ساخت رباتی که طول پای خود را در مواجهه با سطوح مختلف تنظیم میکند
محققان دانشگاه اسلو رباتی چهارپا ساختهاند که طول پا و طرز راه رفتن را حین حرکت تنظیم کرده و در نتیجه مصرف انرژی و عملکرد خود را در مواجهه با شرایط غیر قابل پیشبینی بهبود ...
محققان دانشگاه اسلو رباتی چهارپا ساختهاند که طول پا و طرز راه رفتن را حین حرکت تنظیم کرده و در نتیجه مصرف انرژی و عملکرد خود را در مواجهه با شرایط غیر قابل پیشبینی بهبود میدهد.
این ربات، Dyret (به معنای جانور در زبان نروژی) نام داشته و به گفته سازنده اولین ربات چهارپایی است که میتواند به طور مستقل پیکربندی خود را در واکنش به شرایط مختلف تغییر دهد. جانور با استفاده از سنسورها، دوربینها و هوش مصنوعی، قادر به تشخیص سطوح مختلف بوده و به طور مکانیکی طول پاها و بالطبع، شکل بدن را تنظیم کرده و طرز راه رفتن (gait) خود را بهینه میکند.
به گفته محققان، Dyret به طور پیوسته در حال یادگیری از محیط اطراف بوده و با استفاده از دانشی که قبلاً در محیطهای سرپوشیده و کنترل شده کسب کرده است، «بدن خود را با شرایط وفق میدهد.»
محققان این ربات را ابتدا روی ماسه، شن و بتن آموزش داده و سپس بدون یادگیری قبلی، آن را در برابر سطح پوشیده از چمن قرار دادند. پژوهشگران میگویند حفرهها و گودالهای موجود در چمنزارها میتوانند چالشی جدی برای رباتهای چهارپا باشند. Dyret اما با تنظیم طول پاهای خود راه رفتن روی چمن را یاد گرفت.
هدف محققان ساخت رباتی بوده که حین مواجهه با سطوح غیر قابل پیشبینی، متوقف نشده و نیازی به باز طراحی آن برای سناریوهای مختلف نباشد. این ربات بادوامتر بوده و میتوان از آن در مناطق آسیب دیده، سناریوهای امداد و نجات، کشاورزی، مناطق صعبالعبور مثل معدن و یا حتی سیارات دیگر استفاده کرد.
محققان فناوری خود را به شکل متنباز (Open Source) توسعه دادهاند تا دیگران نیز بتوانند در بهبود طرح سهیم شده و رباتهای تطبیق پذیر خود را بسازند.
یافتههای این تحقیق در ژورنال Nature Machine Intelligence منتشر شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چقدر خوبه که یه سازمان یا یک دانشمند، بعد از ازمون خطای زیادی که برای رسیدن به نتیجه انجام داده اونو در اختیار بقیه قرار بده که با کمک هم ارتقاـش بدن!
عالیه