آلفابت در حال توسعه گجتی محرمانه برای ایجاد شنوایی فوق انسانی است
آلفابت چندین بخش مختلف برای تحقیق و توسعه دارد. یکی از بخشهای این کمپانی که پروژههای بلندپروازانه را پیش میبرد، ایکس نام دارد. این بخش در حال کار روی پروژهای محرمانه برای توسعه نوعی گجت ...
آلفابت چندین بخش مختلف برای تحقیق و توسعه دارد. یکی از بخشهای این کمپانی که پروژههای بلندپروازانه را پیش میبرد، ایکس نام دارد. این بخش در حال کار روی پروژهای محرمانه برای توسعه نوعی گجت پوشیدنی با نام رمز «ولورین» (Wolverine) است که شنوایی افراد را به شکل قابل توجهی تقویت میکند.
آلفابت طی سالیان گذشته پروژههای بسیار هیجانانگیزی مانند دوربینهای ردیابی ماهیان را در برنامههای خود داشته است. اکنون این شرکت در حال ساخت دستگاهی است که انسانها به وسیله آن به شنوایی فوق انسانی دست پیدا خواهند کرد. این پروژه که با نام رمز «ولورین» شناخته میشود در حال حاضر مشغول بررسی ایده آیندهنگرانه شنیدن از طریق سختافزارهای دارای سنسور است. تیم توسعه دهنده این محصول در حال پیدا کردن راهی برای جدا سازی صدای افراد داخل یک اتاق و تمرکز روی صدای یک نفر در محیطهای شلوغ است.
کار روی این پروژه از سال ۲۰۱۸ شروع شد و از طریق یک دستگاه داخل گوشی که سنسورها و میکروفونهای زیادی دارد انجام میشود. پیش از این هم چندین بار روی دستگاههای مشابه با این پروژه کار شده است اما به گفته این شرکت نسخه جدید این محصول بسیار کوچکتر است. همچنین افراد مختلفی از شرکتهای فناوری مربوط به شنوایی از جمله Starkey Hearing Technologies و Eargo برای تولید این محصول با آلفابت همکاری دارند.
برخی منابع تایید میکنند که فناوری ولورین موارد کاربرد بیشتری دارد. همچنین در یکی از جلسات کمپانی آلفابت، یکی از اعضای تیم ولورین تاکید کرده در صورت موفقیت تجاری این محصول، باید به مواردی فراتر از تفکیک گفتار پرداخته شود. البته برنامههای دیگر این دستگاه شنوایی هنوز مشخص نشده است.
با این حال درست مانند آزمایشهای انجام شده دیگر، این محصول اگر در مسیر تجاری مناسب خود قرار نگیرد، ممکن است ساخت آن توسط آلفابت لغو شود.
اهداف تیم ولورین با اهداف شرکت Whisper که موفق شد صداها را با استفاده از هوش مصنوعی و از طریق موتور تفکیک صدا سازگار کند همسو است. این موضوع مشخص میکند که هدف آلفابت تنها ایجاد یک محصول برای کاربران خود نیست بلکه آنها قصد دارند یک سمعک بسیار پیشرفته تولید کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خوراک جاسوسیه
دیجیاتو جان سلام! لطفاً فقط همین دومی را بجای نظر قبلی نمایش دهید
راه موفقیت محصولات شنیداری:
آ. تفکیک سمعک از بلندگو: بلندگو برای ارسال صوت به فاصلۀ دور است؛ حال آنکه سمعک برای دریافت صداست (دور/ نزدیک). اگر ایندو مفهوم، درک و تفکیک نشوند جز شکست حاصل نخواهد شد: نتیجه مثل اکوها، بیشتر آزاردهنده خواهد بود
ب. تلفیق سمعک با هدست: هدست برای موفقیت چارهای جز تلفیق با سمعک شنوایی پیشرفته ندارد. چون آدم فقط برای تشخیص بهتر گفتار یا زیر و بم صدا، ناچار به افزایش ولوم میشود وگرنه میداند که این میزان از بلندی برای یک صدای آشنا (تکراری) کافیست و بیشتر. ولی چون متأسفانه اکثر گویندگان/ خوانندگان، صدای واضحی ندارند یا صدابرداری کیفیت چندانی ندارد و تهیهکنندۀ نرمافزار صوتی، به همافزایی بصری توجه نکرده: ویدئو را نیمهکاره (بی زیرنویس پویا) میسازند. لذا شنونده برای پیبردن به کلمات ادا شده، ناگزیر به افزایش ولوم میشود که [لا محاله] باعث ایجاد اختلال در شنوایی است (موقت/ دائم).
پیشنهاد: افزون بر زیرنویس زبان اصلی، منوی دلخواه نُتهای آهنگ نیز گنجانده شود؛ هیچ فیلمی بدون زیرنویس پخش نشود؛ اخبار سیما با زیرنویس ارائه گردد تا از رادیوی تصویری به تلویزیون ارتقاء یابد.
بنابر این، یک وسیله ایدآل شنیداری، دستگاهی است که با استفاده از هوش مصنوعی،
1. قدرت گیرندگی صدا را افزایش دهد، جهت و صدای مطلوب را شناسایی و تقویت نماید و صداهای مزاحم را کاهش دهد.
2. کاربر را شنواییسنجی نموده و کمّ و کیف صدای خروجی را با توجه به دیاگرام شنوایی کاربر تنظیم کند.
و السلام