پژوهشگران دلیل جدیدی برای احساس گرسنگی مداوم پیدا کردند
به نظر میرسد ارتباط میان قند خون و اشتها پیچیدهتر از چیزی است که در ابتدا دانشمندان تصور میکردند. پژوهشی جدید نشان میدهد سطح گلوکز خون حتی چندین ساعت پس از غذا خوردن، میتواند تاثیر ...
به نظر میرسد ارتباط میان قند خون و اشتها پیچیدهتر از چیزی است که در ابتدا دانشمندان تصور میکردند. پژوهشی جدید نشان میدهد سطح گلوکز خون حتی چندین ساعت پس از غذا خوردن، میتواند تاثیر قابل توجهی روی احساس گرسنگی مداوم افراد داشته باشد.
یافتههای تحقیق جدید نشان میدهد که برخی افراد مستعد افت قند خون تا چهار ساعت پس از خوردن آخرین وعده غذایی خود هستند. یک تاخیر در واکنش قند میتواند شاخص دقیقتری از اشتها و مصرف انرژی نسبت به سطح کلوگز ارائه میکند.
یکی از پژوهشگران «کینگز کالج لندن» به نام «سارا بری» درباره نقش قند خون روی کنترل گرسنگی میگوید:
«از مدتها قبل نسبت به نقش مهم سطح قند خون در کنترل گرسنگی مشکوک بودیم، اما نتایج پژوهشهای قبلی بینتیجه بودند. حالا ما نشان دادهایم که افتهای قند خون پیشبینی کننده بهتری برای گرسنگی و دریافت کالری نسبت به واکنش افزایشی اولیه قند خون پس از خوردن وعده غذایی محسوب میشود که همین موضوع تفکر ما درباره ارتباط میان سطح قند خون و غذایی که میخوریم را تغییر میدهد.»
در این پژوهش، واکنشهای قند خون و سایر شاخصهای ۱۰۷۰ نفر از بریتانیا و ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت. این افراد صبحانه استاندارد مصرف کردند و میتوانستند در طول روز یک وعده غذایی دیگر مصرف کنند، با این حال تا سه ساعت پس از صبحانه اجازه خوردن مواد غذایی نداشتند.
طی این آزمایش که دو هفته به طول انجامید، مشارکتکنندگان دارای دستگاهی برای نظارت روی گلوکز خون بودند و البته مواد غذایی و زمان مصرف آنها را هم در یک اپ موبایل ثبت میکردند. در کنار این موارد، این افراد گزارشی از سطح گرسنگی خود در طول روز را هم گزارش کردند.
مجموعه داده جمعآوری شده نشان میدهد افت قند خونی که برخی افراد چندین ساعت پس از مصرف وعده غذایی تجربه میکنند، ارتباط قابل توجهی با سطح اشتها و مصرف انرژی دارد. به گفته نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه «ناتینگهام» به نام «آنا والدز»، این یافته میتواند به کنترل وزن به افراد کمک کند:
«یافته ما مبنی بر اینکه میزان افت قند خون چندین ساعت پس از مصرف وعده غذایی، تاثیر قابل توجهی روی گرسنگی و اشتها دارد، میتواند به افراد درباره کنترل وزن و سلامتی در بلندمدت کمک کند.»
به گفته پژوهشگران، از ۱۹۵۰ دانشمندان به ارتباط میان گلوکز خون و اشتها پی برده بودند، اما شواهدی غیرقطعی درباره سرکوب اشتها توسط قند خون ارائه شده بود. حالا در تحقیق اخیر، محققان بیشتر روی نقش سیگنالهای شیمیایی تمرکز کردند.
با این وجود، کلوگز همچنان نقش مهمی در این موضوع ایفا میکند. طبق نتایج، افرادی که افت قند خون شدیدی را تجربه کردهاند، تا ۹ درصد اشتهای بیشتری داشتهاند. علاوه بر این، وعده غذایی بعدی خود را ۳۰ دقیقه زودتر خوردهاند. در نهایت در مقایسه با افرادی که افت قند خون کمی را تجربه کرده بودند، روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر مصرف کرده بودند.
با توجه به پژوهش اخیر، به نظر میرسد افت قند خون نسبت به سطح گلوکز تاثیر بیشتری روی اشتها و احساس گرسنگی مداوم دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.