybereason» همکاری داشته است. سایبریزن اعلام کرده که در نیمه اول سال ۲۰۲۱ از این ویژگی پردازندههای اینتل در محصولات نرمافزاری خود پشتیبانی خواهد کرد. به گفته این دو شرکت، این اولین بار است که سختافزار کامپیوترهای شخصی نقشی کلیدی در تشخیص حملات باجافزاری را بازی میکنند.
به گفته یکی از مدیران اینتل، برای بهرهمندی از این ویژگی، کافی است ادمینهای سیستمها از نرمافزارهای امنیتی که از ویژگی جدید پشتیبانی میکنند بهره ببرند. علاوه بر این استفاده از این ویژگی نیاز به پرداخت هزینه اضافه به اینتل ندارد؛ چرا که بیشتر قابلیتهای پردازندههای سری VPro اختیاری و رایگان هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.